1 erbjudande

Kambodja-resa

Åk med TravelBird på din Kambodja-resa och upplev ett land med rik kultur och fantastiskt natur.
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Långa vackra sandstränder, magisk kultur och fantastiska byggnader är bara några av de saker du kommer att uppleva under din Kambodja-resa med TravelBird.

Mellan Thailand och Vietnam hittar du det lilla landet Kambodja som med sitt varierande landskap och storartade byggnader och statyer blir mer och mer populär som resmål bland svenskarna. Stora vattendränkta risfält tillsammans med högfält och kullar täckta av regnskog täcker stora delar av landet vilket ger den naturintresserade en häftig upplevelse. Sydostasiens största sötvattensjö, Tonlé Sap, finns även att finna i landet och är sedan 2001 med på Unescos lista över mark, havs- och kustekosystem som är extra viktiga att bevara. Denna sötvattensjö räknas som en av världens rikaste källor till sötvattenfisk men är idag hotad av skogsskövling och därav en extra viktig plats att bevara för framtida generationer. Kambodjas kust består av långa, kritvita sandstränder där du kan koppla av och njuta av det tropiska klimatet medan du dricker goda färska juicer eller njuter av den lokala ölen. Åk till ruinstaden Angkor och upplev det väldiga templet Angkor Wat som är landets mest kända turistattraktion under din Kambodja-resa samt njut av den prisvärda mat och dryck landet erbjuder. Vare sig om du är ute efter äventyrliga upplevelser eller soliga dagar på stranden är Kambodja en spännande destination som inte kommer att göra dig besviken.

Sevärdheter i världsklass

landets rika historia speglas i de många monument du kan uppleva under din Kambodja-resa.

Med sin långa och svåra historia har Kambodja flera sevärdheter som du kan beundra under din Kambodja-resa. Angkor Wat är ett tempel i norra Kambodja och landets främsta symbol. Med plats på landets flagga förknippas monumentet med kambodjansk kultur och är landets främsta turistattraktion. Templet beskrivs ofta som världens största religösa monument och kom år 1992 med på Unescos lista över världsarv. Detta är ett måste under din resa till Kambodja då monumentet är större än katedralerna i Europa och anses mäktigare än pyramiderna i Egypten.

Med över 500 antika föremål är Kambodjas Nationalmuseum ett spännande besök för att få en större inblick i landets kultur och historia. Nationalmuseet har världens största samling av Khmer konst och har en stor samling av välbevarade skulpturer från Angkor tiden. Då majoriteten av den kambodjanska befolkningen utövar buddhism finns de kända gudarna Vishnu med sina åtta armar och Shiva som stora skulpturer från 600- respektive 800-talet bevarade på museet.

Matexplosion

Under din resa till Kambodja kommer du att se spännande och annorlunda mat- vågar du prova?

Det Kambodjanska köket skiljer sig mycket från Sveriges och du kan förvänta dig att hitta ovanliga delikatesser under din resa till Kambodja. Det kambodjanska köket påminner mycket om sina grannländer Vietnam och Thailand men är inte lika kryddstark som maten du hittar i dessa länder. Ris och grönsaker kombinerat med kött eller fisk är klassiska rätter och sötvattenfisk är en ingrediens som ofta används i matlagningen, bland annat i landets nationalrätt; Fish Amok. Om du är mer våghalsad kan du prova landets ovanliga delikatess “Skuon spindeln” under din Kambodja-resa. Denna läckerhet serveras friterad med salt och peppar och visar sig ha en utmärkt smak. Under en bra dag kan spindelförsäljare sälja mellan hundra till tvåhundra spindlar då denna varelse inte endast visat sig vara en god specialitet utan även ha en bra inverkan för ryggvärk och förkylning hos barn när den är indränkt i risvin.

Transportera sig i Kambodja

Det finns flera olika transportmedel för att ta sig runt på sin Kambodja resa, välj vilken du tycker passar dig bäst

Upplev Kambodja på ett annorlunda sätt, åk tuk-tuk! Kambodja är ett stort land och det finns mycket att se under din Kambodja-resa. Det finns flera olika sätt att ta sig runt i landet och beroende på vad du vill uppleva är olika transportmedel mer passande. Tuk-tuk, som är ett av landets vanligaste transportmedel, är ett roligt och annorlunda sätt att ta sig runt på och kommer att vara en stämningshöjdare under din resa till Kambodja. Om du känner för ett mer miljövänligt alternativ är cykel ett bra sätt att ta dig runt huvudstaden Phnom Phen och de närliggande sevärdheterna. Det finns ett stort antal vandrarhem som hyr ut cyklar för omkring 10 kronor om dagen och möjliggör att du kan få se gränder och nya platser du inte hade fått uppleva med bil eller tuk-tuk. Under din Kambodja-resa kan du uppleva templen på traditionellt vis genom att rida på en elefantrygg. Detta kostar mellan 60 till 100 kronor och kommer att vara ett minne för livet. Om du vill besöka närliggande länder till Kambodja, gör en resa till Thailand, Malaysia eller en resa till Vietnam - varför inte passa på att göra en underbar rundresa i Vietnam!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter