Kulturresor

Tycker du att ingen resa är fullständig utan god mat och kultur? Med TravelBirds kulturresor kan du njuta av musikaliska och kulinariska äventyr.

Erbjudanden

Välj avresedatum
7 erbjudanden
Balett i Estland , ostronsafari i Danmark eller tulpanfält i Nederländerna - vilka kulturresor lockar dig?

Ta hand om dig själv med en kulturellt berikande semester och njut av att kombinera det du gillar mest med att se en ny plats. Kanske spatserar du runt i staden under dagen för att sedan njuta av en konsert på kvällen? Se vilka av TravelBirds kulturresor som attraherar dig mest! Det bästa med musikresor, matresor eller andra kulturresor är att du får chansen att kombinera det du tycker mest om med en spännande resa. Att njuta av både semester - även om det bara är för en helg - och kultur är receptet för en lyckad resa. En läcker kulturresa sätter färg på vilken grå höstmånad som helst!

Matresa till Italien

Inget land utstrålar mer matglädje än Italien! Res till gastronomins Mekka och njut av att smaka på delikatesser som Medelhavets godaste tomater.

Många suktar efter matresor till Italien och vi på TravelBird är inte förvånade. Landets mat och kultur lockar människor från hela världen!

Färsk pasta, solmogna tomater och olivolja så pepprig att den passar bäst ihop med nybakat bröd och en iskall Peroni - Italien är matlandet nummer ett och under en matresa hit måste du passa på att uppleva den traditionella italienska maten. I Italien går mat och kärlek hand i hand, vilket är lika naturligt som att måltiden inte endast ses som ett sätt att mätta magen på utan även för att socialisera.

Att spendera flera timmar vid matbordet höjer ingen ögonbrynen för i Italien utan är snarare något du kan förvänta dig under en traditionell middag här. En typisk italiensk middag består av fem delar; antipasti (aptitretare), primi (pasta), secondi (kött/fisk), contorni (sallad/grönsaker) och dolce (efterrätt). Det kan låta mycket, men med tanke på hur lång tid en måltid i genomsnitt tar är detta en naturlig och nödvändig del. Du stressar aldrig i det italienska köket!

Vad är en kulturresa?

En kulturresa är en resa till en läcker destination med fokus på en kulturell aktivitet, till exempel champagne, museer, mat eller opera!

Musik, mat eller underhållning - TravelBird gillar att ha ett omväxlande utbud av kulturresor. Kika in och se vad som finns just nu.

Har du alltid velat se en rysk balett? Drömmer du om att gå på rockkonsert i Manchester? Kombinera några härliga semesterdagar med upplevelser som du tar med dig resten av livet. Kultur och musik är något vi njuter av dagligen, men att sätta upplevelsen i centrum är något vi inte gör lika ofta. Njut av att höra din favoritmusik live, att äta kärleksfullt tillagad mat, att se fantastisk konst eller att göra det du tycker allra mest om. Ha kul under resan genom att skapa unika minnen samtidigt som du njuter av riktigt häftiga aktiviteter. En stadsresa är det perfekta tillfället för kulturella utsvävningar. Föreställ dig en härlig weekendresa, kombinerad med att se Madonna live - det blir garanterat en semester du sent ska glömma!

Res inom Europa

Europa är ett riktigt kulturcentrum i världen. Här finns mängder av kontraster och traditioner som utger ett spännande utbud av kulturella upplevelser.

Unna dig några dagar i en av Europas kulturella städer, där det alltid finns mängder att göra och där du är garanterad att ha det roligt.

När du reser till en ny stad får du inte missa att äta den lokala maten. Om det så är snofsig gastronomi eller rykande street food, så är maten alltid ett bra sätt att lära känna både stadens och landets kultur på nära håll. Det behöver inte strikt vara en matresa för att du ska passa på att smaka av det lokala köket, för vad slår väl en nygrillad currywurst eller en rykande het gyros efter en dag full av äventyr? Europa har många spännande kulturer och tack vare hur olika nationaliteter spritt ut sig över kontinenten kan du hitta de mest fascinerade och överraskande matkombinationerna. Visste du till exempel att Chicken Tikka Masala är ett brittiskt påfund? Olika länders subkulturer är ett roligt sätt att lära sig mer om landet och dess historia.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter