Midsommar

Vackra blommor, nubbe, god mat och dans finns det gott om i Europa! Utnyttja dina lediga dagar och res bort med TravelBird under midsommar 2017!

Erbjudanden

Välj avresedatum
0 erbjudande
Dags att njuta till fullo av härliga junimånad!

Midsommar är en härlig tidpunkt att resa runt både i Sverige och i Europa - sommartemperaturer börjar infinna sig i norra Europa, Centraleuropa är ofta soligt och torrt i juni, och Medelhavsländerna har ännu inte uppnått det riktigt varma sommarvädret där termometern kan visa uppåt 40 grader senare under sommaren. Kort sagt, chansen att du får njuta av gemytligt väder är stor i junimånad så varför inte åka iväg för att njuta av detta och uppleva något nytt och härligt! Midsommar 2016 bjuder på utmärkta möjligheter att åka iväg på en långhelg i vackra Sommarsverige eller till någon färggrann stad i Europa, eftersom midsommarafton infaller på 24 juni vilket är en fredag! Eller du kanske vill slå på stort och åka iväg på en härlig rundresa eller en lång strandsemester under den här perioden? Om du tar ledigt 20 till 23 juni får du nio dagars semester genom att endast använda fyra semesterdagar - hur lyxigt är inte det? Det finns så många spännande destinationer att åka till, så många nya städer att upptäcka, så mycket gott att smaka på, så många vackra stränder och fantastisk natur att njuta av. Allt detta hittar du både på hemmaplan och runtom i Europa och alternativen för en underbar sommarsemester är många. Efter att du valt din drömdestination gäller det bara att se framemot en härlig midsommar 2016!

En midsommarresa i Europa

Sol, strand, berg eller stadsliv - din drömresa kan bli verklighet i år!

Unna dig själv en ny och unik upplevelse denna midsommar

Årets längsta dag är absolut en utmärkt dag att vara bortrest på eftersom du kan njuta av de långa kvällarna i ett nytt land och insupa den härliga sommaratmosfären till fullo! Ifall du är intresserad av en stadsresa kan du fylla dagen med olika kulturella aktiviteter för att sedan koppla av på en härlig uteservering med läckra lokala delikatesser och ett gott glas vin ända fram till sena kvällen. Eller du kanske hellre styr stegen mot en avkopplande solsemester? Bada och sola hela dagen lång för att sedan kunna njuta av en fantastisk solnedgång vid stranden med dina nära och kära - vilken härlig midsommar!

En midsommarresa bär med sig många vackra minnen. Åk iväg på en romantisk stadsresa och njut av goda middagar, museumbesök och promenader i parken tillsammans med din favoritperson. Ta med hela familjen på till exempel en vandringssemester eller en resa till havet och njut av roliga lekar, aktiva dagar och mysiga kvällar tillsammans. Eller det kanske är dags att åka på en långhelg tillsammans med dina vänner och festa, skratta och bara prata om livet!

Svensk midsommar

Tänker du borta bra men hemma bäst? Det passar utmärkt, särskilt under midsommaren då Sverige bjuder på doftande björkar, färska jordgubbar, stugmys och lång, ljusa kvällar.

Midsommar i Stockholm, i skärgården, i fjällen eller kanske på ett mysigt spahotell - vad säger du?

Midsommar bjuder in till härliga stughelger, grillfester, familjeträffar, häng med kompisar, roddturer, jordgubbstårta, nubbar, sång och dans.... Det finns så mycket att njuta av även på hemmaplan! Att fira svensk midsommar är en tradition för många och väcker förhoppningsvis även många glada minnen. Att fira midsommar hemma eller på stugan är underbart, och den som vill prova på något nytt i år kan till exempel boka en hotellvistelse och fira midsommar i Stockholm, åka iväg på en avkopplande spahelg med kärestan eller vännerna eller kanske åka till fjällen för en härlig vandringshelg mitt i naturen. Sverige är fullt av härliga platser!

Olika midsommartraditioner

Svensk midsommar är ju väldigt viktigt för många av oss, men visste du att midsommar även firas i många andra länder?

Årets längsta dag har fascinerat olika kulturer sedan forntiden och här har vi listat några intressanta exempel på hur det firades då eller hur det fortfarande firas idag:
  • Finland: Midsommarbastu, midsommarbål och dans hör till den traditionella finska midsommaren, men det finns även gamla traditioner som dött ut såsom att unga kvinnor rullar runt i rågfält på midsommarnatten för att under det kommande året hitta sin blivande fästman
  • Ryssland: I Ryssland (och även i andra östeuropeiska länder) förknippas midsommar med vatten och purifikation, en tradition är att flickor lägger blomsterkransar i vattendrag för att spå framtiden genom att iaktta kransens rörelser
  • Storbritannien och Irland: Midsommar var en viktig keltisk tradition och många historiska monument såsom Stonehenge har byggts på en specific plats för att fånga solens strålar på ett visst sätt under midsommarmorgonen - traditionen blev mindre viktig i och med att kristendomen infördes och spred sig, men årets längsta dag firas fortfarande i viss mån på olika platser
  • Estland: I Estland kallas midsommar för “Jaanipäev” och är en urgammal tradition, där en av de viktigaste sederna är att tända en midsommarbrasa och hoppa över den
  • USA: I New York firas midsommar årligen i Battery Park enligt svensk tradition för att hylla det svenska kulturarvet
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter