Kryssning till Kroatiens höjdpunkter

Split, Korčula, Dubrovnik, Mljet och Hvar, Kroatien

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Split

Hytt på huvuddäck

Hytt på huvuddäck

Split

MS Aurora

Korčula

Hytt på nedre däck

Hytt på nedre däck

Korčula

Dubrovnik

Dubrovnik

Mljet

Hvar

Oförglömlig kryssning genom Kroatiens arkipelag, vår och sommar 2020, inkl. flyg, transfer, m.m.

Bli medlem kostnadsfritt för att se våra exklusiva priser
Upp till 14% på leverantörens priser

Scenisk och innehållsrik kryssning till flera öar och destinationer i Adriatiska havet, inklusive flyg, transfer, måltider och utflykter

Dag 1: Split

Kryssningen utgår från Split, där du går ombord och gör dig hemmastadd samt hinner med ett trevligt välkomstmingel.

Dag 2: Split-Korčula

Tidigt nästa morgon sätter ni segel för avresa mot ön Korčula, som är rik på vingårdar, idylliska byar och undangömda vikar. Efter lunch anländer ni till staden Korčula, även kallad ”Lilla Dubrovnik” och enligt ryktet Marco Polos födelseplats. Ni får en guidad tur längs de slingrande gatorna och har chans att koppla av med en fika eller ett glas vin på någon av alla uteserveringar.

Dag 3: Korčula-Dubrovnik

Följande dag fortsätter resan till den lilla staden Slano och sedan Ston, för ett gastronomiskt äventyr med bland annat besök på ostron- och musselfarm, inklusive ostron-, mussel och vinprovning. Ni seglar därefter vidare till Dubrovnik och njuter av en middag i solnedgången intill den imponerande stadsmuren.

Dag 4: Dubrovnik

Efter frukost blir det en rundvandring i den historiska stadskärnan följt av linbanan upp till toppen av Srđ-berget, där du har en fantastisk panoramautsikt över staden och havet och kan välja att äta eller dricka något i restaurangen.

Dag 5: Dubrovnik-Mljet

Seglatsen går nu vidare till den skogsbevuxna ön Mljet, där det finns två salta sjöar i norr och ett vackert benediktinkloster. Du kommer även att få lära dig varför detta var en favoritplats för den grekiska mytologihjälten Ulysses. På kvällen bjuds det in till kaptenens middag.

Dag 6: Mljet-Hvar

Resan fortsätter till ön Hvar, som är Kroatiens längsta och har det högsta antalet soltimmar i Europa. Vad många inte vet är att Europas första teater ligger här, som alltså är äldre än Shakespeares teater i Storbritannien. Du har kvällen till ditt förfogande att till exempel utforska ön med en jeepsafari genom det kuperade landskapet, som doftar av lavendel och rosmarin.

Dag 7-8: Hvar-Split

Nästa anhalt är Brač. Detta är centrala Dalmatiens största ö, som är känd för framförallt två saker: det vita stenmaterial som användes för att bygga Vita huset i Washington och Diocletianus palats i Split, samt den långsträckta klapperstenstranden Zlatni Rat, vars form förändras i och med vindens rörelser. Därefter fortsätter ni till Split för en guidad stadsvandring om staden nu och då. Split grundades för mer än 1700 år sedan av den romerska kejsaren Diocletianus som älskade Dalmatien och därför valde att dra sig tillbaka här. Resan har nu nått sitt slut och morgonen därpå är det avstigning följt av återfärd hemåt.
MS Aurora (sju nätter, hytt på nedre däck eller huvuddäcket)

MS Aurora är ett elegant fartyg med pool och restaurang, som kryssar på det Adriatiska havet.

Faciliteter: pool, restaurang, terrass
MS Aurora, Split (varifrån resan börjar)

Transport ingår i detta erbjudande. Se information nedan.

Information

Vi letar bland alla flygbolag för att kunna erbjuda dig det största urvalet av flyg, flygplatser och tider.

I nästa bokningssteg kan du välja det flygalternativ som passar dig. Vänligen notera att priserna och tillgängligheten visas i realtid och att priset på det paket du valt därför kan skilja sig från priset i kalendern.

Ett handbagage per person ingår. Vänligen notera att incheckat bagage inte ingår, men att du kan lägga till det via många flygbolag när du väljer flyg.

Om du bokar ett paket med flyg där Secret Escapes GmbH agerar som leverantör skyddas du finansiellt.

Paketresor av Secret Escapes

Paketresor av Secret Escapes är precis vad det låter som: det perfekta paketet, skapat av oss, utan mellanhand. Dessa omsorgsfullt skapade resor ger dig en minnesvärd vistelse till ett fantastiskt pris.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor