erbjudanden

Musikal

Gör din resa extra speciell - boka en magisk musikal under din resa med TravelBird!
Se mer:

Fantastiska upplevelser för livet!

Vill du åka på en härlig resa och samtidigt uppleva något magiskt? Då ska du verkligen passa på att gå på en spännande musikal under din resa. Med TravelBird kan du hitta underbara resor där du får uppleva häftiga och stämningsfulla föreställningar som kommer ge dig minnen för livet!

En musikal är perfekt för dig som vill göra något speciellt under din resa. Under en musikalföreställning kommer du kunna ta del av ett fantastiskt framträdande med otroliga artister, scenkläder och koreografi. En musikal innehåller verkligen allt - både dans, musik, teater och otroliga historier. Du kommer verkligen få ta del av både en härlig stämning och en spektakulär föreställning, man kommer inte ångra ett musikalbesök. Det finns flera spännande platser där man har chansen att få se underbara musikaler. Några platser är såklart kändare än andra och både London och New York är två städer som verkligen har hög status gällande musikaler. Där handlar det inte enbart om själva föreställningen utan det handlar även mycket om själva platserna och att besöka de teatrar som finns på platserna. Det finns verkligen musikaler för alla olika åldrar och alla intressen. Det är en perfekt aktivitet att göra under weekendresor och utbudet av musikaler runt om i världen är verkligen stort, man kan bland annat gå och se föreställningar som Mamma Mia, Lejonkungen, Cats, Chicago och Fantomen på operan för att nämna några härliga exempel på föreställningar. Flera av musikalerna som finns har ett sånt stort intresse och popularitet att folk år efter år vill se föreställningarna och flera musikaler har fortsatt sin succe under en lång period. Det är så härligt och man har därför verkligen alla möjligheter i världen att få se de föreställningar man verkligen vill se och man har även chansen att få se dem igen om man vill! Har du någon personlig favorit bland mängden av musikaler som finns?

Om man besöker en ny destination eller befinner sig hemma i sin hemstad så är det perfekt att gå på en musikal för att ta del av både kultur och även göra något roligt under sin resa eller i sin vardag. Man kanske vill gå och se en spännande musikal eller ta del av en destinations kulturella sidor genom att se en operaföreställning. Du kanske alltid velat se en vacker balettföreställning eller istället velat gå och se en teater. Det finns verkligen så många kulturella upplevelser man kan ta del av runt om i världen och även hemma i sin hemstad eller om man befinner sig på en weekend i Göteborg - så passa på när du har chansen och ta den av härliga stunder tillsammans med någon du tycker om.

Musikalstäder

Hit ska du resa!

Musikaler finns det gott om att se världen över men det finns vissa städer som utmärker sig lite extra när det handlar om just musikaler. London kan verkligen klassa sig som musikalhuvudstaden i Europa. Stadens utbud av musikaler är verkligen magisk och det finns så många olika föreställningar att se. När man är på besök i den härliga staden London så är det många som passar på att gå på någon av de musikaler som finns och det gör man helt rätt i. Det kända teaterdistriktet i London kallas West End och här har man möjlighet att gå på härliga musikaler varje dag och många av de musikaler i London som man kan gå och se har gått i flera år - och fler kommer det säkert bli! Man kan alltid boka i förväg eller så kan man vara spontan och bestämma sig samma dag - vilket är perfekt om man får för sig att göra weekendresor sista minuten till London. Såklart kan det finnas risk att biljetterna är slut till just den föreställningen man helst ville se, så om du har någon specifik föreställning som du verkligen vill se under ditt besök - boka i förväg.

En annan stad som man verkligen ska gå och se en musikal under sitt besök är om man befinner sig i New York. Du kanske gör en rundresa i USA och bestämmer dig för att besöka New York och känner att du alltid haft en dröm att besöka ikoniska Broadway, så passa på att se någon häftig musikal under din resa! Om man besöker Broadway kommer man märka att det finns olika storlekar på salarna där man kan se de olika föreställningarna. Det finns Broadway, Off-Broadway och Off-Off-Broadway och det som skiljer dem åt är antalet stolar som finns tillgängliga för besökare. Broadway är störst och har flest antal platser medan Off-Broadway är i mellanstorleken och Off-Off-Broadway kallas de scener i den minsta storleken. Något som många kanske tror är att alla de 40 olika Broadway teatrar som finns i New York ligger på gatan som heter Broadway på Manhattan. Men det stämmer inte! Det finns enbart fyra på gatan Broadway medan de andra Broadway teatrarna ligger i teaterdistriktet runt Times Square. Off-Broadway och Off-Off-Broadway scenerna är utspridda runt om på Manhattan och i resten av staden. Många anser att Broadway teatrarna och Londons West End teatrarna tillhör de med högst status i världen, så ett besök rekommenderas verkligen när man befinner sig i någon av dessa två städer!

För hela familjen

En upplevelse för alla åldrar!

En musikal är verkligen något som passar alla. Oavsett ålder och intressen så finns det alltid någon föreställning som kan falla just dig i smaken. En musikal är verkligen en spännande upplevelse och något man inte kommer glömma i första taget. Du får ta del av en magiskt stämning och se duktiga artister framföra spännande historier. Det finns flera musikaler som passar hela familjen och det är en perfekt sak att göra tillsammans, både hemma och under en resa. Ni kan bland annat gå och se härliga Lejonkungen och ta del av de underbara scenkläderna och den ikoniska musiken. Ni kan även följa med systrarna Anna och Elsa på ett spännande äventyr i föreställningen Frost eller varför inte imponeras av föreställningen Aladdin och den häftiga scendekoren. Om du älskar filmerna så kommer du garanterat tycka om att se dessa musikaler. Man får ta del av historierna igen på ett nytt och spännande vis, nästa som att man är med själv i historien. Under föreställningen kan man även sjunga med i alla de härliga sångerna som bland annat “Let it go” i Frost, “I just can't wait to be king” i Lejonkungen och “A whole new world” i showen Aladdin. Passa på att ta del av ett spännande äventyr tillsammans och skapa minnen för livet!

Musikalföreställningar

Olika typer av musikaler.

Utbudet av olika sorters musikaler är stort i världen då man kan gå och se musikaler med alla möjliga typer av handlingar. Gå och se en musikal utifrån dina intressen, välj bland kärlek, dramatik och spänning - du kommer garanterat hitta någon som passar dig! Det finns även mer moderna musikalföreställningar och även de som tillhör de mer klassiska musikaler som man kan se. På många platser fortsätter man nämligen att framföra musikalerna tills intresset bland besökarna minskar. Så ibland kan det vara svårt att veta exakt hur länge en musikal kommer hålla på, så passa därför på att gå och se en föreställning som du verkligen vill ha sett någon gång i livet för man vet aldrig när den kommer sluta framföras. Flera musikaler kommer även tillbaka efter att de slutat framföras, det gör dem till ännu mer klassiska! Några härliga musikaler som man kan se är bland annat Matilda, Wicked och Hamilton. Du kan även se några av de klassiska musikaler såsom Fantomen på operan, härliga Cats och ett måste är även att gå och se den spektakulära föreställningen Chicago som har belönats med flera priser!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter