erbjudanden

Nöjesparker

Boka en äventyrlig familjeresa till en rolig nöjespark! TravelBird tipsar om de bästa nöjesfälten och tivolina med aktiviteter för både stora och små.
Se mer:

Ett spännande äventyr för hela familjen!

Håller du just nu på att planera in en familjesemester eller kanske en härlig familjeaktivitet som ni äntligen ska göra tillsammans hela familjen? Men du kanske inte riktigt kan bestämma dig vad ni vill göra och känner att du inte har någon inspiration. Med TravelBird kan du ta med hela familjen på ett spännande äventyr och göra ett besök i en rolig nöjespark - det kommer bli en härlig och spännande upplevelse som ger minnen för livet för både stora och små!

En nöjespark kan man hitta överallt runt om i världen då det verkligen finns så många att välja mellan. Även hemma i Sverige finns det flera spännande nöjesparker som man kan besöka och här får man uppleva och göra så många roliga saker! Det som är positivt med att besöka en nöjespark är att det finns så många roliga och varierande saker man har chans att göra under sitt besök. Här kan man bland annat åka i roliga åkattraktioner, testa på olika spelautomater, delta i lotterier, äta mat och på många platser finns det även scener där man kan få ta del av härliga uppträdanden och underhållning. Allt beror bara på vilken nöjespark du väljer att besöka och det finns verkligen så många olika att välja mellan. Det som är det bästa med nöjesparker är att det finns något för alla smaker och även något för alla åldrar, därför är det verkligen den perfekta familjeaktiviteten att göra tillsammans. Då de flesta nöjesparker har flera olika typer av attraktioner som man kan testa, såsom spännande berg- och dalbanor, fritt fall, radiobilar och massor av andra attraktioner, så du kommer garanterat hitta något du tycker är roligt att åka. Det bästa med att besöka nöjesparker är ju allt det roliga man kan göra där! Du kanske äntligen kommer våga att åka den där lite läskigare berg och dalbanan eller testa på något annat du alltid tyckt varit lite för läskigt. Men även om du inte gillar att åka någon av de attraktioner som finns på nöjesparker så finns det fortfarande så mycket mer saker att göra. Du kanske istället enbart vill njuta av atmosfären och sällskapet du är där med - vilket går lika bra! Du kanske hellre vill tävla och testa på olika spel för att ha chansen att vinna något eller så kanske du bara vill njuta av en god sockervadd. Det bästa är som sagt att du kan välja helt själv vad du vill göra under ditt besök på en nöjespark och även att du får chansen att njuta av ditt besök med hela familjen!

Nöjesparker i Sverige

Fyll vardagen med roligheter!

Över hela Sverige kan man hitta underbara och roliga nöjesparker att besöka. Det är perfekt om man vill göra något kul i sin vardag om man har möjlighet att besöka en nöjespark över dagen som ligger nära där man bor. Det är även perfekt om man vill hitta på något om man valt att spendera sin semester eller ledighet i Sverige, att åka bort över en weekend eller kanske under en längre tid. Några exempel på nöjesparker som man kan besöka i Sverige är Liseberg som man hittar i Göteborg. Liseberg invigdes år 1923 och klassas som nordens största nöjespark! Här kan man bland annat testa på den spännande berg- och dalbanan Helix, träffa Lisebergskaninen, åka flumeride och mycket mer - det finns så mycket att både göra och uppleva. Liseberg är inte nordens största nöjespark utan anledning. För att få en magisk utsikt över vackra Göteborg kan man även ta sig en åktur i det höga Lisebergshjulet. Här finns det även restauranger, lotterier, affärer och även en scen där det bjuds på framträdanden. Liseberg har verkligen allt och det passar även alla åldrar och olika karusell intressen. Under vintern har man även möjlighet att besöka Liseberg vilket ger den perfekta julkänslan, så varför inte passa på att besöka den härliga nöjesparken under en weekend i Göteborg!

Nöjesparken Gröna Lund, som ligger i Stockholm, invigdes år 1883 vilket innebär att det är Sveriges äldsta nöjespark. Här hittar du flera attraktioner, lotterier, spel och underhållning på scenerna som finns. Skulle du våga åka de spännande attraktionerna Ikaros, Tilt eller Insane? Om du inte känner för att åka något som är allt för läskigt så finns det såklart andra saker att göra! Testa din tur i chokladhjulet, ät god mat på restaurangerna som finns eller njut av den vackra utsikten man får ta del av under sitt besök på Gröna Lund. Oavsett om du är på en weekend i Stockholm eller bor i staden, passa på att besöka den roliga nöjesparken - du kommer inte bli besviken! Om du vill besöka andra härliga nöjesparker i Sverige så kan du åka till bland annat Furuviksparken, Parken zoo och du hittar även flera härliga sommarland såsom Skara sommarland, Leksand sommarland och Pite havsbad. Planera in ditt besök och få en härlig upplevelse med hela familjen!

Spännande nöjesparker

Åk iväg på ett härligt äventyr!

Om man planera att göra en resa utomlands men ändå vill besöka någon rolig nöjespark så finns det flera spännande som man kan välja mellan i flera olika härliga länder runt om i världen. Så passa på att göra din resa extra speciell och ta med hela familjen på en härlig upplevelse. Om du skulle vilja besöka världens äldsta nöjespark så måste du ta dig till Danmark och besöka Dyrehavsbakken som invigdes redan år 1583. Det är en väldigt mysig nöjespark med åkattraktioner som passar alla åldrar! I vårt grannland Danmark hittar man även Tivoli som ligger i Köpenhamn som man kan besöka för alla möjliga upplevelser, här finns det olika nöjen som passar alla olika åldrar - det är verkligen en perfekt familjeaktivitet. Tivoli är även perfekt att besöka kring jul då man kan besöka en julmarknad och få en extra dos av julkänsla, så passa på att besöka Tivoli under en weekend i Köpenhamn!

Om man istället skulle vilja åka längre ifrån Sverige för att besöka en nöjespark kan man bland annat åka till Tyskland som har flera spännande nöjesparker att erbjuda. Alltifrån Movie Park som är en nöjespark med temat film där du kan möta flera olika filmfigurer, åka roliga karuseller och njuta av en härlig atmosfär! Europa Park är en annan nöjespark i Tyskland som även är landet största och som även tillhör en av de största i Europa. Det är en stor park som har så mycket skoj att erbjuda sina besökare. Parken är även uppdelad i olika områden som är döpta efter några av Europas länder. Om man istället vill besöka världens bästa nöjesparker ska man verkligen göra en resa till USA och besöka Orlando. Här finns det flera fantastiska nöjesparker att besöka och några av dem som man kan besöka är Magic Kingdom, Disney’s Hollywood Studios och Disney's Animal Kingdom. Man kan även besöka Universal’s Islands of Adventure som är indelad i flera olika områden. Här kan du bland annat besöka Marvel superhjältar, Jurassic Park och även Harry Potters värld. Om man vill besöka världens största nöjespark om man räknar antalet åkattraktioner ska man besöka Cedar Point som ligger i Ohio, USA.

Perfekt aktivitet för hela familjen

Passar alla åldrar!

Att besöka en nöjespark är verkligen den perfekta aktiviteten för hela familjen. Det brukar finnas någonting för alla olika åldrar på de flesta nöjesparker i världen men det handlar inte enbart om att åka olika attraktioner. Det finns nämligen fler aktiviteter på nöjesparker och det handlar även mycket om att umgås med familjen, njuta av atmosfären, äta mat och ta del av underhållning. Såklart är det en underbar upplevelse för barnen men det kan även vara kul för alla vuxna. Bli barn på nytt och ta tillvara på ditt barnasinne, åk alla de spännande karusellerna som finns och testa turen i chokladhjulet eller i lotterierna - du kanske kan vinna något! Det är även en härlig upplevelse att dela tillsammans med hela familjen då ni kommer skapa minnen för livet. Det är även roligt att både besöka en nöjespark under en dag hemma i Sverige eller åka iväg under ledigheten för att besöka någon av världens alla nöjesparker utomlands. Hur många nöjesparker har du besökt?

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter