På äventyr i Marrakech och Sahara

Marrakech och Saharaöknen, Marocko

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Marrakech

Riad Shaloma i Marrakech

Standardrum på Riad Shaloma

Riad Shaloma

Riad Shaloma

Traditionellt marockanskt te

Riad Shaloma

Riad Shaloma

Koranskolan i Marrakech

Sahara

Menara-trädgården

Gorges du Dadès

Gorges du Dadès

Standardrum på La Gazelle du Dadès

Utflykt i Saharaöknen

Ait Ben Haddous Kasbah

Utflykt i Saharaöknen

Nasser Palace

Dubbelrum på Nasser Palace

Nasser Palace

Exotisk och spännande Marocko-resa till Marrakech och två destinationer i Saharaöknen, inklusive flyg, transfer, frukost, guidad tur i Sahara, med mera

Marocko är en exotisk och färgstark destination. Under den här resan får du chansen att uppleva både det myllrande Marrakech, som är en av landets mest kända städer, och ge dig ut i den mytomspunna Saharaöknen.

Dag 1-4: Marrakech

Din resa börjar med tre nätter i Marrakech, där du checkar in på en traditionell riad i stadskärnan. Marrakech skulle kunna vara tagen direkt ur Tusen och en natt. Till exempel kan du besöka det vackra Bahia-palatset, ruinerna av Badiî-palatset, de saadiska gravkamrarna, Jardin Majorelle och Yves Saint Laurents museum, soukernas irrande gångar, som kantas av ivriga försäljare av bland annat hantverk och kryddor, eller det stora centrala torget Jemaa el-Fna, som ser helt annorlunda ut före och efter mörkrets inbrott.

Dag 4-6: Sahara

Från Marrakech reser du vidare österut, rakt ut i Saharas magiska ökenlandskap. Här bor du en natt vardera på två olika hotell. En av dagarna kommer ni att få uppleva en guidad tur av Ait Ben Haddous historiska kasbah, som ligger på en höjd utmed den gamla karavanrutten mellan Marrakech och Sahara, i linje med flera andra liknande fort. Kasban står med på UNESCO:s lista av världsarv och har varit inspelningsplats för flera filmer, bland annat Gladiator och Lawrence of Arabia. Du kommer även att delta i en kamelritt genom sanddynerna, som har varit lokalbefolkningens sätt att ta sig fram sedan urminnes tider.

Dag 6-8: Marrakech

Efter tre dagar av äventyr i öknen återvänder ni till Marrakech för ytterligare två nätter. Passa på att koppla av på hotellets mysiga takterrass och njuta av lokala maträtter, som marockansk sallad, couscous eller tagine, som kokas i en speciell lergryta.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.