erbjudanden

Resa Cannes

Med TravelBird får du uppleva en resa till Cannes - staden med en lyxig atmosfär och en charmig hamn!
Se mer:

Härliga Cannes charmar sina besökare!

Franska rivieran.. God mat, sol, fina stränder och mysiga städer, låter det lockande? Med TravelBird kan du resa till Cannes och ta del av en mysig kuststad med härlig atmosfär! När du tänker på Cannes kanske det är den kända filmfestivalen som är det första du tänker på. Under maj månad varje år åker kända människor från hela världen till Cannes för glitter och glamour! Men Cannes är så mycket mer än staden som anordnar den kända filmfestivalen, det är en oerhört charmig stad som lockar besökare i alla åldrar! I Cannes hittar du allt för en lyckad semester då staden har mycket att erbjuda sina besökare! Det finns fina stränder för lata dagar med sol och bad, ett livligt nattliv och mysiga marknader där du kan fynda saker att ta med hem till Sverige! Restaurangutbudet är stort, du kan bland annat testa på franska delikatesser och dricka gott vin! Cannes bjuder även på en vacker miljö med mysiga kvarter, härliga utsiktsplatser och en hamn där häftiga båtar lägger till. Denna stad har ett stort utbud av shoppingmöjligheter där du hittar alltifrån lyxiga märken till mindre lokala butiker. Varje år anordnas även en shoppingfestival vilket visar det intresse staden har för mode och för att anordna festivaler!

Med Cannes fantastiska läge har du goda möjligheter att göra dagsutflykter till många spännande platser. För den konstintresserade kan du besöka en konstnärsby som heter St Paul de Vence där du kan ta del av flera utställningar och gallerier. Den ligger några mil utanför Cannes och är en medeltidsby med mysiga restauranger och caféer. Ungefär 20 minuter från Cannes ligger staden Grasse som är känd för sin parfymindustri. Här tillverkades parfym redan under 1500-talet, så bli inte förvånad om du känner parfymdoft medan du går omkring på stadens mysiga gator! Från Cannes kan man även åka båt till spännande öar som ligger utanför staden. En av öarna heter Île Sainte-Marguerite där du kan äta god mat, promenera och besöka ett museum som finns där. En annan mindre ö som man kan besöka kallas Île St-Honorat där kristna munkar bor. Här kan du besöka små kapell och kyrkor, vilket är en spännande upplevelse. Passa även på att göra en resa till Nice, här kan du shoppa och njuta av den härliga staden!

Mysiga Cannes

Cannes gör ingen besviken!

Cannes bjuder på en härlig atmosfär och vackra platser att besöka! Cannes är en mysig och vacker stad. Här hittar du vackra stränder, en mysig hamn, flera butiker och restauranger - det är verkligen en stad där du ska promenera mycket för att på så vis kunna uppleva Cannes på bästa sätt! Cannes är även en livlig stad med ett pulserande nattliv - så staden har något för alla smaker och intressen. Ett måste under en resa till Cannes är att promenera längst Croisette. Under din promenad kommer du hitta fina butiker, vackra hotell och mängder med restauranger och barer. Croisette är en livlig del av Cannes men också oerhört vackert med både utsikt och fina byggnader - köp en glass under promenaden och njut! Även hamnen som finns i Cannes är ett måste under ett besök, då du kan se häftiga lyxbåtar i alla storlekar och det är inte ovanligt att du får syn på en kändis eller två! I Cannes har de flesta hotellen en egen privat strand, men såklart finns det även allmänna stränder - stränderna är både välskötta och oerhört vackra! För den som vill lyxa till det under sina lata dagar med sol och bad finns det möjlighet att besöka olika beach clubs som finns i Cannes, det är perfekt att kombinera lite fest och sol!

Ett område som du måste besöka är gamla stan i Cannes. Där hittar du smala mysiga gränder där du kan njuta av god mat och dryck på restauranger, kika runt i butiker eller bara promenera runt i området och ta del av den härliga atmosfären! Vid ett besök i gamla stan måste man promenera upp till en kyrka som heter Eglise Notre-Dame de l'Espérance, därifrån har du nämligen en magisk utsikt över Cannes. Utsikten är oerhört vacker och det kommer säkert bli en av dina favoritplatser i Cannes!

Spännande sevärdheter

I Cannes kan du upptäcka mycket.

Cannes har mycket att erbjuda, inte bara sol och bad utan även spännande sevärdheter. Cannes innebär sol och bad för de flesta, men här kan du även ta del av spännande kulturella sevärdheter. Staden erbjuder många museum för den som är intresserad och när man besöker dessa kan man även ta del av den vackra miljön som finns omkring. Gamla stan i Cannes har många intressanta sevärdheter, här finns bland annat kyrkor och andra vackra byggnader. Hela området har en medeltidskänsla och det är så mysigt! En känd kyrka att besöka i gamla stan är Eglise Notre-Dame de l'Espérance, det är den äldsta kyrkan i Cannes och erbjuder en magisk utsikt. Arkitekturen man får ta del av inuti är oerhört vacker och en rolig detalj är att kyrkan fortfarande används! Museé de la Castre är en uppskattad aktivitet då det finns många olika utställningar att ta del av. Här kan man bland annat se en utställning som visar musikinstrument från flera olika kontinenter, vilket passar perfekt för musikintresserade! Om man inte är så intresserad av museet i sig så kan man istället njuta av en magisk utsikt över Cannes hamn! På ön Île Sainte-Marguerite utanför Cannes hittar man det spännande Fort Royal, som är ett gammalt fängelse som är mest känt på grund av att mannen med järnmasken var fängslad där under en lång period. I Fort Royal hittar man även ett spännande marinmuseum man kan besöka!

Som alla vet anordnar Cannes varje år den kända filmfestivalen. Festivalen hålls i det såkallade Filmpalatset i Cannes och du har chansen att besöka denna byggnad! Du kan få se hur allt ser ut på insidan av Filmpalatset, ta en guidad tur i byggnaden och lära dig mer om den spännande festivalen! Något du inte får missa är att kika på alla de handavtryck som kändisar har lämnat längst Allée des Stars! Om du vill upptäcka fler spännande sevärdheter i Europa så finns det många sista minuten resor som man kan göra! Ta en sista minuten till Kreta, eller en sista minuten resa till Lissabon. Om du vill lyxa till det kan du även göra en sista minuten all inclusive resa till Grekland där det finns flera härliga platser och sevärdheter att besöka!

Franska köket

Fransk mat är gudomligt gott!

Maten i Cannes kommer inte göra dig besviken! I Cannes hittar du alla möjliga maträtter då det finns ett stort restaurangutbud för alla smaker. Du kommer kunna besöka många spännande restauranger och ett måste under din resa till Cannes är att beställa in några av de franska specialiteter som finns! Det franska köket har mycket att erbjuda och är oerhört gott! Du kan bland annat beställa in musslor, ostar, gott bröd eller varför inte våga dig på sniglar! Franska viner är även att rekommendera, och du kommer inte bli besviken! Förutom alla de restauranger som finns kan man även besöka alla de mysiga lokala caféer i staden. Vid ett besök så är det ett måste att beställa färska baguetter och croissanter - det är så gott! I Cannes finns det även en spännande matmarknad som heter Marché Forville. Hit kommer ofta lokalbefolkningen för att handla så ett besök är verkligen att rekommendera - vare sig du ska handla något eller inte. Här kan du hitta allt möjligt: kött, frukt, grönsaker och för den modiga kan man köpa levande sniglar att tillaga hemma. Det är perfekt att gå hit och handla med sig något gott för en härlig picknick på stranden! Marknaden är öppen varje dag förutom måndagar, då du istället kan hitta en antikmarknad på samma plats, som också är värt ett besök!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter