erbjudanden

Resa Dubrovnik

En resa till Dubrovnik är mycket mer än bara sol och bad. Med TravelBird får du besöka en av världens vackraste städer och lära dig allt om dess historia.
Se mer:

Våra resor till Dubrovnik innebär massvis med sevärdheter i en stad där varje gata bjuder på nya saker att utforska. Besök en av Kroatiens mest populära städer och se hur staden återhämtat sig från en historia vi aldrig glömmer.

Staden, med en 2300 år gammal historia, 50 000 invånare och miljontals turister varje år är utan tvekan med på listan om städer som måste besökas. Dubrovnik, som förövrigt är med på UNESCO:S världsarvslista, är inte bara en stad som bjuder på varmt väder, fina stränder och god mat. Här hittar du även historiska sevärdheter som Sponzapalatset, dominikanska klostret, världens äldsta apotek och stadsmuren från 1400-talet. Staden i södra Kroatien, med dess medeltida charm och idylliska känsla, är inte endast Balkan områdets vackraste stad, men även bland de finaste i världen. Ett flertal kaféer, restauranger och söta butiker, samt hus i barockstil och gatuartister är också en del av den tjusiga atmosfären. En resa till Dubrovnik innebär nämligen ett oförglömligt äventyr och en semester du aldrig vill tar slut.

Sevärdheter i mängder

Dubrovnik medför mycket historia och vi garanterar att även du kommer att falla för allt som staden har att berätta.

TravelBirds resor till Dubrovnik är din chans att lära dig allt och lite till. Besök staden med sin långa historia och ta del om vad som en gång hänt. Upplev historiska platser och få en uppfattning om hur det var att leva i staden på 1500-talet. Dubrovnik, känd för sitt händelserika förflutna, har i många år varit den populäraste turistorten i Kroatien. Dels på grund av charmen och de vackra vyerna som staden bjuder på, men dels på grund av dess historia och berättelser som inte lämnar någon oberörd. Här kan du besöka det berömda Sponzapalatset, en av de största attraktionerna i staden, som ger en lärorik uppfattning om stadens storhetstid. Palatset blev klart år 1522 och har sedan dess fungerat som skola, bank, tullhus och mycket mer. Idag fungerar byggnaden som stadsarkivets högkvarter i Dubrovnik. Missa inte heller den välkända stadsmuren som befinner sig runt gamla staden. Muren som är nästan två kilometer lång, byggdes på 1400-talet som ett skydd mot stadens fiender och bjuder idag på en vacker utblick över staden och det glittrande Adriatiska havet. Avsätt en timme för fika bland alla kaféer som är placerade längs med promenaden. För en djupare inblick i medeltiden är ett tips att besöka Marin Drzics hem. Han anses vara Kroatiens egen William Shakespeare, och genom att ta en titt i hans hem, får du en god uppfattning om hur det var att leva i Kroatien under 1500-talet.

Genom en resa till Dubrovnik kan du även besöka det dominikanska klostret för att lära dig allt om katolikernas inflytande i landets historia. Varför inte besöka det maritima museet och få en inblick i hamnstadens historia eller vistas vid minnesplatsen för de stupade som kämpade för landet under kriget på 90-talet? Det här är ett sätt att visa din respekt på och ta del av landets känslosamma sida, samt beundras över hur staden återhämtat sig och hedra det fantastiska som Dubrovnik har att erbjuda idag. Franciskanerklostrets apotek, som är världens äldsta fortfarande i bruk, är också värt ett besök.

Fisk- och skaldjurshimlen

Att vara havets granne innebär den färskaste fisken och de läckraste skaldjuren i Europa.

TravelBird tar dig till fiskälskarnas paradis och placerar dig bland världens mest romantiska restauranger. I Dubrovnik kan du njuta av färskfångade delikatesser och imponeras av vackra utsikter under middagen. Våra resor till Dubrovnik hoppas kunna erbjuda dig en tillfredsställd mage och ett gott humör. För att uppleva en poetisk dröm bör du besöka Nautika, eventuellt den bästa restaurangen i landet. Här bjuds det på utsökta måltider och en terrass med utblick över det Adriatiska havet. Nautika finns även med på topp tio listan över världens mest romantiska restauranger. Låt det bli en oförglömlig kväll. Historieälskare bör definitivt söka sig till Proto, restaurangen är grundad 1886 och här kan du njuta av deras fiskspecialiteter och traditionella recept. Glöm inte att besöka Orhan, restaurangen som sägs erbjuda den bästa skaldjursplatån och piffa alltid upp dina middagar med de rätta vinerna. Grk, Rukatac och Pošip är med på den berömda vinlistan du helt enkelt inte får undgå. En resa till Dubrovnik är även ett paradis bland sötsaker. Chokladälskare bör definitivt göra ett besök i landets och sydöstra Europas största chokladtillverkare, Kras. Den här fabriken är grundad 1911 och säljer presentförpackningar i storlek XL. Detta är en plats du absolut inte vill missa. För andra specialiteter är ett tips att besöka Gundliceva, marknaden där lokala försäljare säljer billiga frukter och grönsaker, som torkade fikon och apelsinskivor doppade i socker. Ett rekommenderat tips är att alltid pruta på dessa platser då det tillhör kulturen och försäljarna räknar med det.

En obebodd ö och en episk utsikt

Betrakta staden som fåglarna och besök den folktomma ön med sina exotiska växter.

Våra resor till Dubrovnik innebär även sevärdheter utanför staden. Upplev den mest fantastiska vyn och res till stadens djungel för den mest enastående naturen. Då du besöker Dubrovnik bör du passa på att åka upp till det 412 meter höga berget, Srđ. Åk upp i en linbanevagn och absorbera det vackra du ser. Det här är stunder du aldrig glömmer. Väl uppe kan du beundra en 60 kilometer lång panoramablick över staden och allt den har att erbjuda. Vi garanterar dig en ofattbar känsla och ett minne för livet. På berget kan du även njuta av goda drinkar och läckra måltider samt köpa vackra souvenirer i Ohrids pärlbutik. Dessutom erbjuds det guidade turer för dig som gillar det. Genom en resa till Dubrovnik med TravelBird kan du också ta del av magnifik natur. Dubrovnik är inte endast en stad med vackra hus och berörande historia, men även en stad ett stenkast från exotiska miljöer. Med färjan tar du dig enkelt till ön Lokrum och på tio minuter befinner du dig i en annan värld. Denna obebodda ö, med sin makalösa miljö och sitt obegripliga djurliv, är känd för sina påfåglar och fina stränder. Besök den botaniska trädgården och det gamla klostret, ta ett dopp i det blå och njut av solen på de vackra klipporna. Det här är det perfekta stället för en liten getaway i din stadssemester! Om du är ute efter andra destinationer med sol och bad kan du göra en resa till Zadar eller planera in spännande resor till Algarve. Du kan även åka på resor till Cypern, där du även har möjlighet att lyxa till det med en all-inclusive resa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter