200 erbjudanden

Resa i Europa

Att resa i Europa med TravelBird bevisar att man inte behöver åka så långt för att njuta av den perfekta semestern!
Se mer:
Utvalda filter:
200 erbjudanden
Filter Återställ

Europa erbjuder många destinationer att välja mellan - vare sig du är på jakt efter shopping, mat, historiska sevärdheter, vacker natur eller en blandning av allt kan du räkna med att finna en resa som passar just dig och dina behov!

Genom att resa i Europa har du chansen att utforska vår fantastiska kontinent och allt vad den har att erbjuda. Europa är en makalös plats som är känd för sin intressanta historia, sina vackra landskap, sin magnifika kultur, sina pulserande städer och sitt varierande kök. Här finns oändligt många museer som tar dig tillbaka i tiden, som lär dig om olika länders historia och som fascinerar dig med historier som du inte hört förut. Här finns varierande natur som består av de vackraste fjordarna i Norge, de grönaste landskapen i Irland, de vackraste stränderna vid Medelhavet och de enorma Alperna som stoltserar i Centraleuropa. Den europeiska kulturen är en av kontinentens största rikedomar som erbjuder allt från världsberömda konstnärer som Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci och Michelangelo till författare som William Shakespeare, Jane Austen och Oscar Wilde. Europas ståtliga huvudstäder såsom London, Paris, Prag, Barcelona, Aten och Berlin är några av världens mest besökta städer och inte utan orsak. Det samma gäller Venedig och Amsterdam med sina vackra kanaler, renässansstaden Florens, historiska Warszawa och kuststaden Dubrovnik. För att inte snacka om några av världens absolut kändaste attraktioner såsom Eiffeltornet i Paris, Big Ben i London, Akropolis i Aten, Sagrada Familia i Barcelona, Colosseum i Rom, Stonehenge i England och Edinburgh slott i Skottland. Det europeiska köket är även i en klass för sig och erbjuder godheter i form av världens bästa pasta i Italien, utsökt currywurst i Tyskland, baguettefrukostar i Frankrike, tapaskvällar i Spanien, ‘fish and chips’ i England, musslor i Belgien och souvlaki i Grekland.

En semester i Europa är utan tvekan en upplevelse i sig, även för oss svenskar. Alla vackra platser, den fascinerande historien, den goda maten och de vänliga människorna gör Europa till en het kontinent bland resenärer från hela världen. Det är helt enkelt omöjligt att inte älska Europa och tråkiga stunder är något man får leta länge efter!

Urgamla civilisationer!

Promenera bland levande historia...

Europas vackra byggnader är levande bevis på en gammal civilisation som satt sina spår. Att resa i Europa tar dig tillbaka i tiden - ända till antiken om du så vill.

Den europeiska världsdelen erbjuder gott om historiska platser att besöka eftersom de gamla civilisationerna har lämnat sina spår. Genom att besöka olika städer runt om i Europa har du chansen att skåda urgamla byggnader och konstruktioner som fascinerar alla resenärer. Många av dem lämnar ett häpnadsväckande intryck som skapar en wow-känsla. Hur har de kunnat bygga något så fantastiskt för så länge sedan? Det är den vanligaste frågan som man ställer sig själv. Vi på TravelBird har plockat fram några historiska sevärdheter som du inte vill missa.

Colosseum i Rom är en riktig klassiker bland historieälskare. Den kända amfiteatern som konstruerades ca 70-80 e.Kr. rymmer över 80 000 åskådare, är nästan 50 meter hög och har en omkrets på över 500 meter. Om du är på väg till Spanien är Sagrada Família i Barcelona en plats som du inte får missa. Den fantastiska kyrkan är inte lika gammal som Colosseum, men minst lika fascinerande. Den katolska basilikan började byggas först år 1882 men det sägs att den fortfarande inte är färdig. Detta ger kyrkan en extra charm som förundrar alla besökare. Några år senare, år 1887, började det världsberömda Eiffeltornet i Paris byggas. Det över 300 meter höga tornet är idag en av Frankrikes symboler som du bara måste se. En vistelse i Paris vore inte fullständig utan den klassiska bilden framför tornet. Stonehenge är däremot ett konstverk från bronsåldern som fortfarande idag fascinerar människor världen över. Den cirkelformade stenkonstruktionen byggdes högst antagligen runt år 2000 f.Kr. och är belägen i sydvästra England i Amesbury, ungefär två timmar utanför London. Med detta sagt kan vi konstatera att Europa utan tvekan är ett himmelrike för alla historieintresserade individer!

Det smakar så gott!

Vart du än väljer att resa kan du vara säker på en grej - lokala delikatesser.

Belgisk choklad, tysk öl, italiensk pizza, grekisk tzatziki, nederländsk ost… Delikata godheter väntar på dig - kom och smaka på Europa!

En resa i Europa innebär ett enormt antal läckerheter som du bara måste smaka på. Det bästa med denna världsdel är att den är så fantastiskt varierande när det handlar om den kulinariska sidan. Oavsett om det handlar om drycker, varmrätter eller desserter kan du räkna med att finna världskända rätter i Europa. Genom att läsa vår lilla matguide för Europa får du reda på vilka maträtter som är ett måste på vår kontinent. Låt dig inspireras!

En vistelse i Prag innebär givetvis tjeckisk öl, men förutom detta är landet känt för sina extremt goda pannkakor som de kallar för ‘palacinky’. Dessa är normalt en dessert som äts med sylt och grädde, men det är nästan lika vanligt att få dem saltiga om man så vill. Om du befinner dig i Tyskland handlar det återigen om öl, speciellt i Bayern, men även här finner du godheter som är kända världen över. Smaka på currywurst, en enkel, snabb och god maträtt som består av korv, pommes frites, ketchup och curry. En riktig klassiker som passar perfekt tillsammans med ett stop öl! En semester i England vore inte fullständig utan en rejäl frukost som kickstartar dagen. Engelsmännen älskar sin traditionella måltid som består av bland annat ägg, bönor, bacon och stekta tomater. Det här är utan tvekan det bästa sättet att börja en dag fylld av sevärdheter. Åk till Italien och ät dig mätt på allt som börjar på ‘p’ - pizza, pasta, prosciutto… Kanske ingenting nytt, men vi garanterar dig att det smakar ännu godare nere i Italien!

Så vackert!

En kontinent av kontraster.

En världsdel fylld av fantastiska naturupplevelser... Att resa i Europa låter dig utforska kontinentens fantastiska natur och enastående omgivningar som får alla resenärer varma om hjärtat.

De snötäckta alperna, den franska rivieran, de fantastiska vinodlingarna i Italien, den gröna fälten i Irland… Listan på vackra platser i Europa kunder göras hur lång som helst, men nedan kommer några platser som placerar sig i toppen och som du inte vill missa under din vistelse i ett europeiskt land. Förhoppningsvis får dessa platser dig att vilja packa din väska med det samma och hoppa på planet!

Ta dig till Toscanas vackra fält och cykla bland fantastiska vinodlingar eller besök Kroatien och ta del av den allra vackraste kusten som möter historiska städer. Om du gillar höga berg är Österrike lätt en plats för dig medan Irland erbjuder fantastiska landskap som passar perfekt för en roadtrip. Åk till Norge för att skåda magisk natur där fjordar glänser eller ta dig till Island och se magnifik natur som fascinerar alla. Till och med Tyskland erbjuder landskap som man inte skulle tro, speciellt i Bayern där berg möter skog och skapar enastående vyer. Ungern är även känd för sin vackra landsbygd och Lake Balaton är ett säkert kort för dig som gillar att sola och bada bland omtumlande natur. Det finns helt enkelt oändligt med fantastiska platser på vår underbara kontinent, som gång på gång bevisar att man inte behöver åka långt för att komma till paradiset. Kom och se för dig själv, det finns mycket att se och många äventyr som väntar!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter