erbjudanden

Resa till Abu Dhabi

TravelBird för dig på en makalös resa till Abu Dhabi där den moderna storstadskänslan skapar ett häpnadsväckande intryck!
Se mer:

Abu Dhabi är verkligen en häftig destination!

Om någon säger Förenade Arabemiraten så kanske de flesta tänker på att göra en resa till Dubai, men något man inte får glömma bort är huvudstaden Abu Dhabi. Det är en spännande destination som verkligen är värd att besöka! Abu Dhabi, eller kanske man ska säga staden med rekord.. Här hittar du bland annat världens största matta, snabbaste berg- och dalbanan, byggnaden med störst lutning - ja listan kan göras lång! Abu Dhabi är verkligen en spektakulär stad som överraskar en på många sätt. Med TravelBird kan du resa till Abu Dhabi som erbjuder ett solsäkert klimat, mycket att både se och göra och det bästa är att du inte behöver flyga allt för långt från Sverige. Abu Dhabi erbjuder även en variation av olika miljöer att ta del av under din vistelse. Här hittar du bland annat öken, vackra stränder och häftig storstadsmiljö - det är en perfekt destination för dig som vill kombinera solsemestern med storstadslivet.

Abu Dhabi är en stad som verkligen satsar mycket på både kultur och traditioner. Här kan du delta i flera guidade turer runt om i staden för att lära dig mer om Abu Dhabi. Du har även möjlighet att besöka en rad olika museum och exhibitions - allt beroende på dina intressen. På Saadiyat Island planeras det även att byggas ett kulturområde utan dess like! Man planerar att kulturcentret ska bli världens största, vilket kanske inte är förvånande när det kommer till Abu Dhabis alla häftiga rekord. Detta kulturcenter kommer bland annat inkludera många olika spännande museum du kommer ha chansen att besöka. Abu Dhabi satsar även mycket på arkitektur, vilket syns med tanke på alla de spektakulära byggnader som finns runt om i staden!

Sol, bad och storstad

Spendera dagarna på ditt sätt.

Innehåller inte den perfekta semestern både sol, bad och shopping? Abu Dhabi har mycket att erbjuda sina besökare! Är inte den perfekta destinationen där du kan kombinera sol, bad, vackra stränder, storstad och bra shopping? Låter det lockande så är en resa till Abu Dhabi verkligen något för dig! Här har du mycket att både se och göra och kan bestämma själv hur din dag kommer se ut - valmöjligheterna är många! Då Abu Dhabi har ett väldigt solsäkert klimat är det en perfekt destination för både sol och bad. Kustlinjen i Abu Dhabi är över 400 km och erbjuder vackra stränder där man gärna spenderar sina dagar. De flesta hotell har poolområden där du kan svalka av dig men ett tips är att besöka stränderna - du kommer inte ångra dig! Corniche Beach är en populär strand som ofta beskrivs som den vackraste i Abu Dhabi. Denna strand har blivit tilldelad Blue Flag status, vilket innebär att du är garanterad att bada i rent och säkert vatten. Något som även är populärt är att hyra cyklar och ta sig längst Corniche Beach!

Om du skulle tröttna på att bara sola och bada och känner att du vill komma undan från solen en stund, varför inte ta del av Abu Dhabis shopping! Abu Dhabi erbjuder ett stort och varierande utbud av shoppingmöjligheter, det finns stora maffiga gallerior till mer traditionella lokala marknader. Abu Dhabi Mall och Marina Mall är de största galleriorna i Abu Dhabi och dessa gallerior erbjuder mycket mer än bara shopping. Abu Dhabi Mall erbjuder över 200 affärer, lekplatser åt barnen, bio och mycket mer. Om du besöker Marina Mall och tröttnar på att gå i de 400 affärer som finns att välja på, kan du åka skridskor, bowla, ta del av musikaliska fontäner och åka upp i en 100 meter hög utkiksplattform. Om du inte skulle vilja spendera din dag i en galleria så finns det en modern inomhusmarknad som heter Central Market. Där kan du hitta bland annat sjalar och dadlar - ja allt du kan tänka dig! Det finns även mer traditionella marknader som är värt att besöka!

Roliga aktiviteter

I Abu Dhabi kommer du inte ha en tråkig stund!

Abu Dhabi är verkligen en stad som har mycket att erbjuda! Om du enbart tänker på sol, bad och shopping när du hört Abu Dhabi så tänk om! Det finns mycket att göra för den som inte bara vill spendera dagarna på en strand eller i en galleria. En resa till Abu Dhabi kommer verkligen bjuda på många äventyr och det är en perfekt destination för alla åldrar! Det finns många museum att besöka för den som är intresserad av historia och kultur. Det är populärt att besöka Sheikh Zayed-moskén som är en häftig sevärdhet som du måste besöka! Många beskriver denna moské som nutidens Taj Mahal, och här kan du även hitta världens största matta. Du kan även besöka Capital Gate som är en byggnad med världens snedaste lutning och har därför gått om lutande tornet i Pisa. Om du är ute efter lite mer fartfyllda aktiviteter så kan man göra många roliga dagsutflykter! Varför inte spendera dagen på Yas Island, där du bland annat kan besöka Yas Waterworld och Ferrari World. Yas Waterworld är en av världens största vattenland där du har 45 olika attraktioner och vattenrutschbanor att välja mellan! Det är en perfekt aktivitet där du både kan svalka av dig i värmen medan du får uppleva fartfyllda åkattraktioner! Ferrari World är en stor nöjespark där du bland annat hittar världens snabbaste berg-och dalbana, du kan få köra en Ferrari runt Yas Island och ta del av många andra roliga aktiviteter! Hela parken är inomhus och är influerat av Ferrari, vilket man såklart kan höra på namnet! Om du vill göra en annorlunda men rolig utflykt så har du även möjlighet att delta i kamelturer genom öknen, då har du möjlighet att ta del av en magisk natur och se historiska platser. För den som känner sig mer äventyrlig så finns det ökensafari i Abu Dhabi! Det finns olika alternativ beroende på vad man vill göra, du kan bland annat åka bil i öknen, rida kameler, testa på sandboarding, äta god mat och du kan även övernatta i öknen. Ja möjligheterna är många och du kommer inte bli besviken! Vill du upptäcka fler spännande länder - gör en resa till Mexiko eller varför inte resa till Colombia under din semester!

Spännande matkultur

God och varierande mat.

En resa till Förenade Arabemiraten och Abu Dhabi innebär att du kommer hitta många olika typer av maträtter- något för alla smaker! Maten du kommer möta i Abu Dhabi är väldigt varierande, det gör att du kommer få testa på många olika maträtter och kan på så vis hitta just din favorit under resan! Det är många utländska invånare som bor i Abu Dhabi vilket bidrar till den varierande matkulturen. En resa till Abu Dhabi innebär att du kommer möta maträtter som är likt köken från de länder som många invånare invandrat från. Det är alltifrån det kinesiska, indiska och libanesiska köket. Det är även vanligt att stöta på både kebab och falafel, vilket är så gott! Dadlar har en stor plats i många maträtter då dadlar både är lättillgängligt och används i rätter både som färska och torkade. För kaffeälskare är Abu Dhabi rätt destination, då det dricks oerhört mycket kaffe här! Det finns många restauranger och barer i Abu Dhabi och oftast har hotellen runt om i staden flera alternativ att välja på. Något man måste göra under sin vistelse i Abu Dhabi är att besöka de olika rooftop-barer runt om i staden - du kommer på så vis kunna ta del av en magisk utsikt över staden!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter