erbjudanden

Resa till Albanien

Med TravelBird kan du göra en spännande resa till Albanien - ta del av magisk natur, god mat och underbara stränder!

Upptäck den spännande destinationen Albanien!

Vill du upptäcka ett nytt spännande land? Vill du ta del av magisk natur, mysiga städer och historiska sevärdheter under din resa? Då är Albanien den perfekta destinationen som bara väntar på att upptäckas! Med TravelBird kan du göra en fantastisk resa till Albanien och utforska det oupptäckta landet som har så mycket att erbjuda sina besökare!

Det finns mycket att både göra och upptäcka i Albanien! Något som landet verkligen kan erbjuda är de fantastiska vandringsmöjligheter för den som är intresserad av att vandra och upptäcka naturen under sin resa. Man kan vandra i underbara nationalparker som bjuder på en magisk omgivning som får en att tappa hakan. Det finns vackra berg och dalar, sjöar och floder - du kommer inte få en tråkig stund! Det finns även olika svårighetsgrader som varierar beroende på var man väljer att vandra så det finns verkligen något som passar alla. Om du vill åka till en annan destination där du kan vandra i vackra miljöer kan du även göra en resa till Slovenien!

I Albanien kan man ta del av mycket historia och kulturella sevärdheter. Det finns spännande sevärdheter runt om i landet och man kan bland annat besöka ruiner, gamla slott, fort och ta del av spännande historia från romartiden. Det är flera underbara platser i Albanien som finns med på Unescos världsarvslista. Du kan bland annat besöka den vackra Ohridsjön, staden Gjirokastër och platsen Butrint där man hittar spännande ruiner! Andra spännande saker man kan göra under sin resa i Albanien är att besöka mysiga vingårdar där man får ta del av en underbar miljö och även ha chansen att smaka på de goda vinerna! Man kan även åka ut till en häftiga piratgrotta där flera piratbåtar gömde sig förr i tiden. Det är verkligen en häftig upplevelse och runt omkring i området har man även chansen att hitta flera underbara stränder som man kan besöka efter grottan. Det finns både många och varierande saker man kan göra i Albanien och därför är det en perfekt destination att besöka! Du får både upptäcka mycket, ta del av historiska platser och även ta del av en fantastisk omgivning som landet har att erbjuda.

Underbar natur

Albanien bjuder på fantastiska naturupplevelser!

Albanien är verkligen ett land där man hittar magisk natur då det finns alltifrån underbara stränder, höga berg, vackra sjöar och fantastiska nationalparker att besöka. Några av alla Albaniens underbara nationalparker är bland annat Dajti, som är ett berg som ligger utanför landets huvudstad Tirana. Här har man möjlighet att vandra på sommaren och under vintern bjuds det på snö! För att ta sig till toppen kan man ta en linbana och man kommer få ta del av en magisk utsikt! Två vackra sjöar som man kan besöka under en resa till Albanien är Shkodersjön och Ohridsjön. Shkodersjön finns i både Albanien och Montenegro då sjön precis ligger på gränsen mellan de två länderna. Sjön rekommenderas även att besöka under en resa till Montenegro då det verkligen är ett perfekt område om man vill njuta av en underbar miljö - det är så vackert! Områden är även perfekt om man vill vandra i Albanien och staden Shkoder är även värt att besöka! Även den populära Ohridsjön ligger i två länder, nämligen Albanien och Makedonien! Sjön är en av världens äldsta sjöar och rekommenderas verkligen att besöka då naturen runt sjön är oerhört vacker och vattnet i sjön är kristallklart. Albaniens natur är verkligen något extra och man kommer inte bli besviken av de naturupplevelser man har chansen att ta del av!

Om man besöker Albanien är det ett måste att åka till den albanska rivieran. Här finns det vackra stränder och vattnet har en magisk blå färg och är kristallklart! Dhermi heter en underbar kuststad där man hittar flera vackra stränder att koppla av vid. En annan kuststad som är värt att besöka är Ksamil. Här har man möjlighet att besöka flera öar där man kan snorkla och man kan även besöka mysiga caféer och barer! Härifrån kan man även ta färjan till Korfu i Grekland om man skulle vilja göra en härlig dagsutflykt! Om man vill besöka andra länder som har magisk natur kan man även göra en resa till Island eller en underbar resa till Skottland!

Fantastiska städer

Besök de mysiga städerna i Albanien!

Albanien bjuder inte enbart på underbar naturupplevelser utan landet har också flera mysiga och spännande städer som man kan besöka runt om i landet. En stad som man verkligen inte får missa under en resa till Albanien är huvudstaden Tirana. Staden är en livlig, färgglad och kulturell stad som inte kommer göra sina besökare besvikna! Under ett besök i Tirana får man inte glömma att besöka det stora torget som kallas Skanderbegtorget. Torget hittar man i den centrala delen och här kan man även få se den ikoniska statyn som föreställer Skanderbeg som var en nationalhjälte i Albanien då han stod emot turkarna år 1444. Det finns mycket kultur att ta del av i staden och man har goda chanser att besöka spännande museer och konstgallerier. I Tirana finns det även flera mysiga och spännande restauranger och caféer att besöka. Blloku är namnet på ett område i staden som speciellt är populärt om man är ute efter mat, dryck och ett livligt nattliv! I området hittar man även flera olika butiker om man skulle vilja gå på en shoppingtur under dagen. Om man vill ta en paus i shoppandet kan man alltid besöka de fina parker som finns - Tirana är verkligen en grön stad!

Om man skulle vara intresserad av historia ska man verkligen passa på att göra ett besök i kulturstaden Gjirokastër som är fyllt av spännande historia att ta del av! Det är en häftig stad där man kan hitta alltifrån ett gammalt fort, kyrkor och moskéer. Här finns även flera spännande stenhus som ger staden en unik och spännande atmosfär vid ett besök. Andra städer som man kan besöka om man gör en resa till Albanien är bland annat den vackra staden Pogradec, den underbara kuststaden Vlorë och den spännande ruinstaden Apollonia - det finns så mycket att välja mellan!

Spännande matkultur

Njut av god mat under din resa!

Det Albanska köket är influerat av det italienska, grekiska och turkiska köket och det finns så mycket gott att äta under en resa! Det är både en modern och varierande matkultur och det kan skilja sig beroende på var någonstans man befinner sig i landet under en resa till Albanien. Landet kan delas upp i tre regioner gällande mat och de kallas norra, centrala och södra Albanien. I Norra Albanien är det populär att använda majs, grönsaker och frukt i matlagningen. Man äter ofta även maträtter med bland annat potatis, bönor och morötter. Några traditionella rätter är olika grytor och petula. I Centrala Albanien äter man mycket kyckling, gås och anka och man har chansen att testa på flera olika fiskarter! En populär rätt kallas Tav elbasani och består av kött och yoghurt. I södra Albanien äter man mycket mejeriprodukter och här kan man bland annat hitta fantastiskt goda ostar!

Om man befinner sig vid kusten så får man inte glömma bort att beställa in några goda fisk och skaldjursrätter. Det är även populärt med olika soppor, kötträtter och fyllda grönsaker. Albaniens nationalrätt kallas tave kosi och består av lamm, ris och sås. Om man är sugen på efterrätt kan man bland annat smaka på ashure som är en vetepudding eller sultash som är en rispudding. När det kommer till drycker i Albanien så kan man smaka någon av de lokala ölsorter som finns. Man kan bland annat beställa in Triana, Kaon eller Stela. Man kan även smaka på några av de goda vinerna som görs i landet!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter