erbjudanden

Resa till Alicante

Drömmer du också om slott, gamla spanska kvarter och långa fantastiska vattenbryn? Åk med TravelBird på en resa till Alicante och se dem gå i uppfyllelse!

Spanska pärlan Alicante är både existerande och legendarisk, här kan ni verkligen uppleva ett aktivt spanskt liv!

På östsidan av Spanien hittar vi denna charmiga stad, med härlig vibe, magiska stränder och ett aktivt nattliv. Här kan ni komma för att verkligen känna hur det är att leva i en mysig liten spansk stad. Dess charm och dess läge har gjort den väldigt populär att åka till - och det kanske inte är så konstigt. Under resor till Costa Blanca hittar man inte bara fantastiska Alicante utan också flera små och större orter som ni lätt kan ta er till på ett smidigt sätt. Staden bjuder på allt från historiska platser till underbart klimat. Året runt har staden ett behagligt väder och fram för allt riktigt varmt på sommaren! Och för den som inte heller vill ligga på stranden hela dagen under en resa till Alicante finns det slott, fästningar och museum som kan underhålla i timmar, det finns helt enkelt någonting för hela familjen eller något som passar alla intressen och åldrar. Här finns massor av restauranger, där det bjuds på minnesvärd spansk mat och nyfångad fisk. Här ska ni passa på att njuta av fisk och skaldjur - men också såklart paella! Spanien är ett solklart val för många när de reser, och det är kanske inte så konstigt. Ni kan förvänta er god mat, härlig stämning, riktigt mycket sol och bad - vad alla i familjen vill ha!

Riktigt mycket att se och upptäcka förutom magiska stränder.

Inte bara stränder och tapas kan ta upp din tid i Alicante.

När du fått den där perfekta brännan kanske du också blir sugen på att lära dig mer om denna fantastiska stad och om spansk historia. Det finns som sagt flera museer värda ett besök på din resa till Alicante. Museet Museo de Fogueres är ett av de mest populära. Anledningen till detta är främst tack vare museets trästatyrer som används under stadens kanske mest populära festivaler - Fogueres - som vi kommer berätta mer om senare. Ett roligt museum som också är perfekt för barnfamiljer. Ett annat museum som brukar vara uppskattat är “MaCa” som ligger i en riktigt gammal byggnad. Ett konstmuseum som bjuder sina besökare på samtida konst - ett måste för dig som är konstintresserad.

Som tidigare nämnt finns det också katedraler och slott värda ett besök. Santa Barbara Castle är en medeltida fästning som ligger på ett bergstopp och ser ut över den magiska staden, 167 meter ovanför havet! Här kan ni lära er allt om stadens historia och också hur det såg ut på medeltiden. Hett tips då det också är helt gratis att gå in där! Perfekt för när ni kanske behöver en vilopaus och lite skugga av slottsväggarna.

Dans, musik och festivaler

En resa till Alicante bjuder på många härliga och festivaler.

Alicante är inte sämre än någon annan stad i Spanien när det kommer till festivaler och att äta gott. Gillar ni riktigt god mat och roliga festivaler? Ja, då har ni också hittat rätt. De har flera festivaler och karnevaler under året, både historiska och religiösa, som drar hit massvis med besökare. Under påsken kan ni åka dit och uppleva Semana Santa som är deras största religiösa festival, och den håller på mellan palmsöndagen till uppståndelsen på påskdagen. På skärtorsdagen är det en stor parad som görs genom staden. De har också en årlig karneval som kallas för Alicante Carnival - en färgstark festival som varar i hela tre veckor! Dagliga gatufester och människor iklädda kostymer, massvis med musik och dans kan du förvänta dig under denna karneval. Huvuddagen på karnevalen är den 2 februari - på Sábado Ramblero! Här kan alla ha roligt tillsammans och verkligen få en smak av den spanska kulturen under en resa till Alicante. Om man vill besöka andra städer runt om i Spanien kan man göra resor till Fuengirola, Malaga eller varför inte göra en härlig resa till Benidorm!

Stränder, shopping och tapas i Alicante

Spanien är välkänt för sin goda mat och gästvänlighet.

Har ni någon gång smakat på en riktigt god spansk paella? Har ni inte det, då måste ni passa på när ni är här. Ni har kommit till matälskarnas paradis, och gillar ni fisk och skaldjur, smakrik frukt och grönsaker har ni mycket ni måste hinna äta er igenom. Det finns såklart hundratals olika paellor - så vilken ska man egentligen ropa in? Nu är ni är vid kusten - beställ den med skaldjur! Inne i landet är det mer vanligt att ha kyckling, kanin eller vegetariska alternativ. Så passa på när ni är vid kusten. Det ska också tilläggas att ni borde äta mycket skaldjur överhuvudtaget - deras vanliga stora räkor smakar som ingen annanstans och borde verkligen upplevas i solen vid havet. Om ni är lite mer sötsugna på er resa till Alicante finns det försvinnande god “crispy doghnut” som ni kan avnjuta både till frukost lunch och middag - vi menar, ni är ju faktiskt på semester!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter