erbjudanden

Resa till Amsterdam

Upplev en av Europas vackraste och mest kulturspäckade städer - en resa till Amsterdam har mycket att erbjuda!
Se mer:

Spegelblanka kanaler, frisinnade lokalbor, konstmuseer, dockhusliknande byggnader och högklassig IPA är bara några av Amsterdams specialiteter.

Höst, vår, vinter eller sommar - bra säsonger för resor till Amsterdam har inga begränsningar och varje årstid har sin tjusning. Om du funderar på att göra weekendresor så är det här verkligen rätt destination! Amsterdam - nordens Venedig - sprudlar av en mångsidig, spännande och kreativ kultur. Stadens sneda och vinda hus är kanske dess mest signifikanta kännetecken, förutom de oändliga kanalerna. Visste du att det finns historiska skäl till att inget hus är det andra likt? Med sitt Centraleuropeiska läge var Amsterdam tidigt en optimal handelshamn och för att navigera leveranser innan husnummer användes på gatorna, gavs varje kanalhus unika dekorationer, något som än idag ger stadskärnan dess speciella charm. Om du förälskar dig i de vackra kanalerna i staden ska du verkligen passa på att göra en resa till Venedig! Amsterdam är väldigt internationellt då staden lockar såväl utländska studeranden som professionella i sökan av den amsterdamska drömmen. Många internationella företag har kontor i staden och har därför blivit populärt för människor från alla världens hörn. Staden är den mest diversa i Europa med ungefär 180 nationaliteter som kallar det sitt hem och det hjälper ju att de flesta holländare kan prata perfekt engelska. Här kan du besöka Anne Franks hus, skåda Van Goghs konst, se det flytande blomtorget Bloemenmarkt, besöka mikrobryggerier eller Heinekens bryggeri, ta in området De Pijps atmosfär eller shoppa i populära Kalverstraat eller fynda i mindre boutiques på De Negen Straatjes - de nio gatorna. Oavsett om du föredrar att strosa runt på någon av stadens utsökta konstmuséer mitt i city, dricka öl på de många barerna, promenera i parkerna eller hellre vill besöka spännande lagerlokalsklubbar i Noord, har Amsterdam något för dig.

Tulpaner och konst

Amsterdam - vandrar dina tankar direkt till oändliga tulpanfält och konstmuséer? Då har TravelBird de bästa tipsen för dig!

Tulpansäsongen är betydligt längre i Holland än i Sverige, så räkna med att kunna köpa med dig en rejäl bukett hem om du besöker staden under tidig vår och en bra bit efter - eller spännande tulpanlökar året om. Bege dig till Albert Cuyp, den berömda marknaden i trendiga De Pijp, för att provsmaka Goudaostar och fynda kläder, eller till den flytande blomstermarknaden, Bloemenmarkt, mitt i stan för att dofta på blommor. Får du inte nog av blomsterståndens tulpanbuketter? Ta då en kort busstur till Keukenhof, en bit utanför centrum, och hänförs av de böljande tulpanfälten i regnbågens alla färger. Var säker på att ha kameran med för denna enastående vy! Köp med dig några lökar hem och plantera din egna lilla del av Amsterdam - sedan är det bara att vänta och njuta av att se dina stålande vackra holländska tulpaner förgylla din blomsterrabatt till våren.

Visste du att Amsterdam har flest museér i världen per kvadratmeter? Den största delen består av konstmuséer - gamla mästare som Vermeer, Van Gogh, Rembrandt och Picasso är bara några av alla konstnärer vars verk finns att åskåda på Amsterdams många konstmuséer. Besök Stedelijk för att uppleva en rik kollektion av modern konst eller Rijksmuseum för historiska och klassiska målningar. De flesta muséerna ligger inom promenadavstånd och du kan köpa ett museumskort: för ca 550:- får du fritt inträde till ca 400 museum! Missa inte de ikoniska självporträtten på Van Gogh-muséet, som dessutom har kvällsöppet på fredagar, med DJ och drinkar! Ifall du älskar museum så är en resa till Amsterdam definitivt på sin plats.

Musik, mat och kultur i Amsterdam

Upptäck spännande Amsterdam, där musik, kultur och konst andas frihet och inte låter sig begränsas av något eller någon.

Amsterdam är frihetens stad, vilket varit genomgående i historien men även märks tydligt för den som strosar utmed stadens kanaler än idag. Romantiska kullerstensgator, sneda hus, nytänkande konst, färgglada festivaler och en väletablerad musikscen - Amsterdam har mycket mer att erbjuda än coffee shops och sitt red light district. Det krävs bara en kort promenad i de röda ljusens kvarter innan du inser att det främst är en turistattraktion. För att uppleva den äkta amsterdamska kulturen, vandra istället vidare till Paradiso eller Melkweg, som bara ligger ett stenkast från city, där du hittar konserter i en mängd olika genrer av både etablerade och ‘up and coming’ artister. Live-musik spelas på många barer och pubar runtom i staden och är definitivt värt upplevelsen för att få den lokala känslan. Om du är ute efter att besöka evenemang, så har staden mycket att erbjuda året runt. Varje vår ordnas De Rollende Keukens - de rullande köken - som är en foodtruck-festival i West, med delikatesser från alla världens hörn och hundratals vackra trucks med unika dekorationer. I juni ordnas Amsterdam Open Air, som är en tvådagars musikfestival med både nationella och internationella artister och om du är intresserad av house-, dance- och technomusik, så kan du prova på Sensation Amsterdam i juli med artister av världsklass. Ståuppkomik kan du skratta till på t.ex. Boom Chicago eller njuta av utomhusbiografer under sommaren och andra kulturella evenemang året runt. Ifall du är intresserad av second-hand shopping så är staden som gjord för dig då det finns vintage och second-hand butiker lite överallt. Du kan också besöka till exempel marknaden vid Waterlooplein, som är öppet sex dagar i veckan med 300 försäljningsstånd eller besöka IJ-Hallen i Noord som erbjuder hundratals försäljare med mycket billiga fynd ungefär en gång i månaden. En resa till Amsterdam blir verkligen inte tråkig vad du än bestämmer dig för att hitta på! Detta är staden du kommer att besöka flera gånger bara för att det finns så mycket att se och uppleva.

På cykel i Amsterdam

Trött i fötterna? Gör som holländarna och transportera dig smidigt med cykel längs kanaler och över broar.

Landet är platt och med cykel blir det enkelt att upptäcka flera av Amsterdams olika - men minst lika spännande - stadsdelar. På jakt efter trendiga caféer eller imponerande arkitektur? Upptäck hur mångsidig en resa till Amsterdam är och upplev allt från pittoreska Jordaan i väst, nytänkande Noord på andra sidan Amstelfloden och trendiga De Pijp i öst. TravelBirds bästa tips att är hyra en cykel och uppleva de olika delarna av staden på två hjul. Visste du att Amsterdam har fler cyklar än invånare? Holländarna är kända för att cykla - “fietsen” - överallt, och det är enkelt att förstå varför: alla delar av staden nås inom en halvtimmes cykelfärd och kommer dessutom med en utsökt vy över kanaler och små välvda broar. Om du har mera tid i staden lönar det sig att ta en cykeltur runt Amsterdamse Bos - ett friluftsområde - mellan centrum och flygfältet. Här kan du paddla kajak, trampa paddelbåt, äta picnic, klappa getter, kossor och hästar på en gård, och allmänt njuta av tillvaron utanför centrum. På en vacker dag kan det också vara värt att ta cykeln på en långtur till närliggande städer så som vackra Haarlem, väderkvarnarnas Zaanse Schans eller fortstaden Naarden som alla ligger lite på en timmes cykeltur ifrån centrum eller besök det medeltida slottet i Muiden som du tar dig till på lite under en timme. Cykeln är verkligen ett bekvämt sätt att ta sig runt i staden som är byggt runt cykelkulturen! Var Amsterdam en stad i din smak? Gör en resa till Berlin eller en resa till London - det finns så många härliga storstäder att besöka!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter