erbjudanden

Resa till Antwerpen

Åk med TravelBird på en resa till Antwerpen och ta del av stadens fantastiska gastronomi och harmoni!
Se mer:

Välkommen till Belgiens modecenter som är rik på kultur, har ett stort nöjesutbud och erbjuder en världsberömd gastronomi som charmar oss alla!

Antwerpen är inte bara Belgiens näst största stad, utan även staden med en cool atmosfär och ett rykte om sig som landets modestad. Antwerpen är Europas magnet som attraherar alla fashionistas, konstintresserade och matälskare som vill ta del av stadens fantastiska kultur. Antwerpen är staden där den berömde barockkonstnären Peter Paul Rubens föddes och platsen där du kan beundra medeltida konstruktioner. Här finner du allt från idylliska kaféer på kullerstensgator och en vacker katedral till en storartad fästning och enastående konst. Trots stadens rörande historia och en kraftig förödelse under det andra världskriget är Antwerpen en av Europas toppstäder dit nyfikna resenärer kommer för att suga in stadens anda som är sådär härligt hipp. En resa till Antwerpen kommer i teman av många slag - unna dig stadens läckerheter och skäm bort dina smaklökar, lyxa till det och ta del av världens största diamantkultur, ta med hela familjen och åk till ett av Europas äldsta djurparker eller rör på dig i Belgiens första stad som blev utsedd till Europas sporthuvudstad. Mat, lyx, familjeaktiviteter och sport - här finns något för alla! Antwerpen är den perfekta staden för en weekendresa där du kan turista som aldrig förr, njuta av en picknick i parken, “shop til you drop”, besöka kaféhimlen, fascineras av det mäktiga arkitektmuseet, äta en lyxmiddag med musslor och avsluta dagen på en trendig bar! En weekendresa är perfekt om man vill vara spontan och åka iväg snabbt och enkelt. Bland de härliga restresor som finns kan man hitta flera olika alternativ på destinationer och man kommer säkert hitta någon destination som passar en perfekt!

Världens bästa öl och pommes frites

Välkommen till den gastronomiska himlen som lämnar ett förtrollande intryck hos alla!

I Antwerpen älskar man att äta och dricka. Här fylls terrasserna i rask takt då solen tittar fram och här serveras världens bästa delikatesser. Antwerpen med sina många kulinariska event är staden med en fantastisk matkultur som du inte vill missa! Choklad, öl, musslor, pommes frites… Belgien är minst sagt ett land med en världskänd matkultur och en resa till Antwerpen är inget undantag! Belgiens gastronomiska härligheter anses ofta vara snäppet lyxigare än resten av Europa och landet representerar gourmetmat i högsta grad. I Antwerpen finner du en av Europas största hamnar som bidragit till stadens fantastiska kök. Här kan du smaka på läckerheter som färskfångade musslor, ål serverad i grön sås, gräddiga fisksoppor och tomater med färsk räkfyllning. Glöm inte de självklara tingen som pommes frites med majonnäs, den belgiska osten och chokladen samt den världskända ölen som ofta anses vara världens bästa!

Under din vistelse i Antwerpen kan du även delta i olika matevenemang där du har chansen att bekanta dig med den belgiska matkulturen och dess historia. Här finner du trevliga marknader där du kan handla lokala godheter och bekanta dig med lokalbefolkningen. Den belgiska befolkningen är mycket stolt över sina gastronomiska godheter och delar gärna med sig av deras tips kring mat. Besök “Antwerp à la carte” som beskriver stadens historia från ett kulinariskt perspektiv eller ta dig till Antwerpens bryggeri där du får en smygtitt på hur den belgiska ölen framställs. Ett besök är inte bara en rundtur i bryggeriet, utan även ett smakprov på den utsökta ölen. Här kan du dessutom smaka på landets berömda ostar och chokladsorter som vi alla hört så mycket gott om.

Fantastiska sevärdheter

I Antwerpen finns det alltid något att se.

Intressanta museer, en ståtlig katedral, ett medeltida torg och en gömd gränd som tar dig tillbaka till Antwerpens förflutna… Antwerpen kallas inte för “Belgiens kulturcentrum” utan orsak! En resa till Antwerpen innebär ett flertal museer med vacker konst och intressanta berättelser som kan lämpas enligt allas smak. Börja med MAS-museet som erbjuder tio våningar med utställningar som bekantar dig med Antwerpen och dess historia. Dessutom får du njuta av en hisnande utsikt över staden och byggnaden i sig är ett enastående konstverk. Eftersom Antwerpen är en riktig modestad bör du även besöka MoMu-museet som erbjuder två stora utställningar per år. Modemuseet är varje fashionistas dröm! I hjärtat av Antwerpen finner du Peter Paul Rubens hem som idag är ett av stadens mest besökta museer. Den berömde barockkonstnären skapade konstverk som inspirerat hela världen och vi rekommenderar att besöka Rubenshuis för att skåda konstruktionen från 1600-talet.

Antwerpen erbjuder även andra sevärdheter som du absolut inte får missa. Ta dig till den vackra katedralen som tog 169 år att bygga. Den 123 meter höga kyrkan som blev klar år 1521 är en av Antwerpens absolut största sevärdheter. Här finner du bland annat några av Rubens största konstverk. Grote Markt som även kallas för “Antwerpens hjärta” är en plats med en medeltida atmosfär där vackra konstruktioner pryder gatorna. Stadshuset från 1565 som befinner sig på det medeltida torget är en sevärdhet som skapar ett fascinerande intryck hos alla. Vi rekommenderar även att ta dig till Vlaeykensgang, den gömda gränden som daterar tillbaka till slutet av 1500-talet. En promenad på den lilla gatan kommer att kännas som en resa tillbaka i tiden till platsen där Antwerpens skomakare och fattigaste människor en gång bodde. Sist men inte minst, besök Zurenbrog som anses vara Antwerpens vackraste område. Här finner du makalös arkitektur och eleganta gator som fascinerar oss alla. Det bästa med Zurenborg är det faktum att inte så många turister hittar hit. Du får därmed uppleva en dag med lokalbefolkningen!

Shoppingparadiset

Välkommen till modehimlen och diamantstaden!

En resa till Antwerpen innebär givetvis en shoppingtur bland stadens fantastiska modegator som erbjuder det senaste modet i allas smak. Antwerpen är definitivt himmelriket för alla modeintresserade personer. Shoppa allt från internationella och lokala märken till diamanter i världsklass. Ta dig till Wilde Zee och shoppa loss på trevliga gator som erbjuder kläder i allas smak. Wilde Zee är även det rätta stället för dem som gärna handlar delikatesser som belgisk choklad och smaskiga våfflor. Nationalestraat är däremot Antwerpens största shoppingområde där alla fashionistas samlas för att handla det senaste modet. Antwerpen är utan tvekan Belgiens modestad och en shoppingupplevelse i denna stad lämnar ingen besviken!

Glöm inte att Antwerpen är känd för att vara en av världens diamantstäder. Antwerpens diamantdistrikt är en plats där diamanter värda flera miljarder euro passerar. Ta dig till Antwerp World Diamond Centre och sug in den lyxiga stämningen som diamanterna erbjuder! Om du skulle vilja byta ut stadslivet mot sol och bad i Europa kan du bland annat göra underbara resor till Spanien! Du kanske aldrig har gjort några resor till Kanarieöarna innan, hit kan du även göra sista minuten resor. Spanien bjuder även på flera destinationer där du kan slå på stort och åka på en sista minuten all inclusive resa till fantastiska Spanien - allt för att du ska få njuta under din semester!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter