26 erbjudanden

Resa till Asien

Kina, Thailand, Indien, Filippinerna.. En resa till Asien innebär ett varierande äventyr med Travelbird som inte lämnar någon besviken!
Se mer:
Utvalda filter:
26 erbjudanden
Filter Återställ

Asien har mycket att erbjuda sina besökare - beroende på intresse och behov finns det en destination som passar alla!

Att besöka världens största kontinent är bara det något spännande man måste göra i sitt liv! En resa till Asien innebär ett stort utbud av destinationer och beroende på vad man vill göra finns det en destination för alla smaker. Hit kan du resa om du vill upptäcka paradisöar, känna pulsen i livliga storstäder och ta del av en spännande matkultur. Du kan spendera lata dagar på magiska stränder, delta i äventyrliga aktiviteter och shoppa allt du kan tänka dig. Asiens kultur och historia har mycket att erbjuda då det finns mycket att både se och göra. Det finns gott om olika museum och historiska byggnader du bara måste besöka under din vistelse! En resa till Asien är verkligen en klass för sig, var du än väljer att spendera din tid kommer du inte bli besviken! Asien har så mycket att erbjuda och framförallt kommer du uppleva något nytt beroende på var i Asien du reser. Det är en kontinent med kontraster vilket gör Asien till ett ännu mer spännande och intressant resmål. Eftersom Asien är så stort och har så mycket att erbjuda väljer många att kombinera flera destinationer under sin resa, vilket gör att man får chansen att uppleva och se ännu mer under sin tid i Asien.

Asiens spännande matkultur

Det asiatiska köket kommer inte göra dig besviken!

Kontinenten är stor och likaså utbudet av matupplevelser.

Att resa innebär att testa något nytt. Det handlar inte bara om att uppleva nya miljöer utan också om att ta del av landets matkultur. I Sverige kan man hitta flera olika asiatiska restauranger men att få uppleva mat i sin riktiga hemmiljö är något magiskt i sig. Det asiatiska köket har stor betydelse i Asiens historia och kultur. Exotiska och smakrika maträtter står på menyn och du kommer älska det!

Några saker som kännetecknar det asiatiska köket är användandet av färska råvaror och spännande kryddor. Rotfrukter, grönsaker, ris och nudlar har en stor betydelse i matlagningen och det serveras ofta mindre portioner än vad man är van vid hemma i Sverige. Asien är en stor kontinent vilket innebär att maten varierar beroende på var man väljer att resa. Varje land har sin egen touch på rätterna och serverar sina lokala specialiteter. Det gör Asien till ett ännu mer spännande resmål då man kan uppleva och ta del av en stor matkultur som inte liknar någonting annat. I Indien kommer du möta rätter med mycket kryddor. Landet är nämligen känt för sin kryddstarka mat och du kommer bli serverad bland annat curry, vindaloo och tandoorikyckling. I Thailand hittar du maträtter bestående av fläsk, biff och kyckling som serveras i kombination med ris eller grönsaker. Både Kina och Japan är två länder i Asien som lagar rätter med mildare smak i jämförelse med de övriga kryddstarka länderna! En intressant detalj i det asiatiska köket, med undantag för Indien, är att det nästan helt saknar mejeriprodukter. Om man jämför med det svenska köket är det stor skillnad och det är alltid spännande att testa något nytt! En resa till Asien innebär att du har en spännande matupplevelse framför dig och du kommer inte bli besviken. Du har även chansen att träna på att äta med pinnar, vilket kan vara svårt till en början men övning ger färdighet!

Magiska platser

En kontinent fylld av vackra miljöer.

Det finns platser i Asien man själv måste uppleva för att förstå dess magi.

Om du vill ta del av miljöer du aldrig tidigare upplevt är en resa till Asien verkligen något för dig. Något som kännetecknar Asien är den stora variationen av naturupplevelser du har chansen att ta del av under din vistelse. Asien är en kontinent som består av många olika länder och alla har något unikt att erbjuda sina besökare, oavsett var i Asien du väljer att resa har du något spännande att se fram emot! Om du vill spendera dina dagar på en strand har du chansen att ta del av vackra paradisstränder med kritvit sand, palmer och något vi i Sverige inte är så vana vid - turkost vatten. Paradisstränder hittar du gott om i Asien och du kan bland annat hitta dem genom att resa till Filippinerna, Vietnam, Thailand eller resa till Japan. Om du istället söker efter äventyr under din resa erbjuder Asien även en spännande djungelmiljö. Då får du chansen att ta del av Asiens djurliv och uppleva den häftiga miljön på nära håll. I djungeln kan du hitta vackra vattenfall, exotiska djur och roliga äventyrsaktiviteter. Du kan bland annat göra en resa till Malaysia, Thailand och Borneo som bara är några platser i Asien där du har möjlighet att uppleva miljöer som detta och du kommer inte bli besviken!

Historiska platser

Ta del av Asiens spännande historia och kultur.

Det finns mycket att både göra och se i Asien. Beroende på vilket land du besöker finns det alltid några speciella sevärdheter du bara inte får missa!

Att resa till Asien innebär att du har många destinationer att välja mellan. Det gömmer sig mycket historia i Asien och varje land har någonting som kännetecknar platsen som du inte får missa under din vistelse. Några av de historiska sevärdheterna i Asien du inte får missa är bland annat kinesiska muren, Taj Mahal och världens högsta skyskrapa. Kinesiska muren är en sevärdhet som du säkert hört talas om och befinner du dig i närheten måste du ta dig tid för ett besök. Det finns olika sektioner av kinesiska muren som har sin egna unika del i Kinas historia, du kan bland annat besöka Badaling, Shanhai Pass och Juyong Pass. Under ditt besök kan du ta del av guidade turer eller uppleva allt på egen hand - oavsett kommer du få en unik upplevelse! I Indien hittar du byggnaden Taj Mahal som byggdes av Shah Jahan till minne av sin fru som dog 1631. Taj Mahal är en otrolig byggnad gjord av vit marmor och i området hittar du även en vacker trädgård. Byggnaden beskrivs ofta som världens vackraste byggnad och är verkligen värt ett besök! Om du är en person som gillar höjder och vacker utsikt är ett besök i Dubai något för dig. Här hittar du nämligen byggnaden Burj Khalifa som är världens högsta skyskrapa med sina 828 meter. Vid ett besök har du möjlighet att få ta del av en helt otrolig utsikt över Dubai, öknen och havet - en upplevelse du aldrig kommer glömma. Man kan även göra en resa till Singapore för att ta del av vackra platser och spännande kultur - Asien bjuder på så många underbara länder att besöka!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter