1 erbjudande

Resa till Aten

En resa till Aten bjuder på fantastisk historia, gamla tempel och ett rikt kulturliv. Upptäck denna fantastiska grekiska huvudstad tillsammans med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Alla har vi läst om antikens Grekland, nu är det din tur att få uppleva och se Aten och dess charm på nära håll.

Aten är både gammalt och modernt, och i denna stad får du uppleva allt från historiska monument till en makalös gästfrihet och oerhört god mat. Staden är som ett museum i sig, så det är bara att vandra runt och njuta och ta del av alla fantastiska byggnader och monument. Det är också en fantastisk, livlig stad med härliga caféer och restauranger, där det konverseras, dansas och äts till sent in på småtimmarna i den härliga stadsvärmen. Mitt i staden hittar vi Akropolis-klippan: Akropolis är en liten befäst stad och namnet kommer just ifrån grekiskan akro som betyder högt och sedan polis som betyder stad. Dessa klippor användes förr i tiden som försvar och fristad vid invasioner och krig. Aten är en stad som lever mycket på sin turism och därför kan du räkna med att det alltid finns smakfulla hotell och up-to-date butiker där du hittar de mesta i shoppingväg. Och inte långt i från staden hittar du fantastiska stränder och antika byggnader som Poseidons tempel. Det är helt klart en spännande och intressant stad som kommer uppskattas av människor i alla åldrar. Ta med familjen, vännerna eller din käraste på en resa till Aten och lär er om allt från grekisk historia till att testa deras magiska mat! Varför inte passa på att unna er en all-inclusive resa i Grekland!

Åk tillbaka i tiden

Nu kan du äntligen få se dessa fantastiska byggnader och monumenten i verkligheten.

Staden är som ett museum i sig själv, men det finns såklart några platser som du absolut inte får missa. Ni får inte missa det magnifika Acropolis Museum, som ligger vid foten av Akropolis södra hörn. Här upptäcker ni konst från antiken till romerska perioden, och det är ett av det mest välkända museer i landet. Museet designades av amerikanska Bernard Tschumi och den grekiska arkitekten Michael Photiadis. Här kan ni vandra runt nästintill en hel dag, och glöm inte heller att de har en riktigt trevlig restaurang och en ännu bättre museum shop. Här kan ni passa på att köpa souvenirerna under era resor till Aten innan ni ska hem, så hoppa över turistgatorna för det! Ett måste är ju såklart också att besöka själva Akropolis, den kanske mest berömda och framförallt viktiga forntida plats.

Det finns också många fantastiska tempel i staden, och någon som du inte kan missa är Temple of Olympian Zeus, det är nedgånget såklart, men minst lika imponerande för det. Detta tempel dedikerades till Zeus, kungen av olympiska gudarna och byggdes flera tusen år före vår tid. Platser som alla kan njuta av och lära sig någonting av under en resa till Aten.

Grekiska maten och kulturen

Alla har vi någon gång testat grekisk mat, och det har heller inte undgått någon hur god den är.

Grekisk mat smakar såklart bäst i Grekland, och här kan du njuta på riktigt av deras mat i medelhavsklimat tillsammans med familj och vänner på er resa till Aten. Det är nästan så att du i princip kan ropa in vad som helst på menyn och det kommer smaka mums! Men det finns såklart några rätter eller råvaror som du inte får glömma att äta innan du åker hem. Först såklart, riktiga grekiska oliver - vi lovar att de inte kommer att smaka som de gör hemma. Dolmades har alla sina egna recept på, men vanligtvis har dessa bladförpackade rispaket en härlig blandning av timjan, dill, fänkål, oregano och pinjenötter i sig. Vissa har till och med kött i sig. Att grekerna sedan är besatta av den salta och god fetaosten vet vi alla, och precis som oliverna, smakar de såklart mycket bättre här! Ropa också in deras nyfångade bläckfisk direkt från havet, mums!

Aten, en stad som passar alla.

Vare sig du är ute efter att ligga i solen, shoppa eller bara äta mat hela semestern!

Du kanske till och med är här på en romantisk semester med din käraste? Vi tar med dig till de mest romantiska platserna. Vandra runt i National Garden of Athens, som ursprungligen var tillägnad drottningen Amalia. Här kan ni gå hand i hand och stöta på alla sorters plantor, blommor och träd samt massa gamla fina statyer av kända poeter och politiker. Här hittar ni också små romantiska hörn där ni kan stanna upp och bara njuta lite extra av varandra, Aten och Grekland. En resa till Aten kan också erbjuda romantiska span, ett av de mest kända är Cape Sounio Elixir Spa Retreat Immortal's Spa. Här kan ni uppleva ett fantastiska spa under öppen himmel i skuggan av historiska tempel, det blir kanske inte mer grekiskt än så? Om du gillar Aten och vill fortsätta utforska vad Grekland har att erbjuda, gör en resa till Kreta eller planera in en resa till Rhodos! Du kan även se mer under resor till Halkidiki - det finns så mycket att upptäcka i Grekland!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter