3 erbjudanden

Resa till Barcelona

Att resa till Barcelona blir bara mer och mer populärt. Sevärdheter som Parc Güell, Sagrada Familia och fotbollsarenan Camp Nou lockar turister från hela världen!
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Kulturnissar, fotbollsfans, soldyrkare och gourmander har alla en sak gemensamt - de väljer alla mer än gärna att resa till Barcelona på semestern.

Barcelona-resor lockar allt fler turister och inte undra på det - storstaden har ett unikt läge i regionen Katalonien vid Medelhavets kust, med kulturella skatter från världskända konstnärer som Antoni Gaudí, Joan Miró och Salvador Dali, samt en rik matkultur. Gillar du cava? Då kommer du att bli glatt överraskad av stadens breda utbud av det åtråvärda bubbelvinet, som kan avnjutas på någon av stadens pittoreska bodegor. Under en Barcelonaresa får du inte missa att strosa runt i UNESCOs världsarv Parc Güell, designad av Antoni Gaudí, med sina färgglada statyer och detaljer och utmärkta vy över staden. En annan känd park är Montjuїc, som är stadens största parkområde och även var plats för världsutställningen 1929. Upp till parken kan du åka en linbana och häpnas av vyerna nedan. I staden hittar du ett flertal museer och stadion där de olympiska sommarspelen hölls år 1992 - i samband med vilket allt fler fick upp ögonen för denna fantastiska medelhavsstad. Tack vare fotbollsklubben FC Barcelonas framgångar har den internationella turismen mångdubblats i staden sedan början av 90-talet. Barcelona är verkligen en toppen destination för den som vill ha både strand- och stadssemester. Ligg på stranden Barceloneta, ät tapas på någon av de otaliga restaurangerna, njut av tillvaron och upptäck stadens skatter.

Det varma klimatet med sina härliga havsvindar är alltså en faktor som får många att förälska sig i staden. Den trevliga atmosfären och de vänliga spanjorerna gör inte staden värre precis. Du kan alltid räkna med ett varmt bemötande och en artig befolkning som ser till att du kan njuta av din semester på bästa sätt. Om du inte kan spanska behöver du inte oroa dig, de flesta talar rätt så bra engelska. Barcelona är en destination som passar alla smaker, intressen och åldrar - det är även perfekt för gruppresor! Vi hoppas kunna inspirera dig med vår lilla reseguide där vi plockat fram några sevärda attraktioner och klassiska maträtter att smaka på!

En medeltida skattgömma

Barcelona andas kultur och historia. Besök gamla stan och transporteras tillbaka i tiden till den medeltida mystiken som sedan länge inspirerat några av världens mest kända konstnärer.

En promenad genom Barcelona bjuder på arkitektoniska skatter med anor från medeltiden. För att upptäcka stadens genuina identitet, rekommenderar vi på TravelBird att du passar på att besöka den gamla stadsdelen Ciutat Vella. Det är något magiskt med resor till Barcelona. Stadens rika historia upplever man bäst i den gamla stadskärnan Ciutat Vella, från 1300-talet. Här hittar du en av Europas mest kompletta samling av medeltida byggnader, trots år av ombyggnader och renoveringar. Gamla stans gränser utmärks idag av breda avenyer, som tillkom när stadens murar revs i mitten av 1800-talet. Trånga och mörka gator med byggnader från 1700- och 1800-talet präglar dagens stadsbild och igenom Ciutat Vella sträcker sig kända gator som La Rambla och Via Laietana, vilka båda är populära turiststråk. Barcelonas kultur blomstrar även i form museer och gallerier. Det sägs att stadens museer kombinerar konst och kultur med vetenskap och underhållning. Här har du chansen att lära dig om Egyptens mumier, staden under romartiden, nutida konst och mycket mer. Barcelona bjuder även på fantastiska konstgallerier som inte lämnar någon besviken. Besök ÀGORA 3 som visar upp modern konst från 1900-talet eller ta dig till ÀMBIT, GALERIA D'ART för att skåda konstverk av unga konstnärer.

Barcelonas kulturella sida är rik på fantastiska konstverk och historiska platser att besöka, men glöm inte att staden även erbjuder andra aktiviteter som passar andra personligheter. Om du hellre spenderar din semester ute i den friska luften finns det gott om vackra parker i staden. Parc de Collserola är ett naturreservat på 8000 hektar medan Parc de Montjuïc är en park som är belägen på en kulle och omfattar vackra trädgårdar. Om du däremot vill njuta av den romantiska atmosfären bör du ta dig till Parc del Laberint. Sätt dig ner med din kärlek och avnjut en smaskig picknick under den värmande solen i den fantastiska staden.

Det Katalanska köket

I enlighet med den spanska mattraditionen hämtar det katalanska köket inspiration från sina historiska rötter.

Olivolja, tomater, vitlök och färska örter är grunden till många av de kända rätterna som köken på lokala restauranger i Barcelona erbjuder. Fisk, skaldjur och sniglar - men även mustiga grytor - kan avnjutas på någon av stadens många tapastavernor.

Det katalanska köket har påverkats av flera olika kulturer genom århundradena: grekerna, romarna, italienarna och fransmännen har alla satt sin prägel på regionens delikatesser. Även det geografiska läget har format Barcelonas gastronomiska utbud och tack vare stadens läge vid havet kan du frossa i fisk och skaldjur av toppklass. Låt dig till exempel frestas av rätten "suquets", som till och med får finsmakaren på fall, under din resa till Barcelona. Regionens skogar är rika på svamp, som särskilt under hösten utmärker sig i den oväntade kontrasten mellan Medelhavets ingredienser och smaker från den närliggande bergskedjan Collserola. På Spaniens officiella hemsida för turism kan man läsa mer om lokala delikatesser, som de katalanska korvarna "fuet", "llonganisa" och "butifarra" för köttälskare, och smakrika grönsaksgrytor som "esqueixada" eller "escalivada" för vegetarianen...

Katalonien är helt enkelt himmelriket för alla matälskare där ute, speciellt för resenärer som gillar att utmana sig själva och smaka på något nytt. Det katalanska köket och dess urgamla recept är hemligheten bakom populariteten. Om du besöker en lokal restaurang dit inte allt för många turister hittar, kanske du har turen att få reda på hemligheten bakom de goda rätterna. Spanjorerna är nämligen väldigt stolta över sitt kök och dess gamla recept som först vidare från generation till generation.

En populär stad i Europa

Barcelona är en av Europas mest besökta städer.

Få städer i Spanien lockar så många turister som Barcelona gör, på både gott och ont. I början av 90-talet och vid millenniumskiftet ökade intresset för resor till Barcelona som mest.

Barcelonas befolkningstäthet beror dels på dess historiska bakgrund, men också på läget mellan havet och de höga bergskedjorna. Den höga befolkningen uppstod främst i samband med industrialismens intåg i början av 1800-talet, då staden redan hade 200.000 invånare. Barcelona är en av Europas mest besökta städer som lockar miljontals turister årligen. Då det på senare år blivit allt billigare att flyga har antalet turister i staden mångdubblats och Barcelonas flygplats har sett den internationella flygtrafiken öka från cirka 3,5 miljoner resenärer till drygt 22 miljoner från mellan 1990 och 2011. De olympiska spelen som ordnades i staden år 1992 bidrog även till den växande turismen. Förmågan att vara värd för OS och ta emot resenärer från världen över, visade att Barcelona är en fantastisk metropol som erbjuder en vänlig atmosfär och mycket att se året runt. Varför inte passa på att göra härliga höstlovsresor till underbara Barcelona!

Barcelona lockar även turister på grund av de fantastiska shoppingmöjligheterna som staden erbjuder. Här kan du shoppa allt från lokala till internationella märken medan du dessutom promenerar på historiska gator bland vackra konstruktioner. Med detta sagt kan vi konstatera att Barcelona är staden som erbjuder allt och lite till. Här väntar spännande aktiviteter för hela familjen, så passa på att göra härliga familjeresor! Om du är ute efter bra shoppingmöjligheter kan du även göra en resa till Paris eller en resa till Amsterdam! Europas städer bjuder verkligen på fantastisk shopping!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter