Välj avresedatum
10 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

Se fler

Kulturnissar, fotbollsfans, soldyrkare och gourmander har alla en sak gemensamt - de väljer alla mer än gärna att resa till Barcelona på semestern.

Barcelona-resor lockar allt fler turister och inte undra på det - storstaden har ett unikt läge i regionen Katalonien vid Medelhavets kust, med kulturella skatter från världskända konstnärer som Antoni Gaudí, Joan Miró och Salvador Dali, samt en rik matkultur. Gillar du cava? Då kommer du att bli glatt överraskad av stadens breda utbud av det åtråvärda bubbelvinet, som kan avnjutas på någon av stadens pittoreska bodegor. Under en Barcelonaresa får du inte missa att strosa runt i UNESCOs världsarv Parc Güell, designad av Antoni Gaudí, med sina färgglada statyer och detaljer och utmärkta vy över staden. En annan känd park är Montjuїc, som är stadens största parkområde och även var plats för världsutställningen 1929. Upp till parken kan du åka en linbana och häpnas av vyerna nedan. I staden hittar du ett flertal museer och stadion där de olympiska sommarspelen hölls år 1992 - i samband med vilket allt fler fick upp ögonen för denna fantastiska medelhavsstad. Tack vare fotbollsklubben FC Barcelonas framgångar har den internationella turismen mångdubblats i staden sedan början av 90-talet. Barcelona är verkligen en toppen destination för den som vill ha både strand- och stadssemester. Ligg på stranden Barceloneta, ät tapas på någon av de otaliga restaurangerna, njut av tillvaron och upptäck stadens skatter.

En medeltida skattgömma
Barcelona andas kultur och historia. Besök gamla stan och transporteras tillbaka i tiden till den medeltida mystiken som sedan länge inspirerat några av världens mest kända konstnärer.
En promenad genom Barcelona bjuder på arkitektoniska skatter med anor från medeltiden. För att upptäcka stadens genuina identitet, rekommenderar vi på TravelBird att du passar på att besöka den gamla stadsdelen Ciutat Vella.

Det är något magiskt med resor till Barcelona. Stadens rika historia upplever man bäst i den gamla stadskärnan Ciutat Vella, från 1300-talet. Här hittar du en av Europas mest kompletta samling av medeltida byggnader, trots år av ombyggnader och renoveringar.

Gamla stans gränser utmärks idag av breda avenyer, som tillkom när stadens murar revs i mitten av 1800-talet. Trånga och mörka gator med byggnader från 1700- och 1800-talet präglar dagens stadsbild och igenom Ciutat Vella sträcker sig kända gator som La Rambla och Via Laietana, vilka båda är populära turiststråk.

Res inte för att komma fram, utan för att resa

– Johann Wolfgang von Goethe
Det Katalanska köket
I enlighet med den spanska mattraditionen hämtar det katalanska köket inspiration från sina historiska rötter.
Olivolja, tomater, vitlök och färsta örter är grunden till många av de kända rätterna som köken på lokala restauranger i Barcelona erbjuder. Fisk, skaldjur och sniglar - men även mustiga grytor - kan avnjutas på någon av stadens många tapastavernor.

Det katalanska köket har påverkats av flera olika kulturer genom århundradena: grekerna, romarna, italienarna och fransmännen har alla satt sin prägel på regionens delikatesser. Även det geografiska läget har format Barcelonas gastronomiska utbud och tack vare stadens läge vid havet kan du frossa i fisk och skaldjur av toppklass. Låt dig till exempel frestas av rätten "suquets", som till och med får finsmakaren på fall, under din resa till Barcelona. Regionens skogar är rika på svamp, som särskilt under hösten utmärker sig i den oväntade kontrasten mellan Medelhavets ingredienser och smaker från den närliggande bergskedjan Collserola. På Spaniens officiella hemsida för turism kan man läsa mer om lokala delikatesser, som de katalanska korvarna "fuet", "llonganisa" och "butifarra" för köttälskare, och smakrika grönsaksgrytor som "esqueixada" eller "escalivada" för vegetarianen...

Europas fjärde mest besökta stad
Barcelona ligger efter Paris på listan över Europas mest tätbefolkade miljonstäder och är den fjärde största turistdestinationen i Europa, efter London, Rom och Paris.
Få städer i Spanien lockar så många turister som Barcelona gör, på både gott och ont. I början av 90-talet och vid millenniumskiftet ökade intresset för resor till Barcelona som mest.

Barcelonas befolkningstäthet beror dels på dess historiska bakgrund, men också på läget mellan havet och de höga bergskedjorna. Den höga befolkningen uppstod främst i samband med industrialismens intåg i början av 1800-talet, då staden redan hade 200.000 invånare. Barcelona är Europas fjärde mest besökta stad. Totalt besöker nästan 7,1 miljoner turister staden varje år. Då det på senare år blivit allt billigare att flyga har antalet turister i staden mångdubblats och Barcelonas flygplats har sett den internationella flygtrafiken öka från cirka 3,5 miljoner resenärer till drygt 22 miljoner från mellan 1990 och 2011.