erbjudanden

Resa till Belgien

God choklad, läcker öl och EU… Med TravelBird får du uppleva en resa till Belgien - det mångkulturella landet med mycket att erbjuda!

Bryssel + EU = Belgien…? Släng in lite choklad, öl och musslor och du har Belgien i ett nötskal!

Belgien är känt för sin goda öl, den himmelska chokladen och den lyxiga maten, men landet är även berömt för att representera den Europeiska Unionen med sitt högkvarter i Bryssel. Belgien är ett mångkulturellt land med tre officiella språk och mycket att se. Här finner du vackra städer som Bryssel, Antwerpen, Mechelen och Ghent. Dessa är några av Belgiens mest populära platser som erbjuder en trevlig atmosfär, enastående arkitektur och många sevärdheter att besöka. Strosa på gatorna, köp en våffla, ät middag på en Michelin-restaurang och drick en god belgisk öl. Belgien stoltserar med en världskänd matkultur som begeistrar oss alla och vi garanterar dig en trevlig upplevelse.

Storstäder och sevärdheter i all ära, men glöm inte allt det andra som Belgien har att erbjuda. Kliv ut ur din komfortzon och utforska Belgiens natur som erbjuder så mycket fint att se. Tro det eller ej, men Belgien består även av vacker och varierad natur med fina sandstränder, ståtliga berg och idylliska byar på landsbygden. I södra Belgien finner du den vackra bergskedjan Ardennerna som är en populär destination både under sommar- och vintertid. Det så kallade bergslandet erbjuder fina dalar, mystiska grottor och en livlig vildmark som bara måste upptäckas under en resa till Belgien. Norra delen av Belgien består däremot av plattare landskap.

Belgien är verkligen ett land av kontraster med sina olika språk och olika karaktär. Flamländarna som talar nederländska är bosatta i norr, medan vallonerna som talar franska är bosatta i söder. Vare sig du gillar kultur, historia eller natur är Belgien ett land för dig. Det är även en perfekt destination för att göra en minisemester, kanske du kan åka över jul och besöka en julmarknad eller njuta av ett gott julbord! Låt TravelBird visa vägen till det fantastiska landet!

Världskänd matkultur

Pommes frites landet.

Öl, choklad, musslor, våfflor... Det världskända köket erbjuder läckerheter av många slag. En resa till Belgien vore ingenting utan en portion musslor med pommes frites - det kan inte bli mer belgiskt än så här. Det belgiska köket anses ofta vara en blandning av det nederländska och franska köket, men Belgien har så klart sina egna specialiteter som befolkningen är så stolt över. Fisk och skaldjur, grodlår och sniglar, våfflor och choklad, sparris och brysselkål… I Belgien finner du allt från traditionella rätter till utsökta delikatesser! Själva huvudstaden anses vara paradiset för gourmetmat. Belgarna föredrar delikatesser av hög kvalitet och det syns även i det belgiska köket. Till landets nationalrätter hör bland annat “Moules Frites” - musslor med pommes frites, köttstuvning med pommes frites, tomater med räkfyllning och gräddsoppa med kyckling eller fisk. Endast pommes frites med majonnäs räknas även som en av Belgiens nationalrätter. Vi kan lätt konstatera att pommes frites är en stor favorit bland belgarna!

De världskända belgiska våfflorna serveras med choklad, grädde, glass och bär. Våfflorna görs i speciella våffeljärn som påstås finnas endast i Belgien. Frågar du belgarna själva finns det inga våfflor i hela världen som är lika goda som de belgiska våfflorna. Ja, du hör - dessa våfflor är ett måste då du befinner dig i Belgien! Den belgiska chokladen som vi alla hört om är även en av landets stoltheter. Chokladen tillverkas av speciella kakaobönor som ger chokladen den utsökta smaken. Belgien är verkligen paradiset för chokladälskare där söta chokladbutiker med vackert dekorerade skyltfönster fyller gatorna. Passa även på att besöka en av Belgiens chokladfabriker för att få en uppfattning om hur den goda chokladen skapas.

Den belgiska ölen är också en av landets specialiteter. Här finner du mer än 300 olika ölsorter som belgarna stolt producerar. Visste du att belgarna har druckit öl i över 2000 år? De älskar verkligen öl och Belgien är definitivt ett av världens mest kända öl-länder. Om du gillar att samla ölglas är detta ditt paradis - här serveras alla ölsorter i sitt eget ölglas.

Storstadsresa

Arkitektur och EU:s huvudkvarter.

Belgien består av många vackra städer som absolut är värda att upptäcka. TravelBird tipsar om några av de vackraste städerna du inte vill missa! Gör en resa till Bryssel, landets huvudstad, som absolut är värt ett besök under en resa till Belgien. Här finner du EU:s huvudkvarter, historiska byggnader och vacker arkitektur. Besök Grand Palace, Music Village eller Old England Building - några av stadens toppattraktioner. Belgiens näst största stad, Antwerpen, är också värd en visit. Den charmiga staden bjuder på medeltida konstruktioner och mysiga kaféer samtidigt som den representerar Belgiens modestad. Glöm inte Mechelen, staden med sin ståtliga katedral, vackra torg och många museer. Här finner du ett flertal kyrkor och massvis med konstruktioner som alla arkitekturintresserade individer älskar. Sist men inte minst, Ghent, staden som anses vara Belgiens största hemlighet. Staden är ett av Europas bästa fynd som erbjuder en kombination av mysiga små gator och moderna livliga kvarter. Ghent är staden med inslag av medeltida känslor som du absolut inte vill missa!

Vallonien

Paradiset för naturälskare.

Södra Belgien erbjuder massvis med aktiviteter för alla naturälskare där ute. Här finner du de vackra Ardennerna, glest befolkade områden och en skön natur för cykling och vandring. En resa till Belgien behöver inte bara bestå av storstäder och turistattraktioner - landets södra del är perfekt för dig som gillar att röra på dig i den friska luften. Den mångsidiga naturen och de vackra landskapen skapar sagolika rutter för vandrare och cyklister. Delta i guidade cykelturer eller avgör din egen rutt själv - vi garanterar roliga stunder och mycket att upptäcka. Ardennerna, den vackra bergskedjan i Vallonien, är definitivt en av Belgiens bästa platser om man gillar lugn och ro. Glöm stressen, rensa tankarna och njut!

Vallonien består även av mysiga städer som är värda ett besök; Tournai - en av Belgiens äldsta städer med många historiska sevärdheter, Liège - staden med mycket energi och vänlig atmosfär, Charleroi - Valloniens största stad med flera kulturella attraktioner, Namur - Valloniens huvudstad med utsökt mat och Mons - Valloniens kulturella huvudstad. Åk till Vallonien, njut av en semester i Belgien och sug in allt det du ser. Den här skönheten är något du inte vill glömma!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter