erbjudanden

Resa till Bergamo

En resa till Bergamo tar dig till staden med två identiteter. Med TravelBird får du uppleva den medeltida och moderna känslan i Italiens mindre version av Milano.
Se mer:

Bergamo är staden där den moderna atmosfären möter den medeltida känslan som tillsammans skapar en av Italiens mest charmiga platser. Bergamo är utan tvekan en av norra Italiens pärlor som måste besökas!

En resa till Bergamo tar dig till bergstaden dit inte många utländska turister hittar, men som absolut är värd att besöka. Bergamo är en stad som ofta blir i skuggan av Milano och en plats som underskattas av många, men som däremot bjuder på mera sevärdheter än många skulle tro. Staden som är belägen strax utanför Milano är uppdelad i två delar - övre och nedre Bergamo. Citta Alta - den så kallade övre delen av Bergamo representerar stadens äldre del och består av medeltida gator omringade av en venetiansk mur, medan Citta Bassa - den nedre delen av staden representerar den moderna sidan av Bergamo med sin livliga atmosfär. Flyg till Bergamo för att upptäcka Italiens kulturella stad med en historia som går tillbaka till romartiden, skåda sevärdheter från 1100-talet och beundra den medeltida känslan med barock och renässans arkitektur. TravelBirds resor till Bergamo garanterar dig en oförglömlig upplevelse och en semester du aldrig vill att tar slut!

Citta Alta

Åk till medeltiden med en linbana och skåda byggnader från 1100-talet.

Vad vore Bergamo utan den imponerande venetianska muren som omger staden? Ta en romantisk promenad på den 6 kilometer långa muren och njut av magiska solnedgångar. Stadens största attraktion är utan tvekan Citta Alta - den övre och medeltida delen av Bergamo. Åk upp med en linbana och njut av den vackra panorama utsikten över Bergamo. Stadsdelen som är omringad av en mur bjuder på kyrkor, torg och gränder från 1100-talet och tar dig på en magisk resa tillbaka till medeltiden. Den ståtliga vita muren som började byggas på 1500-talet är det perfekta stället för romantiska stunder under en resa till Bergamo - promenera på muren och beundra den vackra utsikten med förtjusande solnedgångar. Maria Maggiore-kyrkan med sitt förtrollande klockljud är definitivt en sevärdhet du inte vill missa. Följ klockljudet för att hitta det ståtliga byggnadsverket som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla. Colleoni Chapel anses vara den vackraste byggnaden i Bergamo och är beläget i hjärtat av Citta Alta. Denna konstruktion är dekorerad med vacker marmor och representerar ett autentiskt renässans mästerverk som du inte får missa. Inuti byggnaden hittar du vackra statyer och konstverk som fascinerar alla besökare. Enligt legenden bringar det lycka att röra vapenskölden på kapellets port vid midnatt - en nattpromenad i den gamla stadsdelen är kanske inte en dum idé trots allt.

Corsarola - huvudgatan i den medeltida stadsdelen är full av hantverksbutiker och mysiga restauranger där tiden tycks ha stannat. Visste du att gatans namn härstammar från det italienska ordet ‘corso’ som betyder promenad? Namnet symboliserar gatans livliga atmosfär och människorna som kommer och går varje timme. Det sägs att det endast krävs en promenad på Corsarola för att bli en riktig medborgare i Bergamo. Piazza Vecchia - hjärtat av Citta Alta är torget där ett flertal kaféer, restauranger och barer är belägna. Den geometriska formen och vackra byggnaderna skapar en magisk harmoni och är det perfekta stället för en romantisk middag. “Det skulle vara ett brott att flytta en enda sten”, sade Le Corbusier - den franska arkitekten som en gång besökte Piazza Vecchia.

Citta Bassa

Upptäck det traditionella stadslivet med konstruktioner från 1700-talet och framåt.

Med TravelBird får du besöka den moderna och pulserande stadsdelen av Bergamo. Citta Bassa bjuder på vackra monument, intressanta museer, söta butiker och trevliga kaféer samtidigt som det representerar Bergamos affärsliv. En resa till Bergamo innebär även ett besök i den moderna stadsdelen. Citta Bassa är himmelriket för alla konstälskare där ute. Spana in det kända Accademia Carrara - det 200 år gamla konstmuseet och beundra konstverk av Botticelli, Mantegna, Bellini, Fra Angelico och många fler. I museet hittar du 1800 målningar från 1400 till 1800-talet och vi garanterar dig en trevlig upplevelse. Den nedre delen av Bergamo är elegant och modern samt ett bra ställe att handla på. Bergamo anses ofta vara en mindre version av Milano tack vare sina goda shoppingmöjligheter, så om du gillar mode har du hittat rätt - så om du gillar Bergamo gör en resa till Milano! Italienare har länge varit kända för att vara modeikoner och Bergamo är inget undantag. Vi rekommenderar ett besök till butiken Petronio för att fynda snygga kläder för både män och kvinnor. Strax utanför Bergamo hittar du även Italiens största shoppingcenter. En vistelse i denna stadsdel innebär dessutom ett besök till det kända tornet Torre dei Caduti som representerar den moderna delens centrum och byggdes till minne av de stupade under första världskriget. För vacker arkitektur bör du ta dig till Centro Piacentiniano och promenera längs med Sentierone för att njuta av en god kaffe eller besöka mysiga butiker. Citta Bassa är utan tvekan Bergamos vibranta del där affärsman rör sig och lokalbefolkningen dagligen njuter av en ‘aperitivo’ - en drink med tilltugg på väg hem efter jobbet. Denna stadsdel är utan tvekan värt ett besök för dig som vill uppleva det italienska stadslivet!

Salami, ost och vin

En resa till Bergamo betyder flera specialiteter du bara måste smaka på.

Endast två ord behövs för att beskriva Bergamos utsökta salami - kvalité och variation. Med TravelBirds resor till Bergamo får du smaka på stadens delikatesser - du kommer inte bli besviken! Att smaka på Bergamos alla ostar vore omöjligt, men vi rekommenderar att åtminstone smaka på de mest kända ostarna som staden har att erbjuda. Vi på TravelBird har plockat fram några ostar som du inte vill missa; Formagella Della Val Di Scalve - den lilla runda osten som kommer att förföra dig efter första tuggan, Bitto Dop - perfekt för dig som gillar kraftiga smaker och Strachitunt - osten som härstammar från bergen. Bergamo är verkligen ostarnas land och många sorter har även en intressant historia bakom sig. Visste du att Agri Di Valtorta osten som betyder ‘kvinnornas ost’ brukade tillverkas endast av kvinnor p.g.a. den långa processen som kräver tålamod? Bergamo är även känd för sitt utsökta vin och bjuder på flera högklassiga märken - här satsar de på kvalitet över kvantitet. Hett tips är att smaka på Moscato di Scanzo! För den bästa upplevelsen rekommenderar vi att boka in en dag med vin- och ostprovning för att lära dig om Bergamos godheter. Läckerheterna tar inte slut här - i Bergamo bör du även smaka på loanghina som äts tillsammans med pasta eller polenta. Loanghina - Bergamos mest kända korv är utan tvekan en delikatess du inte vill missa. Lokalbefolkningens stolthet är definitivt Bergamos egen salami som passar perfekt med stadens lokala rödvin. Bergamos matkultur består av flera delikatesser med en lång historia. Med TravelBirds resor till Bergamo får du uppleva det italienska kökets hemligheter och njuta av maten som italienarna är så stolta över! Om du gillar italiensk mat ska du även resa till Bologna som är Italiens mathuvudstad. Du får även inte missa att göra en resa till San Remo eller att besöka den underbara Amalfikusten!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter