4 erbjudanden

Resa till Berlin

Historiska platser, pulserande nattliv, eklektisk konst och spektakulär mat är bara några exempel på vad du kan uppleva under en resa till Berlin.
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Berlin är en stad olik någon annan. Den fysiska muren har fallit, men uppdelningen lever kvar. Besök öst- och västdelarna av Berlin och facineras av kontrasterna.

Stadens gamla uppdelningarn i öst och väst lever kvar än idag, men i form av kulturella skillnader istället för den fysiska gamla avdelningen. I Berlins gamla västra del är det en helt annan känsla än i den östra, men lika intressant. Gatorna är kantade av den ena lyxiga butiken efter den andra, men de gamla konstnärskvarterens bohemiska atmosfär lever fortfarande kvar, vilket ger området dess unika karaktär. Den starkaste kontrasten hittar du i gamla Östberlin, där historiens vingslag gör sig påminda i både arkitektur och kultur - ett gammalt Berlin kan man säga. Missa inte att promenera förbi imponerande Alexanderplatz och att besöka hippa områden som Mitte i den gamla östdelen, där du kan avnjuta en kall öl och råka på intressanta personligheter. Passa även på att besöka några av de mest instagrammade turistattraktionerna i världen som man kan hitta i Berlin!

Berlin är stort. Att försöka ta sig runt via fot är en utmaning, så res istället smidigt med S-tåget mellan stadsdelarna för att få en känsla för stadens olika områden. Staden är perfekt för en weekend full av historia och kulturnöje och oavsett hur många resor till Berlin du gör kommer stadens storlek och utbud att väcka lusten att återvända gång på gång. Så varför tveka? Oändliga stadsäventyr väntar!

En weekend i Berlin

Vill du förgylla vardagen med en långhelg inom Europa? En weekend till Berlin är den perfekta kryddan i vardagen.

Om du planerar att göra weekendresor är Berlin rätt stad som har allt för en minnesvärd och speciell weekendresa. Ladda upp med fascinerande kultur, historiska upplevelser och intressanta omgivningar innan du återvänder till vardagslivet. Berlin är ett kulturellt centrum i Europa, med sina hippa subkulturer och sin fascinerande historia är det ett måste att besöka staden minst en gång. Berlin har dessutom det största shoppingcentret i Europa - Kaufhaus des Westens, ofta kallat “KaDeWe”. Tips: stanna till och njut av ett glas bubbel på en av varuhusets många champagnebarer.

Berlins kök är även en trevlig upplevelse som alla resenärer bör smaka på under sin vistelse i staden. 'Currywurst' och 'döner' är stora favoriter, både bland lokalbefolkningen och internationella besökare. Det bästa med Berlins gastronomiska sida är inte enbart hur gott maten smakar, utan även platserna som serverar den. Staden är känd för sina autentiska kaféér, barer och marknader som alla har det där "lilla extra". Atmosfären är väldigt annorlunda jämfört med den svenska och här stöter du på många platser som känns "coola" och avslappnade. Trendiga matplatser som serverar allt från veganskt mat till saftiga hamburgare är det där typiska och Berlin är en stad som alltid ser till att tillfredsställa sina besökare med det nyaste mattrenderna i världen!

Top 6 tips i Berlin

Det finns oändligt många spännande aktiviteter i Berlin, men här har vi på TravelBird valt ut några som vi tycker extra mycket om.

Oavsett om det är konst, musik eller historia som fått dig att resa till Berlin, så kan det vara kul att se olika delar av staden. Upplev Berlin från vattnet eller beundra gatukonst på Berlinmuren - du väljer.

  • Upptäck East Side Gallery i city - en målad del av Berlinmuren, som är 1,3 km lång och därmed kvalificerar sig som världens längsta konstutställning utomhus.
  • Se staden från vattnet! Visste du att Berlin har fler broar än Venedig? Med en båttur får du enkelt ett nytt och spännande perspektiv på staden.
  • Förintelsemonumentet i Mitte är ett måste. Vandra runt bland de stora cementblocken och insup den rörande atmosfären, eller ta en guidad tur som inte lämnar någon oberörd.
  • Är du ute efter högklassig shopping är det Charlottenburg du ska besöka. Pampigt och fullt av gallerior i världsklass.
  • Oranienstrasse i Kreuzburg är väl värt ett besök. Här, i Berlins multikulturella profil, erbjuds kulinariska upplevelser från hela världen, allt på en och samma gata.
  • Reser du till Berlin runt juletid? Missa då inte stadens fantastiska julmarknader! På Gendarmenmarkt hittar du allt du kan önska för en lyckad julklappshandel.

Berlins nattliv

Berlins mytomspunna nattliv bubblar av olika sorters klubbar och musikgenrer, men elektronisk musik dominerar på de flesta scenerna.

Gå på svartklubb, lagerlokalsfestival eller en bohemisk kväll med akustisk livemusik - vad är du sugen på? Berlins musikscen har allt man kan önska sig när det kommer till underhållning, så du kan förvänta dig att hitta något som passar just dig. Bege dig till världskända “Studio 54” som ligger i Berlin Mitte. Här har dörrvakten all makt och du behöver inte vara en kändis för att komma in, men tricket är att antingen klä sig helt galet eller som att man inte bryr dig över huvud taget. Ju mer extremt, ju bättre! Med andra ord kommer din resa till Berlin garanterat att ge dig minnen för livet.

Glöm inte att Berlin under sommaren är en fantastisk stad där folk söker sig till en härlig "beer garden" eller trendiga takterasser. Här njuter man av sommaren till hundra procent och spenderar gärna varje soliga minut med en kall dryck i handen på en mysig plats. En idyllisk "beer garden" efter jobbet är det där traditionella i Tyskland och det samma gäller turister. Det här är din chans att leva som en riktig berlinare och hitta de perfekta gömställena runt om i staden. Säg "prost" och njut av härliga stunder! Om du gillar Berlin kommer du nog tycka om att göra en resa till Amsterdam och en resa till London - världen bjuder på så många härliga storstäder!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter