Välj avresedatum
8 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

Se fler

Berlin är en stad olik någon annan. Den fysiska muren har fallit, men uppdelningen lever kvar. Besök öst- och västdelarna av Berlin och facineras av kontrasterna.

Stadens gamla uppdelningarn i öst och väst lever kvar än idag, men i form av kulturella skillnader istället för den fysiska gamla avdelningen. I Berlins gamla västra del är det en helt annan känsla än i den östra, men lika intressant. Gatorna är kantade av den ena lyxiga butiken efter den andra, men de gamla konstnärskvarterens bohemiska atmosfär lever fortfarande kvar, vilket ger området dess unika karaktär. Den starkaste kontrasten hittar du i gamla Östberlin, där historiens vingslag gör sig påminda i både arkitektur och kultur - ett gammalt Berlin kan man säga. Missa inte att promenera förbi imponerande Alexanderplatz och att besöka hippa områden som Mitte i den gamla östdelen, där du kan avnjuta en kall öl och råka på intressanta personligheter.

Berlin är stort. Att försöka ta sig runt via fot är en utmaning, så res istället smidigt med S-tåget mellan stadsdelarna för att få en känsla för stadens olika områden. Staden är perfekt för en weekend full av historia och kulturnöje och oavsett hur många resor till Berlin du gör kommer stadens storlek och utbud att väcka lusten att återvända gång på gång. Så varför tveka? Oändliga stadsäventyr väntar!

En weekend i Berlin
Vill du förgylla vardagen med en långhelg inom Europa? En weekend till Berlin är den perfekta kryddan i vardagen.
Berlin är staden som har allt för en minnesvärd och speciell weekendresa.

Ladda upp med fascinerande kultur, historiska upplevelser och intressanta omgivningar innan du återvänder till vardagslivet. Berlin är ett kulturellt centrum i Europa, med sina hippa subkulturer och sin fascinerande historia är det ett måste att besöka staden minst en gång.

Berlin har det största shoppingcentret i Europa - Kaufhaus des Westens, ofta kallat “KaDeWe”. Tips: stanna till och njut av ett glas bubbel på en av varuhusets många champagnebarer.

Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns

– Pjotr Andrejevitj Pavlenko
Top 6 tips i Berlin
Det finns oändligt många spännande aktiviteter i Berlin, men här har vi på TravelBird valt ut några som vi tycker extra mycket om.
Oavsett om det är konst, musik eller historia som fått dig att resa till Berlin, så kan det vara kul att se olika delar av staden. Upplev Berlin från vattnet eller beundra gatukonst på Berlinmuren - du väljer.
  • Upptäck East Side Gallery i city - en målad del av Berlinmuren, som är 1,3 km lång och därmed kvalificerar sig som världens längsta konstutställning utomhus.
  • Se staden från vattnet! Visste du att Berlin har fler broar än Venedig? Med en båttur får du enkelt ett nytt och spännande perspektiv på staden.
  • Förintelsemonumentet i Mitte är ett måste. Vandra runt bland de stora cementblocken och insup den rörande atmosfären, eller ta en guidad tur som inte lämnar någon oberörd.
  • Är du ute efter högklassig shopping är det Charlottenburg du ska besöka. Pampigt och fullt av gallerior i världsklass.
  • Oranienstrasse i Kreuzburg är väl värt ett besök. Här, i Berlins multikulturella profil, erbjuds kulinariska upplevelser från hela världen, allt på en och samma gata.
  • Reser du till Berlin runt juletid? Missa då inte stadens fantastiska julmarknader! På Gendarmenmarkt hittar du allt du kan önska för en lyckad julklappshandel.
Berlins nattliv
Berlins mytomspunna nattliv bubblar av olika sorters klubbar och musikgenrer, men elektronisk musik dominerar på de flesta scenerna.
Gå på svartklubb, lagerlokalsfestival eller en bohemisk kväll med akustisk livemusik - vad är du sugen på?

Berlins musikscen har allt man kan önska sig när det kommer till underhållning, så du kan förvänta dig att hitta något som passar just dig. Bege dig till världskända “Studio 54” som ligger i Berlin Mitte. Här har dörrvakten all makt och du behöver inte vara en kändis för att komma in, men tricket är att antingen klä sig helt galet eller som att man inte bryr dig över huvud taget. Ju mer extremt, ju bättre! Med andra ord kommer din resa till Berlin garanterat att ge dig minnen för livet.