1 erbjudande

Resa till Bologna

Bologna - Italiens mathuvudstad. TravelBird tipsar om restauranger och sevärdheter du inte får missa under din resa till Bologna.
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Rom, Florens och Milano i all ära men glöm inte Bologna - landets kulinariska stolthet där såsen bolognese härstammar ifrån. TravelBird tar dig till staden där lokala råvaror skapar himmelska måltider.

Bologna är en stad i norra Italien som ofta glöms bort då man tänker på Italien. Bologna bjuder däremot på sevärdheter du inte vill missa och staden förknippas ofta med Italiens bästa matkultur. Bologna är en stad med lång historia där den medeltida känslan bevarats. Här finner du bland annat världens äldsta universitet, vackra kyrkor och ett flertal historiska museer. Bologna är även känd för sina gripande kärlekshistorier som inte lämnar någon oberörd. Vare sig du är ute efter mat, historia eller en romantisk weekend är Bologna den perfekta staden för dig. Om du vill besöka andra härliga städer i Italien ska du verkligen göra en resa till Venedig eller göra en fantastisk resa till Florens!

Bolognas bästa bolognese

Pizza, pasta, prosciutto och prosecco - Mamma Mia!

Med TravelBird får du resa till Italiens mathuvudstad - stället där tortellini och tagliatelle kommer ifrån. Välkommen till mathimlen och förbered dig för en redig matkoma! Har du hört lika mycket gott om det italienska köket som vi men inte vet var du skall börja? Då har vi på TravelBird tagit reda på de bästa restaurangerna du inte får missa. En resa till Bologna betyder självklart Italiens bästa bolognese. Visste du att bolognese såsen härstammar från Bologna? Vi rekommenderar att besöka ‘Trattoria Oberdan Da Mario’ för en typisk italiensk upplevelse. Beställ deras spaghetti bolognese och njut av den mysiga atmosfären till ett glas prosecco. I Bologna finner du även andra restauranger som erbjuder Italiens mest populära rätter. ‘Trattoria del Rosso’ - stadens äldsta restaurang serverar hälsosamma och hemgjorda måltider. Hett tips är att smaka på deras lasagne. För en intressant upplevelse bör du besöka ‘Drogheria della Rosa’ - det gamla apoteket som idag är en av Bolognas bästa restauranger. Här bjuds det på utsökt mat samt ett vänligt bemötande och en intressant inredning.

Varför inte ta Bolognas kök med dig hem? Besök butiken ‘Atti’ som grundades 1880 och fortfarande har sina original möbler kvar. Här kan du köpa Bolognas bästa tagliatelle och tillreda en äkta italiensk middag på svensk mark. Glöm inte att tagliatelle går hand i hand med den italienska korven mortadella. Vi rekommenderar att besöka ‘Tamburini’ - butiken grundad 1930 som säljer Bolognas bästa mortadella. För att uppleva den lokala smaken av Bologna har vi även tagit reda på de bästa marknaderna du inte får missa - ‘Mercato di Mezzo’, ‘Mercato delle Erbe’ och ‘Mercato della Terra’. Smaka på närodlade delikatesser och bekanta dig med den lokala befolkningen. Glöm inte gelato - världens bästa glass som är ett måste under en resa till Bologna. Om du vill upptäcka matkulturer i andra länder ska du verkligen testa på olika maträtter under din semester, gör en resa till Mexiko och äta god mat under en resa till Thailand!

Bologna - den förbjudna kärlekens stad

Känner du till den berömda kärlekshistorien om Virginia och Alberto som förälskade sig i varandra trots hatet mellan deras familjer?

En resa till Bologna tar dig till kärlekens stad och är perfekt för alla romantiker där ute. Med TravelBird får du ta del av Bolognas fantastiska atmosfär som bevisar att kärleken övervinner allt. “Galluzzi och Carbonesi - Bolognas två mäktigaste familjer under medeltiden gjorde allt för att hålla sina barn ifrån varandra, men Virginia och Alberto var kärare än någonsin och gifte sig år 1258 i smyg. Då Virginias far fick reda på detta dödade han Alberto och hela hans familj. Strax efter det tog en förtvivlad och hjärtekrossad Virginia sitt eget liv för att återförenas med sitt livs kärlek.” Den här berättelsen, tillsammans med många andra, representerar Bolognas romantiska stämning. I Bologna tar kärlekshistorierna aldrig slut - enligt legenden byggdes Bolognas mest kända torn av den fattiga muraren som förälskade sig i dottern från en rik familj. För att få gifta sig krävde dotterns far att muraren skulle bygga det högsta tornet i Bologna och efter nio år då tornet var klart kunde de äntligen leva lyckligt tillsammans. Det så kallade ‘Asinelli tornet’ är idag en av Bolognas största sevärdheter. Vi rekommenderar att ta dig uppför de 498 trappstegen och njuta av den fantastiska utsikten över Bologna. För en romantisk kväll rekommenderar vi att besöka ‘Piazza Santo Stefano’ och promenera längs med de rödskiftande husen och beundra den vackra stjärnhimlen. Eller varför inte besöka ‘Colli Bolognesi’ för en dag med en romantisk picknick bland gröna landskap? Bolognas fängslande kärlekshistorier gör staden till det perfekta stället för en romantisk getaway du inte vill missa. Flyg till Bologna för att uppleva den kärleksfulla atmosfären och ta del av stadens gripande berättelser.

Lamborghini, Ferrari och Maserati

Bologna erbjuder inte bara mat och vin i världsklass - en resa till Bologna innebär även en minnesvärd upplevelse för alla sportbilsfantaster.

Att Bologna är Italiens mathuvudstad med romantiska berättelser vet vi redan, men vad många inte vet är att staden även erbjuder något för alla bilälskare där ute. Även om du inte vet mycket om bilar är namnet Lamborghini högst antagligen bekant för dig. Strax utanför Bologna finner du Lamborghini museet som visar upp sportbilar i världsklass. Här kan du även be om en guidad tur i fabriken där bilarna tillverkas. I närheten av Bologna befinner sig ‘Museo Ferrari’ där du kan skåda spektakulära lyxbilar. Du behöver inte vara en bilfantast för att gilla det och vi garanterar dig en häpnadsväckande upplevelse. Här får du lära dig allt om Enzo Ferrari och besöka huset där han en gång föddes. Museet består av ett område på 5000 kvadratmeter och bjuder på vacker arkitektur. Maserati museet är även värt ett besök för dig som gillar bilar och allt vad det innebär. Förutom lyxbilar erbjuder Bologna ett flertal historiska platser du inte vill missa. ‘Basilica di San Petronio’ - nummer 15 på listan av världens största kyrkor är värt ett besök. Kyrkan började byggas redan på 1300-talet och är än idag under konstruktion. Om du gillar konst bör du besöka ‘Pinacoteca Nazionale’ för att skåda målningar av konstnärer från 1300-talet. Glöm inte att besöka Bolognas symbol ‘Le Due Torri’ - de två tornen som består av ‘Asinelli’ tornet med kärlekshistorien bakom sig och ‘Garisenda’ det lutande tornet.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter