2 erbjudanden

Resa till Brasilien

Upplev landet som har hälften av Sydamerikas befolkning och upptar större delen av Amazonas, följ med TravelBird på en resa till Brasilien.
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Brasilien, världens femte största land, har överraskande kultur- och naturtillgångar. TravelBird har de bästa tipsen för din resa till Brasilien.

Brasilien är ett land med superlativ. Här handlar det inte bara om landets yta, som upptar närmre hälften (47%) av Sydamerika och är nästan lika stor som Europa, Amazonas som representerar över häflten av världens regnskog och en av världens längsta floder går även att hitta i Brasilien. Milslånga sandstränger kantade med palmer och färgglada båtar samt otaliga djur- och växtarter finns även att uppleva under din resa till Brasilien. Landet är präglat av olika kulturer och nationaliteter som möts i de olika städerna vilket skapar en unik stil och en känsla av liv. Att det är en härlig vibe i landet kan man inte ta miste på då landet ständigt är i liv och rörelse och landets befolkning är hjärtliga och har alltid nära till skratt. Strosa runt i städerna och njut av denna optimism. Den berömda karnevalen i Rio är den främsta folkfesten som hålls före påskfastan varje år och är en av de mest kända festligheterna i världen. Under din resa till Brasilien bör du göra ett besök i den urbana djungeln. Amazonas som är vår planets gröna lungor och är fortfarande mycket vild och orörd med ett stort utbud av biologisk mångfald som intresserar alla äventyrslystna. En tur längs Amazonas är därför en verklig upplevelse! Åk på spännande Sydamerika-resor till Brasilien - du kommer inte att ångra dig!

Vandra längs Copacabana, smutta på en Caipirinha och njut av det varma klimatet. Brasilien är ett semesterparadis med otaliga sandstränder. Vågornas brus i öronen och en färsk kokosnöt i handen gör denna destinationen till en underbar dröm och en plats för den som vill slappna av. Under din Brasilien-resa kommer du få uppleva ett antal oförglömliga stunder. Så vad väntar du på? Boka din resa till Brasilien med TravelBird och åk på ett riktigt äventyr.

Vibrerande metropoler

Utforska en spännande färgpalett av städer under din resa till Brasilien.

Färgrikt, högt, livligt och rikligt varierande som att presentera brasilianska städer Rio de Janeiro och São Paulo, där nästan hälften av den brasilianska befolkningen bor. Att besöka en av landets stora städer bör vara på din “to do list” under din resa till Brasilien. Med sin historia har Brasilien ett brett utbud av olika städer som alla har sin speciella stil. Städerna karaktäriseras av mångfalden i nationalitet och traditioner samt av en tydlig kontrast mellan rika och fattiga. Gör en resa till Rio de Janeiro som är staden med samba och karneval där du garanterat kommer att ha en fin upplevelse. Hög livskvalité och härliga attraktioner lockar alla typer av turister och gör staden till en häftig upplevelse i sig. Copacabana är en stadsdel i Rio de Janeiro och är känd för sin fyra kilometer långa sandstrand som lockar turister från alla världens hörn. I nästan 200 år var Rio huvudstad i Brasilien innan den ersattes av Brasilia. Dock bör du åka till Rio för att uppleva charmen och energin i staden och ta reda på vad som gör den så attraktiv.

São Paulo är Brasiliens största stad med 11,32 miljoner invånare och attraktiv tack vare sin ekonomiska betydelse. Utöver detta har staden flera kulturella aktiviteter att erbjuda. Med 120 teatrar, 300 biografer och 70 museer är São Paulo en spännande destination. Ett varierat kulinariskt utbud finns att hitta mellan de blanka höghusen, vilka är ovanliga att hitta på andra håll i Brasilien. Upplev äkta kulinariska läckerheter på någon av de mer än 12.500 restauranger i staden och fördjupa dig i stadens metropolatmosfär.

Livets källa

Gigantiska vattenfall eller vackra badvikar, du hittar allt under en resa till Brasilien.

Amazonas - den största regnskogen i världen och den gröna lunga i Brasilien. Brasiliens regnskog täcker en yta som är dubbelt så stort som Tyskland! Varje semester i Brasilien är också en upptäcktsfärd i Amazonas med dess otroliga växt- och djurliv. Omkring 3000 olika arter av träd och 25.000 olika orkidéarter finns här och skapar ett ekosystem som inte går att finna någon annanstans i världen. Regnskogen täcker hälften av landets area och cirka en femtedel av alla färskvattenresurser forsar genom Amazonfloden som är den näst längsta floden i världen. Jaguarer, myrslokar, sengångare, apor, ormar och olika fåglar och insekter gör Amazonas regnskog extra intressant. Upptäck okända arter, lyssna till vingarna av färggranna papegojor och se dansspelet mellan insekterna. Undre din Brasilien-resa kommer den biologiska mångfalden att förtrolla dig.

Ett tips är också att titta på sammanflödet av Rio Negro och Rio Solimões. Här möts det mörka vattnet från floden Rio Negro det sandfärgade vattnet från Rio Solimões och bildar en linje mitt i havet och kan förundra vem som helst. Utforska Amazonas under din resa till Brasilien och påbörja outforskade platser.

Låt vattnet flöda!

Gigantiska vattenfall eller vackra badvikar med varsam våg, allt kan du få under en resa till Brasilien.

Iguazúfallen - ett av världens största vattenfall. I södra Brasilien finns ett av de mest spektakulära attraktioner i Brasilien: Iguazúfallen. Dessa ligger på gränsen till Argentina, vilket gör attraktionen möjlig att besökas från två sidor. Med sina 260 vattenfall med den högsta på en höjd av 82 meter får du ett vackert natur-skådespeleri med regnbågar och en tunn dimma som ligger på vattenbrynet och skapar en magisk bild. Så magiskt att Unesco kallar platsen "Djävulens Canyon" som blev utnämnd till ett världsarv år 1986.

Det finns många aktiviteter att hitta på under din resa till Brasilien, det är verkligen perfekt för den som vill åka på äventyrsresor! Men för den som bara vill slappna av har också hamnat rätt! För solbadare och strandälskare är nordöstra delen bäst då det finns ett brett utbud av stränder. Långs kritvita stränder kantade av palmer till branta och steniga klippor med kristallklart vatten. Brasilien har riktiga drömstränder och det kristallklara, turkosa vattnet gör det speciellt kul med snorkling. Om du gillar Brasilien, passa på att göra en resa till Colombia och besök det spännande grannlandet!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter