erbjudanden

Resa till Bryssel

En resa till Bryssel bjuder på allt från rik historia till arkitektur och EU-politik. Häng med TravelBird till en av Europas mest intressanta huvudstäder!
Se mer:

En spännande citytrip till Bryssel har mycket att erbjuda, lär dig om Belgiens kultur och upptäck fina museer och restauranger.

Visst är det något alldeles extra när man landar i en ny storstad som bara väntar på att bli upptäckt, där du kan hitta nya favoritställen och platser som du kanske kommer att minnas hela livet? Träffa nya människor, lära dig mer om en ny kultur och testa nya maträtter. Ja, vi tycker också att det är överträffligt trevligt! Men innan du ger dig av till Bryssel på en härlig weekend eller semester vill vi berätta lite mer om staden, så att ni på bästa sätt kan utforska staden. De flesta vet kanske redan att detta är Europeiska Unionens högsäte, här hittar ni både Europeiska kommissionen och Europeiska unionens råd. Staden är belägen mitt i Belgien och andas politik och internationalitet. Det är en minst sagt vacker huvudstad med magnifika byggnader runt om i staden, allt från stadshuset på Grand Place till det kungliga palatset kan få vem som helst att tappa hakan för en sekund. Det finns även underbara lyxhotell, spännande sevärdheter och på er resa till Bryssel hittar ni massvis med intressanta museer. Det är verkligen något för den omättliga konstnärsfantasten, men det finns också ställen som observatorier och en utställning där ni kan se Mini-Europa! Vid Bruparck hittar ni detta lilla mästerverk - här kan ni vandra genom hela Europa på nolltid! Utforska den imponerande miniversionen av Europa tillsammans med både familj och vänner, för detta uppskattar både vuxna och barn! Bryssel är även en perfekt destination att besöka om man är intresserad att åka på härliga gruppresor.

Museumdjungeln

Det finns som sagt många olika fantastiska museer så låt oss berätta lite mer.

För att hitta rätt kommer vi berätta lite kort om några av de mest populära museerna i Bryssel! Gillar ni de mer klassiska museerna finns det gott om dem. Antoine Wiertz-museet är uppkallat efter den Belgiska konstnären Antoine Wiertz. Hans ambitioner sägs ofta vara att han vill vara som flera konstnärer samtidigt, en av dem Michelangelo och många av hans objekt är religiösa och filosofiska porträtt. Verkligen imponerande konst av en av landets mest kända. Sedan finns kända museer som Magritte Museum (Royal Museums of Fine Arts) och CENTRALE for contemporary art - båda fantastiska och välbesökta.

Det finns som sagt massor med olika museer ni kan springa runt på under er resa till Bryssel, men om ni vill se lite annat också kan vi tipsa om att ta en titt förbi Europaparlamentet och känna på stämningen, eller varför inte Spontaneous Art museum - ett nyare museum. Ni kan också besöka det kungliga palatset och testa på hur det skulle vara att leva som en kung eller drottning för en dag! Slottet brann faktiskt ner 1731 men byggdes sedan upp igen och gjordes om ytterligare 1904 under Louis XVI styre.

Belgisk öl och choklad

De må vara kända för sin goda öl och deras försvinnande goda choklad, men det finns mer att upptäcka på era resor till Bryssel.

Som att inte belgisk choklad och öl är anledning nog att resa hit - så finns det mycket mer att upptäcka i matväg! Bryssel har otroliga 357 stycken restauranger per kvadratmeter. Allt från prisvärda restauranger till hälsosamma ställen till riktig gastronomi. Passa på att frossa i choklad, våfflor och pommes frittes när ni är här. För det var ju just från Belgien som pommes kommer ifrån, många tror kanske att de kommer från Frankrike för namnet “french fries” men icke sa nicke - det var i Belgien dessa utsökta saker gjordes för första gången. Den mest populära rätten är kanske Moules Frites - musslor och pommes - så ropa gärna in den när ni är ute och äter! Man har hämtat mycket inspiration från Frankrike, men man har anammat den tyska storleken på portionerna här, mer mat, mer kärlek. Innan ni åker hem måste ni såklart också dricka den goda belgiska ölen som de är så kända för - lite annat än svenska Falcon.

Mer än bara politik och choklad

Visste ni att alla vår käraste Tintin är belgare? Här kan ni se honom lite överallt i staden.

Det finns som sagt mer än politik och choklad, låt oss berätta om en annan del av Bryssel. På din resa till Bryssel kan du nämligen springa in i stora grafittimålningar på exempelvis Tintin och andra seriefigurer. De är galna i tecknat och framförallt då Tintin såklart - deras stolthet. På Bryssels Comic Strip Route hittar ni också deras kända Lucky Luke, Gaston, Marsupilami och Gil Jourdan. De finns över 50 stycken av dessa härliga och färgsprakande målningar i staden. Visste ni också att Audrey Hepburn faktiskt är belgare? Hon är född i Bryssel och blev sedan en stor mode-ikon. En annan intressant fakta är att de flesta pratar franska i Bryssel, men det finns två språk juridiskt sätt, som har lika mycket makt vardera - franska som talas i Wallonien och nederländska som talas i Flandern. Ja, det finns mycket intressant att se och göra i Bryssel - så vad väntar ni få, snart kan du stå där med en våffla i handen. Om du vill besöka andra underbara städer i Europa kan du bland annat göra en resa till Warszawa eller en resa till Wien som den härliga huvudstaden i Österrike!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter