Välj avresedatum
14 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

Se fler

Budapest är staden som förenar öst- och västeuropa, både geografiskt och kulturellt sett.

Kombinationen av byggnader som fortfarande minns Andra världskriget och ungrarnas lättsamma mentalitet, skapar en stad full av enastående kontraster. Passa på att promenera runt i staden och upplev pulsen av stadens historia och liv. Budapest delas i två delar av floden Donau - på den ena sidan har du Buda och på den andra Pest - och oberoende av varifrån du beundrar floden kommer vyn att lämna dig mållös! Gillar du värme? Förutom att staden bjuder på varma bad avslöjar en undersökning av Budapestguiden att Budapest är en av de varmaste resmålen i Europa, med sina 2000 soltimmar och en genomsnittlig temperatur på ca 35-40°C under sommaren. Älskar du precis som TravelBird att ge våren en kickstart med en solig cityweekend i Europa? Redan under tidig vår och fram till den sena hösten bjuder resor till Budapest på mycket behagliga temperaturer.

Tunnelbanan tar dig överallt
Att promenera är gratis och taxi billigt, men att ta sig runt med tunnelbanan som en äkta Budapestbo är både smidigt och roligt!
Budapest äger Europas näst äldsta tunnelbana, efter Londons Underground. Metro - som tunnelbanan kallas i Ungern - är ett fullt fungerande transportmedel som tar dig runt i stan på ett både enkelt och miljövänligt sätt.

Med utbyggda metrolinjer som breder ut sig under staden tar du dig smidigt runt på en liten peng, medan du får du prova på att pendla som en äkta lokalbo! Se till att åka med den äldsta linjen, Linje 1, som är värd en tur bara för sin dekor. På väg för att avnjuta en afternoon tea på det klassiskt ungerska caféet Gerbeaur? Res då lätt med tunnelbanan till stationen Vörtös Marty tér, som ligger precis intill caféet. Budapestguiden rekommenderar att köpa en två- eller tredagarsbiljett, om du planerat att stanna en hel weekend i Budapest. Biljetten kostar ca 120 kronor.

Är tunnelbanan inte din melodi? Om du hellre vill ta dig runt med taxi, se till att boka via ett av de pålitliga taxibolagen, som City Taxi eller Radío Taxi. Att åka taxi är inte dyrt i Budapest och du tar dig till de flesta ställena i staden för ca 50 kronor, men enligt Ungerska turistbyrån får du ett billigare pris om du ringer och beställer en taxi istället för att vinka till dig en på gatan.

Det är först då fågeln kastar sig ut i den fria rymden, som han känner att han har vingar

– Cosima Wagner
Magyarisk matkultur
Förkovra dig i landets murriga och aromatiska matkultur - spännande smaksensationer väntar!
Det ungerska - eller magyariska - köket associeras ofta med rätter som goulash och salami, men landets matkultur har mycket mer att erbjuda, med influenser från både Turkiet och Frankrike.

Enligt nationalencyklopedin kan det ungerska köket beskrivas som en smältdegel av många matkulturer, som bjuder på både raffinerade och rejäla rätter. Den unika matkulturen i Ungern är ett resultat av det mayerska folkets historia som nomadfolk, där den vandrande livsstilen ledde till att man fick ta vara på det som jorden erbjöd och samtidigt utbytte kunskaper när man stötte på andra kulturer. Så även om du bara reser en weekend till Budapest, passa på att prova några av landets specialiteter, som du garanterat inte stöter på någon annanstans.

De heta källornas stad
Ångande heta källor, naturliga mineralsalter och avkopplande massager - passa på att njuta av stadens uråldriga badhuskultur.
Budapest har gjort sig berömt för sina naturligt heta källor och badkulturen som är en av de bästa i världen - missa inte att stanna till på ett av stadens alla span och insup lugnet.

Spendera en dag på spa i Budapest och njut av en enkel rening av kropp och själ eller lyxa till det med en massagebehandling. Liksom matkulturen bär även badkulturen i Budapest spår av turkiska influenser och med över 2000 års tradition av termalbad vill du inte gå miste om den ungerska spaupplevelsen! Det finns ett enormt antal span och badhus i Budapest, men valet behöver inte vara svårt, då både större och mindre institutioner erbjuder kvalitativ service till ett rimligt pris. Behöver du tips om vilket spa du ska besöka på din resa till Budapest? Ge det internationellt kända badet Gellért en visit eller spendera en halvdag på Széchenyi - ett av europas största span - som mer liknar ett tempel än ett badhus.