2 erbjudanden

Resa till Bukarest

Med TravelBird får du njuta av en resa till Bukarest - Europas “lilla Paris”.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Flyg till Bukarest - Rumäniens huvudstad med vacker arkitektur, makalösa sevärdheter och modern storstadskänsla. Besök staden med sina gömda skatter och upptäck världen som en gång styrdes av den forne diktatorn Ceausescu.

Bukarest - “Rumäniens hjärta” var länge en underskattad stad men som idag attraherar allt fler turister som vill utforska stadens hemligheter. Med TravelBirds resor till Bukarest får du uppleva staden där vackra boulevarder och franskinspirerad byggnadskost möter gammal kommunistkänsla. Bukarest bjuder på sevärdheter i många former - ortodoxa kyrkor från 1700-talet, historiska museer, vackra parker och imponerande konstsamlingar. Enligt den rumänska legenden grundades Bukarest vid floden Dambovita där herden Bucur spelade flöjt för folket - staden är därmed döpt efter herden och betyder glädje. Med TravelBird får du resa till staden som ständigt växer och utvecklas. Här kan du se spår av en diktatur och dess oavslutade projekt från Ceausescus regeringstid. Bukarest är perfekt för dig som gillar historia, arkitektur och kultur, men även shopping, god mat och ett häftigt nattliv. Om du gillar allt det här ska du även passa på att göra en spännande resa till Berlin eller göra en underbar resa till Prag!

Stadens skönheter

Välkommen till Rumäniens lilla Paris!

Bukarest bjuder på mycket att se och göra - TravelBird tar dig på en resa till Bukarest där du får uppleva den franskinspirerade staden och historiska atmosfären. Bukarest bjuder på flera imponerande sevärdheter du bara måste upptäcka. Nationalmuseet med sin fascinerande konstsamling är perfekt för dig som vill skåda vackra målningar av bland annat El Greco och Rembrandt. Museet bjuder inte bara på fina konstverk men även en ståtlig byggnad som påminner om ett kungligt palats. Den så kallade Triumfbågen är även med på listan av sevärdheter som du absolut inte bör missa. Triumfbågen restes till minne av soldaterna som kämpade under det första världskriget och representerar landets återförening år 1918. Triumfbågen, de vackra boulevarderna med sina gröna träd och den fascinerande arkitekturen ger Bukarest titeln som Europas “lilla Paris”.

Det rumänska lantbruksmuseet betraktas som landets bästa museum med massvis av ikoner, keramik och kläder. Här får du lära dig om kommunismen och se ruiner av en träkyrka från 1700-talet. Curtea Veche-kyrkan, byggd på 1500-talet är stadens äldsta och attraherar folk med sin valakiska arkitektur och gamla fresker. Förutom vackra byggnader bjuder Bukarest på fina parker med vackra landskap. Carol Park är en av stadens vackraste parker och bjuder på en fransk atmosfär med sin blomstrande trädgård. Här finner du statyer och fontäner till minnet av flera betydelsefulla personer i den rumänska historien.

Vackra sevärdheter med dramatisk historia

En resa till Bukarest visar hur staden rest sig efter den mörka tiden. Upplev Bukarest - staden som utvecklats till en av Europas skönheter.

Bukarest bjuder på enastående attraktioner med rörande historia. Med TravelBird får du lära dig allt om landets gripande förflutna samtidigt som du skådar stadens ståtliga konstruktioner. Följ med på TravelBirds resor till Bukarest och skåda vackra byggnader med rörande historia. Parlamentspalatset - världens näst största administrativa byggnad började byggas 1984 under Nicolae Ceausescus storhetstid. Byggnaden består av 330 000 kvadratmeter och mer än 3000 rum - vi garanterar dig en mäktig upplevelse. Palatset är en av världens dyraste byggnader som någonsin byggts och består av stora mängder marmor, kristallglas och brons. Under byggnaden finns även ett tunnelsystem som en gång fungerade som en flyktväg för den dåvarande diktatorn. Palatset är Rumäniens mest kända byggnad - samtidigt som konstruktionen bjuder på ett fascinerande intryck representerar den landets mörka tid under diktaturen. Bukarest Universitet är även en sevärdhet värd att besöka. Universitet som byggdes år 1864 representerar stadens centrum för politiska aktiviteter och har precis som Parlamentspalatset en dramatisk historia. Revolutionen 1989 innebär hårda konflikter vid Bukarest Universitet och påminner än idag om diktaturtiden i landet. Byggnaden i sig bjuder på vacker arkitektur som inte lämnar någon oberörd. Det judiska museet - beläget i en synagoga lär dig allt om judarna som levde i landet fram till år 1937 och bör besökas av alla historieintresserade. Vi rekommenderar en guidad tur för bästa upplevelsen. Om du är intresserad av städer fyllda med historia kan du välja på flera runt om i Europa. Du kan bland annat göra en intressant resa till Krakow eller en resa till Aten!

Nattliv, mat och shopping

En resa till Bukarest serverar både lokala specialiteter och internationella rätter.

I Bukarest kan du shoppa allt från designerkläder till söta souvenirer och festa i stadens gömda barer som bjuder på musik i allas smak. För den bästa matupplevelsen har vi plockat fram de bästa restaurangerna åt dig. Med våra resor till Bukarest har du chansen att smaka på traditionell rumänsk mat samt internationella rätter från det spanska, franska och italienska köket. Besök ‘Lacrimi și Sfinți’ för att smaka på gamla rumänska recept och njuta av en mysig atmosfär. Restaurangen är belägen i Bukarests gamla stadsdel och bjuder på en inredning med inspiration från lantliv. ‘Caru’ cu Bere’ - stadens äldsta ölhus bör även besökas för en traditionell rumänsk upplevelse. Vi rekommenderar att boka ett bord i förväg eftersom restaurangen är väldigt populär. För en unik upplevelse vill vi tipsa om ‘The Artist’ - restaurangen med vackert uppsatta måltider och magiska smaker. Avsluta din dag med goda drinkar i stadens gömda barer och nattklubbar. Ta dig till ‘Player Club’ för en galet rolig kväll i en av stadens kändaste nattklubbar eller besök ‘Dionysos Wine Bar’ för en lugnare kväll med en härlig atmosfär och gästfrihet. ‘Regie’ och ‘Lipscani’ är områden i Bukarest där ett flertal barer och nattklubbar är belägna - perfekt för dig som gillar variation under kvällen. Bukarest bjuder inte bara på vackra sevärdheter och god mat - här finner du även söta butiker, lyxiga modeaffärer och trevliga marknader. Bukarest är paradiset för kultur- och historieälskare - fynda gamla manuskript och fotografier, sällsynta kartor och antika möbler samt historiska målningar och konstverk. Besök ‘Dimitrie Gusti National Village Museum’ eller ‘Museum of the Romanian Peasant’ för att köpa de bästa souvenirerna - en resa till Bukarest är något du sent kommer glömma!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter