erbjudanden

Resa till Colombia

En resa till Colombia innebär spännande upplevelser som inkluderar paradisstränder, kaffe och djungel tillsammans med TravelBird!

Colombia är en oupptäckt pärla som ibland kan kännas okänd bland resenärer, men faktum är att landet erbjuder en extraordinär kultur, fantastiska utomhusaktiviteter, de vackraste landskapen och en oemotståndlig charm som du inte vill missa!

Välkommen till landet med en fantastisk civilisation där kaffekulturen blomstrar och historien satt sina spår. Att resa till Colombia innebär äventyr som du bara kan drömma om hemma i Sverige - här får du utforska några av världens mest spännande djungler, skåda enorma berg som stoltserar i bakgrunden och uppleva en fenomenal kust med paradisliknande stränder. Colombia är minst sagt ett land som erbjuder makalösa landskap och att hitta ett annat land med så varierande omgivningar är nästan omöjligt. Landet har utvecklats till en av Sydamerikas lysande stjärnor efter att det vände om ett nytt blad på 90-talet. Sedan dess har Colombia bara haft en väg framåt, nämligen uppåt. Bogotá, den fantastiska huvudstaden är en blomstrande pärla som väntar på att att bli upptäckt. Nya restauranger och allt flera butiker gör att staden sakta men säkert växer till sig till en populär destination. Stadens beslut att legalisera graffitimålning år 2011 gjorde så att staden blev till en färggrann plats med modern konst i varje gathörn. Det säger sig självt att Bogota är en stad som bara är på väg uppåt.

Den fantastiska naturen och den spännande huvudstaden är inte de enda orsakerna till varför du bör resa till ett land som Colombia. Cartagena, den vackra kuststaden, är en annan diamant som väntar på att få visa upp sin charm åt ivriga resenärer. Här ser du häst och vagn på gatorna samt magiska konstruktioner som tar dig tillbaka i tiden. Förutom den unika staden Cartagena innebär en Columbia resa glada och fartfyllda stunder i form av salsa. Det här är din chans att lära dig dansa salsa och se hur lokalbefolkningen förgyller sina kvällar. Landet är dessutom känt för att underhålla sitt folk med en av världens största karnevaler - ‘Barranquilla Carnival’ som festen heter, kan jämföras med Rio och dess karneval, så passa på att även göra en resa till Rio de Janeiro! Colombia erbjuder även ett utsökt kök som är känt för sitt kaffe i världsklass och sina färska frukter med en extra exotisk smak.

Karibiska stränder, intressanta städer och en fascinerande kultur gör Colombia till ett häpnadsväckande resmål som bara måste upptäckas åtminstone en gång i livet. Vi tipsar dig om platser som du inte vill missa, maträtter som du bara måste smaka på och saker som du bör veta om Colombia. Låt TravelBird inspirera dig till en semester i Colombia!

En spännande kultur

En befolkning som är stolt över sitt land.

En resa till Colombia tar dig till landet där kulturen blomstrar i form av en etnisk mångfald och gamla traditioner som symboliseras i festligheter och i det vardagliga livet. Här är befolkningen stolt över sin tillhörighet och ursprung. Den colombianska flaggan representerar landets kultur på bästa sätt; den blåa färgen står för de två haven och landets fantastiska kust, den röda för hjältarna som en gång kämpade för landets självständighet och det gula för landets rikedomar. Colombias kultur är som skapad ur landets historia och dess mångkulturella inflytelser från Afrika, Europa och Indien. Tack vare detta har landet en fascinerande kultur som representeras av över 80 etniska grupper som totalt pratar över 60 olika språk. Landet är även känt för sina gamla traditioner som förts vidare från generation till generation. Colombianskt hantverk är i en klass för sig och colombianer är experter på att skapa vackra väskor, fina hängmattor och extraordinära keramikvaror. Förutom hantverk handlar kulturen om glädjefulla evenemang såsom festivaler med sång och dans. Colombianer är nämligen världskända för sin originella musik- och danskultur.

‘Cumbia’ är den mest kända musikstilen från Colombia och daterar tillbaka till 1800-talet. Musiken är som en kombination av Afrika, Europa och Indien och består av instrument som trumma, trombon, gitarr och maracas. En vistelse i Colombia är en fantastisk upplevelse då det kommer till musik och dans. Du kan nästan räkna med att stöta på ett uppträdande på gatan där folk dansar och sjunger med sina folkdräkter och skapar en glädjefull stämning. Glöm inte att Colombia är en riktig karnevalnation och ‘Barranquilla Carnival’ är inte bara den största i landet, men en av de största i världen. Att vara med om denna karneval ger dig en bild av hur det är att vara colombian!

Sist men inte minst, det colombianska kaffet anses vara bland de bästa i världen och inte utan orsak. Klimatet gör att Colombia är den perfekta kaffenationen som landar högt upp på listan bland kaffeproducerande länder efter Brasilien och Vietnam. Att besöka Colombia innebär därmed inte enbart dans och sång, utan även kaffe i mängder. Det här är verkligen kaffehimlen för alla kaffeälskare där ute!

Blomstrande städer

Upptäck den fantastiska huvudstaden Bogotá och besök Cartagena som är med på UNESCO:s världsarvslista.

En resa till Colombia tar dig till intressanta städer som ger dig en riktig dos av det colombianska livet. Besök den pulserande staden Bogotá eller ta dig till den härliga kuststaden Cartagena som anses vara en av världens vackraste städer. Om du befinner dig i Colombia finns det två städer som du absolut inte får missa - Bogotá och Cartagena. Dessa fantastiska städer är väldigt olika och ger dig en perfekt bild av den varierande kulturen som Colombia erbjuder. Bogotá som är landets huvudstad är en plats som många inte vet så mycket om. Staden är Colombias pulserande stad och slående hjärta med sina koloniala museer, mysiga restauranger och idylliska butiker. Bogotá är inte som vilken storstad som helst och det märks då du besöker den. Staden är en ständigt växande stad som stegvis utvecklas till en mera bekant destination bland resenärer. Bogotá som grundades år 1538 erbjuder många sevärdheter som du inte vill missa. Här finns allt från stadens äldsta stadsdel ‘La Candelaria’ och stadens mest berömda torg ‘Plaza de Bolíva’ till utsiktspunkten ‘Mirador Torre Colpatria’ och guldmuseet ‘Museo del Oro’. Den gula färgen på den colombianska flaggan representerar delvis landets rikedomar i form av guld och landet har verkligen en intressant historia när det gäller guld. Därmed är detta museum väl värt ett besök. En av de mest fantastiska sidorna av huvudstaden är de färggranna graffitiväggarna som skapats av konstnärer från hela världen. Här finns det gott om platser att fotografera, så glöm inte kameran!

Cartagena är däremot en stad som är känd för sin skönhet i form av vackra byggnader och sin magiska gamla stadskärna som dessutom är med på UNESCO:s världsarvslista. Det sägs att Cartagena är Karibiens drottning och inte utan orsak. Staden har en romantisk atmosfär som charmar alla och en imponerande stenmur som är 13 km lång och daterar tillbaka till 1500-talet. Muren är det perfekta läget för dig som vill skåda kärleksfulla och stillsamma solnedgångar över det Karibiska havet. Det bästa med Cartagena är att staden även erbjuder en livligare sida som skapar trevliga kontraster under en semester. Slå dig ner på en av stadens trevliga kaféer, drick colombianskt kaffe och sug in den fantastiska kulturen!

Varierande landskap

Det geografiska läget bidrar till Colombias mångfaldiga natur där kontrasterna är stora.

Få länder kan jämföras med Colombia när det kommer till varierande och mångfaldig natur. Här finner du allt från dalar och berg till öknar, floder, djungler och gröna fält. En syn som denna är något du inte glömmer i första hand! En resa till Colombia tar dig till ett av världens mest varierande länder i form av natur och djur. Tack vare det geografiska läget består Colombia av olika ekosystem, olika temperaturer och olika klimat som gör det till en unik plats att besöka. Inte nog med det, landet är även paradiset för fågelälskare eftersom det är hem till det största antalet fågelarter i hela världen - här bor över 1800 olika fågelarter! Om du däremot föredrar att lägga dig på stranden behöver du inte leta efter en fin strand länge. Santa Marta, Cartagena och Capurganá är några platser som anses vara paradis när det gäller avkoppling och friska havsvindar. Tack vare 1600 km av kust av det Karibiska havet och 2100 km av kust av Stilla havet kan Colombia erbjuda sina resenärer och sin befolkning över 300 fantastiska stränder.

Den förtrollande naturen tillåter även resenärer att hålla sig aktiva ute i den friska luften. En hiketur bland bergen, en cykeltur i skogen, ridning på stranden och bergsklättring i djungeln - i Colombia finns aktiviteter som passar alla personligheter - det är bara att välja och köra! Colombia är utan tvekan ett land värt att besöka. Inte bara för den enastående naturen, den fantastiska kulturen och de intressanta städerna, utan även för att det är just Colombia - landet som är så annorlunda från Sverige och som erbjuder en intressant historia som skapat dagens Colombia! Om du gillar Colombia kan du även besöka de närliggande länderna - gör en resa till Brasilien eller en underbar resa till Peru! Om du är ute efter andra spännande destinationer kanske en resa till Dominikanska republiken är något för dig!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter