3 erbjudanden

Resa till Danmark

En resa till Danmark med TravelBird tar dig till världens lyckligaste land!
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Vikingar och hög levnadsstandard är vad de flesta tänker på, men Danmark är ett land med vacker natur och stora möjligheter för en varierande semester. Kom och upptäck - vi garanterar dig en minnesvärd resa!

Legoland, H.C. Andersen och Christiania.... Det skandinaviska landet norr om Tyskland och söder om Sverige är en plats med ett civiliserat samhälle, världskänd kultur, vacker arkitektur, många sevärdheter och fin natur. Danmark är en av världens mest cykelvänliga nationer och står högt uppe på listan över gröna länder med hållbar mentalitet. Danskarna utgör en glad befolkning som varmt välkomnar sina turister och gärna äter goda kakor från landets alla bagerier. Här hittar du några av världens godaste bakverk som du bara måste smaka på. Oroa dig inte över kalorierna - du cyklar bort dem på nolltid!

En semester i Danmark kommer i många olika former och erbjuder teman av olika slag - en resa med barnen, en fartfylld cykelsemester, en campingresa i naturen eller ett äventyr på sjön. TravelBirds resor till Danmark innebär givetvis ett besök i den underbara huvudstaden. Charmas av Köpenhamns mysiga kaféer, Skandinaviens bästa restauranger och idylliska butiker, samt upptäck stadens kombination av gammalt och nytt där små gränder möter ståtliga parker och sevärdheter med enastående arkitektur. Danmark är däremot ett land som erbjuder många andra sevärdheter än huvudstaden och vi rekommenderar att även utforska resten av landet. Nordjylland bjuder på stora klippor vid havet och många soltimmar som lyser upp vardagen, medan Östjylland erbjuder fascinerande natur med blåa fjordar, fina stränder, gröna skogar och den kända staden Århus. Västjylland består av vackra stränder vid Nordsjön och ett rikt fågelliv medan Sydjylland representerar den historiska delen av Danmark. Fyn, landets näst största ö, kallas ofta för Danmarks trädgård med sin årliga blomsterfestival och är definitivt värt ett besök för den som gillar gröna kullar och doftande blommor. Landets största ö, Själland, är en plats som erbjuder landskap av olika slag - allt från sanddyner och fjordar till kustremsor och vackra utsikter. Glöm inte Danmarks soligaste ö, Bornholm, som representerar Danmark i ett nötskal. Med detta sagt kan vi lätt konstatera att Danmark är ett land som definitivt måste besökas. En resa till Danmark bevisar att man inte behöver åka så långt för att uppleva den perfekta semestern!

Toppsevärdheter

Besök det lilla landet som erbjuder så mycket att se och göra.

Vikingaskeppsmuseet, Legoland, Christiania och Kronborg slott - i Danmark finner du ett flertal sevärdheter du bara måste upptäcka. Vi på TravelBird har plockat fram de bästa attraktionerna för att underlätta din resa till Danmark. Vikingaskeppsmuseet är högt uppe på listan bland historieintresserade individer och är värt ett besök om man vill lära sig allt om vikingarna och de fem skeppen som hittats på bottnet av Roskilde Fjord. Delta i guidade turer, skåda de fantastiska fynden medan du fascineras av vikingarnas historia och lär dig hur man bygger ett skepp från grunden. Ett besök i museet är en lärorik lektion i vikingarnas kamp om att skydda den gamla huvudstaden Roskilde. I Danmark hittar du även Kronborg slott som är med på UNESCO:s världsarvslista. Slottet som är byggt på 1400-talet är absolut värt ett besök om du gillar historia och vill njuta av en vacker utsikt.

Den mest berömda attraktionen i hela Danmark är utan tvekan Legoland. Här kan hela familjen spendera en rolig dag bland åkturer och legomodeller som fascinerar alla. Missa inte Miniland, hjärtat av Legoland, med 20 miljoner legobitar som skapar en legostad. En visit i Legoland kommer garanterat att vara en av dina bästa dagar i ditt liv! För mera kul och fartfyllda aktiviteter är Tivoli ett perfekt val. Tivoli som daterar tillbaka till slutet av 1800-talet är även en av Danmarks mest romantiska platser med sin vackra belysning. Promenera hand i hand, dela på ett sockervadd och njut av Tivolis kärleksfulla atmosfär. Missa inte den förbryllande fria staden, Christiania, som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla. Med TravelBirds resor till Danmark får du uppleva några av Europas bästa och mest kända attraktioner som skapar minnen för livet! Om du vill upptäcka fler spännande destinationer men inte lämna Europa så finns det mycket att välja på! Gör en härlig resa till Gardasjön, besök den spännande staden Sopot eller gör en underbar resa till Toscana! Du kan även spendera en härlig weekend i Belgrad!

Kultur

Den mest kända dansken - Hans Christian Andersen.

Danmark är inte ett stort land på kartan och består av endast 5,5 miljoner människor, men låt dig inte luras av detta - en resa till Danmark tar dig till landet som skapat stora ting som ingen glömmer. Den fula ankungen, Prinsessan på ärten, Tummelisa… Alla har vi hört talas om den kända danska författaren, H.C. Andersen, som skapade flera kända sagor på 1800-talet. Det sägs att Andersen satte Danmark på världskartan med sina populära sagor som vi minns än idag. En semester i Danmark är inte fullständig utan ett besök i Odense - Andersens födelsestad och hjärtat av Danmark. Här kan du besöka hans barndomshem och få en insikt i den berömde författarens liv. Visste du att den kända Disney filmen, “Den lilla sjöjungfrun”, är skriven av H.C. Andersen? Författaren är inte den enda kända dansken som gjort historia. Jørn Utzon, den mest kända arkitekten som designat operahuset i Sydney är även med på listan över danskar som du bör känna till. Det samma gäller atomfysikern och nobelpristagaren, Niels Bohr, som inspirerades av Albert Einstein och förändrade mänsklighetens uppfattning om världen. Danskarna fortsätter att imponera även idag och ingen har väl missat den berömda tv-serien “Bron”? Den svensk-danska serien som började sändas 2011 har sedan dess varit väldigt populär i Skandinavien. Låt TravelBird föra dig till det lilla landet som skapat så mycket!

Det danska köket

I Danmark finner du massvis med läckerheter och världskända öltyper.

Smaka på Danmarks godheter och njut av den skandinaviska smaken. TravelBird tipsar dig om danska pärlor som du inte vill missa då du semestrar i Danmark. En resa till Danmark innebär smörrebröd, skagen, frikadeller, Carlsberg, Tuborg… I Danmark finner du läckerheter i allas smak, 16 restauranger som fått den berömda Michelinstjärnan och en av världens bästa restauranger, Noma, som befinner sig i Köpenhamn. Huvudstaden kallas ofta för Nordens kulinariska huvudstad med sitt stora utbud av lyxiga restauranger som erbjuder landets största delikatesser. Smaka på det traditionella smörrebrödet - smörgåsar med olika pålägg eller prova på rökt sill. Hett tips är att åka till Bornholm där den bästa sillen serveras. Det danska rågbrödet och landets nationalrätt - gris med persiljesås och potatis är även värda att smaka på. Glöm inte de kända frikadellerna som vi svenskar kallar för köttbullar och den danska sparrisen. Sparris är en av Danmarks mest älskade grönsaker som odlas i landet, men som endast serveras under en kort period på grund av klimatet. Om du besöker Tivoli kan du till och med hitta en skild sparrismeny bland restaurangerna. Sist men inte minst - drycken till maten. Du visste väl att Carlsberg och Tuborg är danska ölsorter? Imponera danskarna genom att nämna den kända ölen som de är så stolta över och ta dig rakt in i deras hjärtan!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter