2 erbjudanden

Resa till Dubai

En resa till Dubai tar dig till äventyr du aldrig kunnat ana, upptäck en ny spänannde kultur och ett fascinerande land tillsammans med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Vad är det första som poppar upp på näthinnan när någons säger Dubai? Kanske är det världens högsta byggnad eller deras extrema arkitektur? Låt oss berätta mer om våra fascinerande resor till Dubai!

Gör en resa till Förenade Arabemiraten och Dubai som är en stad många drömmer om att få se, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att det är en mycket annorlunda stad. Lämna jante och allt som har med det att göra hemma för här är ingenting de andra likt och störst, bäst och vackrast vinner! Dubai är staden där det inte är jättekonstigt eller ovanligt att hamna i trafikstockning med endast Porsches, Ferraris och Lamborghini's runt om dig. Du kan också se, vad vi i Sverige kanske skulle kalla något annorlunda husdjur, i form av lejon, leoparder eller varför inte en kamel. Dubai-resor bjuder på ett konstant flöde av nya upplevelser och oförglömliga äventyr. Spendera en hel dag i ett av världens till ytan största varuhus, åk på ökensafari eller hoppa bungyjump från Gravity Zone. En resa till Dubai kommer inte att bjuda på varken mellanmjölk eller någonting blasé. Passa även på att göra en resa till Abu Dhabi som inte ligger allt för långt ifrån Dubai!

Spänningssökarens favoritstad

Den här staden bjuder på så mycket intressanta saker att se och uppleva

Ni kommer nog snart inse att det kan krävas en hel del dagar för att ni ska hinna se och uppleva allt som Dubai har att erbjuda! Här finns som sagt mycket att göra och det har kanske inte undgått någon. Bara de få saker vi redan nämt räcker för att fylla upp hela schemat för en kortare semester i Dubai. Men staden bjuder inte bara på storslagna äventyr. Om du är intresserad av stadens historia och kultur ska du besöka the Sheikh Mohammed Centre for Culture Understanding. Här kan du lära dig mer om islam och hur det är att leva i ett muslimskt emirat. Centret är grundat av en man som gifte sig med en europeisk kvinna och du kommer mest troligt lämna kulturcentret med helt nya kunskaper och insikter om islam.

Dubai är också en stad för barnfamiljer och par som längatar efter en romantisk semester. Det finns till och med ett “Children’s City” beläget i Dubai Creek på 7500 kvadratmeter, där barn kan lära sig allt om natur, rymden, kultur och människan. Låt dina barn låtsas att de flyger ett flygplan - de kommer garanterat älska det! Och för de nykära paren finns också massvis med romantiska alternativ, som promenader på stranden eller varför inte en ridtur i solnedgången? Fler Dubai-resor åt folket säger vi! Om du vill besöka andra häftiga destinationer, göra en resa till Hong Kong eller en resa till Singapore!

Kultur och ett mixat kök

Här blandas en hel del olika kök för att tillsammans skapa det ultimata utbudet!

Här hittar du inte bara god mat, utan också fantastiska restauranger och rafflande marknader. Precis som många ställen i världen har Dubai lånat menyer från jordens alla hörn, men de har också sitt egna arabiska kök som alla borde testa i sitt liv. Innan du sätter dig på något slags färdmedel hem borde du testa stuffed camel, som faktiskt utsätts av Guinness rekordbok till en av världens största rätter. Inte så konstigt med tanke på att det krävs ett lam, 20 kycklingar, kokta ägg, fisk och ris för att fylla kamelen! Vill du också testa den mest populära rätten, ropa in en Shawarma, som är ett rostat pitabröd fylld med godsaker.

Platser ni inte får missa

Ni kanske redan vet att världens högsta byggnad ligger här, och att det kanske inte är något för den höjdrädde, men det finns mer än så.

Häng med och platser ni aldrig hade kunnat drömma om på er resa till Dubai:

  • Bastaki, gamla delen av Dubai, blir lite som en resa i tiden
  • Åk skidor inomhus i ett varuhus - Mall of the Emirates
  • Glöm tulpanfälten i Nederländerna för en stund, här hittar ni världens största naturliga blomsterträdgård!
  • Eller varför inte ta in på ett hotell som ligger under vattenytan och vakna med fiskar utanför fönstret
  • Lär dig att tala med hästar på Dubai Polo & Equestrian Club
  • Svalka dig på busshålssplatser med air condition
  • Saknar du kylan hemma i Sverige? Gå till ett iskafé i självaste öknen
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter