1 erbjudande

Resa till Dublin

En resa till Dublin bjuder på gamla slott, gemytliga pubar, goda maträtter och naturligtvis glada irländare. Boka din semester till Irland med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Dublin är en mysig, liten huvudstad som du bäst utforskar till fots! Bakom varje gathörn finns något nytt och spännande - låt dig hänföras av stadens historiska byggnader, färggranna kvarter, levande musik och livsglada pubkultur!

Dublin är en spännande stad, både kosmopolitisk och hemtrevlig på samma gång! En resa till Dublin är som en resa genom tiderna: här vandrar du förbi medeltida slott och katedraler för att i nästa stund befinna dig bland elegant georgiansk arkitektur och senare på en autentisk viktoriansk pub med träpaneler och sammetssoffor. Gå på en lång stadspromenad för att insupa den gemytliga atmosfären och koppla av med jämna mellanrum med en kopp te, kakor, en rykande köttgryta eller en rejäl portion fish n’ chips! En av de vackraste sevärdheterna i staden är säkerligen det berömda universitetet Trinity College, och särskilt dess gamla bibliotek som ofta nämns som en av världens vackraste av sitt slag. En annan världskänd sevärdhet i Dublin är givetvis det sju våningar höga Guinness-bryggeriet där du kan lära dig allt om den populära ölens hemligheter samt njuta av en pint och en fin panoramautsikt från bryggeriets bar på högsta våningen. Resor till Dublin präglas av irländarnas glada humör, förkärlek för musik och pubkvällar - nu är det din tur att uppleva detta! Dublin är en underbar destination som passar bra att besöka under alla årstider. Varför inte planera in en nyårsresa, fira jul eller kanske spendera midsommar i den vackra staden!

Dublin är full av historiska sevärdheter

En liten stad med mycket att se!

Historiska slott, imponerande katedraler, pittoreska kvarter, många museer och fina parker - detta och mycket mer kan du förvänta dig av Dublin! Dublin är en vacker och historisk stad full av medeltida byggnader, det ståtliga slottet Dublin Castle mitt i centrum, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral, pittoreska kullerstensgator… Ja, listan är lång! Trots sin lilla yta är staden fullspäckad av spännande byggnader som varvas med grönskande parker och vackra promenadstråk. Under din resa till Dublin kan du även besöka stadens statliga museer helt gratis! Missa inte National Gallery of Ireland, National Museum of Ireland eller Natural History Museum.

Dublin bjuder även på en botanisk trädgård, ett zoo i Phoenix Park, utsökt shopping på Grafton Street, stiliga butiker i viktorianska George’s Street Arcade, en vacker utsikt över Liffey-floden, souvenirer med Irlands världskända symbol - fyrklövern - samt otaliga mysiga pubar. Efter några dagar i staden har du säkert hittat många favoriter som du mer än gärna återvänder till nästa gång - resor till Dublin kan vara beroendeframkallande!

Pubar & irländsk matkultur

En resa till Dublin handlar även mycket om att äta och dricka gott - det är inte svårt att njuta i denna stad!

Dublin är känt för sina rediga matportioner och trevliga pubkvällar. Vad du än känner för att äta och dricka under din resa, Dublin har något för alla! Staden är fullspäckad av gamla viktorianska pubar som utstrålar både elegans och historia. Sjunk ner i en fluffig fåtölj, beställ en irländsk whiskey och smutta på den medan du beundrar de vackra dekorationerna och den varma atmosfären. Irländarna är stolta över sina pubar - och du kommer snabbt att förstå varför! En klassiker är ju även ‘Sunday roast’ som kan avnjutas på stadens många mysiga restauranger på söndagseftermiddagar. Fish n’ chips smakar också bättre här än hemma - beställ en rejäl portion och bara njut. Om du gilla Dublin och dess pubar kan du även resa till Edinburgh för att fortsätta njuta av en härlig pubkultur!

Visste du detta om Dublin och Irland?

Irland är ett litet men ack så fascinerande land! Läs lite rolig fakta om landet här nedan inför din resa till Dublin.

En resa till Irland bjuder på allt möjligt intressant! Visste du att:

  • Vikingarna grundade Dublin på 800-talet, då var det en lite by vid namn Dubh Linn som betyder svart pöl
  • St. Patrick’s Day som firas årligen den 17 mars är en av de viktigaste dagarna för irländare, det är nämligen deras nationaldag och hela landet omvandlas till en stor, grön fest med fyrklövern som en viktig symbol för helgonet Patrick
  • Irland har vunnit Eurovisionstävlingen hela sju gånger
  • Det bor fler irländare utanför Irland än i själva landet på grund av avsevärd emigration (framförallt till USA, Storbritannien och Australien men även andra länder runtom i världen)
  • Irland är det enda landet i världen med ett musikinstrument som nationell symbol: harpan
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter