1 erbjudande

Resor till Ecuador

Gör härliga resor till Ecuador och ta del av ett land med varierande natur och spännande kultur - följ med TravelBird på ett magiskt äventyr!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Följ med till det häftiga landet Ecuador!

Är du redo för ett spännande äventyr som du sent kommer glömma? Med TravelBird kan du upptäcka ett fantastiskt land med magisk natur som varierar beroende på var i landet du befinner dig i. Du kan även besöka spännande städer, upptäcka otroliga sevärdheter och delta i roliga och kanske ibland något utmanande aktiviteter. Så vad väntar du då? Åk på underbara resor till Ecuador!

Ecuador är ett land som är fyllt av spännande sevärdheter och aktiviteter - här kommer du inte få en tråkig stund! Du har chansen att besöka flera spännande kyrkor som bland annat den oerhört vackra Jesuitkyrkan eller som den också heter Iglesia de la Compania de Jesus, som man hittar i landets huvudstad Quito. Det är en fantastisk kyrka och verkligen en häftig upplevelse då kyrkan är smyckad med guld! Om man befinner sig i Ecuador kan man även besöka de spännande inkaruiner som finns i staden Ingapirca. I Ingapirca hittar man nämligen de största ruinerna i hela Ecuador och ett besök rekommenderas verkligen om man är intresserad att ta reda på mer om den spännande inkakulturen. Om man vill veta mer om andra kulturen kan man även besöka den spännande indianbyn Otavalo. Här kan man ta del av lokala traditioner och historia och man kan även hitta fantastiska hantverk. Något man verkligen ska passa på att göra är att besöka en marknad som sker på lördagar, här kan man bland annat hitta underbar mattor. Under sitt besök här ska man även passa på att titta på kvinnornas underbara traditionella dräkter - de är så vackra! När det kommer till shopping så bjuder Ecuador verkligen på ett varierat utbud. Här hittar man alltifrån livliga marknader där det finns kläder, mat och boskap till både större shoppingcenter och mindre butiker.

Något som är populärt att göra i Ecuador är att vandra och cykla! Landet bjuder på magiska och varierande miljöer och det finns underbara leder man kan ta. Man kan även delta i river rafting vilket speciellt passar bra om man befinner sig kring staden Baños! Om man istället vill besöka de underbara Galapagosöarna så kan man upptäcka den spännande världen under ytan. Det bjuds på fantastiska snorklings- och dykmöjligheter med kristallklart vatten och ett underbart djurliv!

Underbara städer

Besök någon av Ecuadors fantastiska städer!

Det finns flera spännande och underbara städer som man kan besöka under sina resor till Ecuador. Något man måste göra är att besöka landets huvudstad Quito som är en oerhört vacker stad omringat av berg och magisk natur. Quito hör även till den näst högsta belägna huvudstaden i världen och här kan man göra flera spännande saker på höga höjder! Du kan bland annat åka i en av världens högsta linbanor vilken är en perfekt aktivitet att göra för att njuta av en härlig utsikt över staden. Om man gillar utsikt och höga höjder kan man även besöka den vackra kyrkan Basilikan där man har möjlighet att klättra upp i kyrktornet som finns! I staden kan man även besöka flera museum, shoppa, äta god mat och ta del av ett livligt nattliv! Om man befinner sig i Quito kan man även ta sig en bit utanför staden och besöka ett stort monument som markerar jordens mittpunkt - hur häftig skulle inte det vara?

Landets största stad heter Guayaquil och är oerhört viktig för handeln. Här kan man bland annat besöka marknader, en vacker botanisk trädgård och flera historiska monument. Det finns även en vacker fyr som man kan besöka, många spännande museum och man kan även göra ett besök i en unik och häftig leguan park! En annan stad som man kan besöka under sin resa till Ecuador är Cuenca som är landets tredje största stad. Det är en mysig stad där man hittar bland annat vackra byggnader, kullerstensgator och spännande arkitektur. Den gamla stadskärnan i staden finns även med på Unescos världsarvslista. I staden kan man även besöka landets bästa panamahatt tillverkare: Homero Ortega. Här kan du både köpa någon av de magiska hattarna och ta del av hur de tillverkas! Några andra städer som man kan besöka under sina resor till Ecuador är bland annat Baños, Montañita och Atacames. Om man vill besöka andra länder med magisk natur kan man göra en resa till Albanien eller göra en underbar resa till Seychellerna!

Magisk natur

Ecuador bjuder på fantastiska naturupplevelser!

Ecuadors natur är verkligen något extra! Det är en mix av så många olika spännande miljöer med alltifrån höga berg, vackra stränder, regnskog och vattenfall. Beroende på vad du är ute efter under dina resor till Ecuador så kan du hitta allt möjligt att göra i de olika miljöerna och delarna av landet Ecuador. Det finns flera häftiga nationalparker i Ecuador som man kan besöka under sina resor. Man kan bland annat besöka nationalparken Cotopaxi där man kan hitta vulkanen Cotopaxi som fortfarande är aktiv. I parken finns det otroliga möjligheter för både vandring och klättring medans man får njuta av en underbar miljö! I Ecuador kan man även besöka en häftig så kallad molnskog vid namn Maquipucuna. Här kan man få se vackra fåglar, bada i vattenfall och ta del av en spännande och lite annorlunda miljö som man aldrig tidigare skådat!

Om man vill åka på en sol och bad semester ska man verkligen ta sig till Galapagosöarna som en fantastiskt ögrupp i Ecuador! Det finns flera olika öarna som man kan besöka och några av dem är San Cristobal som är en stor ö där man även hittar huvudorten Puerto Baquerizo Moreno. Santa Cruz är namnet på en annan ö som är den näst största. På ön kan man vandra, dyka, cykla och göra så många roliga aktiviteter under sitt besök! Här har man även möjlighet att besöka ett uppfödningscenter för landsköldpaddor - ta reda på mer om det spännande djuret! Andra öar som man kan besöka är bland annat Floreana, Santa Fe och den största ön Isabela - njut av sol och bad och härliga miljöer! På Galapagosöarna finns det även ett fantastiskt djurliv som man har chansen att ta del av. Här finns det otroliga djur som bland annat sjölejon, havsleguaner, ödlor, pingviner och en mängd olika fågelarter.

God mat

Ecuadors fantastiska matkultur!

Ecuador är ett land med en stor variation på miljöer vilken innebär att de även har en stor variation på både kött, fisk och andra råvaror. I landet äter man mycket fläskkött, fisk och fågel och det förekommer även marsvin i matlagningen - skulle du våga smaka? Något som är populärt i landet är olika soppor och man kan bland annat smaka på de goda sopporna som kallas Encebollado, Locro och Fanesca. Några andra populära maträtter som man hittar i landet är Llapingachos som består av friterad potatis, Churrasco som är en kötträtt och den lokala rätten från staden Latacunga som kallas Chugchucaras, som består av bland annat friterade bananer, friterat kött och potatis! I Ecuador kan man även hitta så många goda exotiska frukter som man bara måste smaka på under sina resor till Ecuador - du kommer inte bli besviken! Du kan även avnjuta frukterna genom att smaka på de goda safterna som är gjorda på frukterna. När det gäller dryck så finns det två lokala öl bryggerier som tillverkar de lokala öl märkena som heter Pilsener och Club. Det är även populärt att beställa in Batidos som är en milkshake. Drycken består enbart av mjölk och den färska goda frukten som man hittar runt om i Ecuador. Andra länder där du kan äta underbar mat är under en resa till Japan och under fantastiska Turkietresor!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter