erbjudanden

Resa till Edinburgh

Gammal arkitektur, mysiga pubar och vacker natur är bara några av de saker du kan få uppleva genom en resa till Edinburgh med TravelBird.
Se mer:

Rutiga kiltar, rökig whisky och ett majestätiskt slott är bara några av de saker du får uppleva i praktfulla Edinburgh.

Staden som har blivit framröstad till Storbritanniens vackraste stad kommer med sin dramatiska natur och arkitektur från medeltiden att ta dig med häpnad. Edinburgh finns med på Unescos lista över världsarv med sina två distrikt gamla och nya staden. Även då det ena distriktet heter nya staden präglas den av gammal kultur och arkitektur då de det mesta är uppbyggt på 1700-talet. Båda distrikten sattes upp på Unescos världsarvslista år 1995 och har över 4 500 bevarade byggnader att beskåda. Den främsta byggnaden är Edinburghs slott som ståtligt är placerat på en klippa högt över staden och ger en magnifik utsikt över landskapet. Skottlands kronjuveler finns bevarade här och går att skåda för allmänheten så väl som Sconestenen, även känd som ödesstenen eller kröningsstenen, som tros vara den sten som patriarken Jacob från första moseboken använde som huvudkudde. Befinn dig gärna på slottet vid 13-tiden för att få uppleva “One o’clock gun” vilket är en ceremoni där en kanon avfyras varje vardag klockan ett. Det var utifrån slottet som staden började ta form på 1100-talet och härifrån går huvudgatan The Royal mile ned mot The Palace of Holyrood som är drottningens officiella residens under hennes vistelse i Skottland. Denna gata, som från början var en kunglig processionsgata, är idag Edinburghs främsta turiststråk där du hittar allt från souvenirbutiker, pubar, restauranger och kaféer samt mängder av butiker som säljer ull och kashmir i skottsrutiga mönster. Om du vill besöka andra städer där du kan upptäcka spännande arkitektur gör en resa till Bryssel, besök vackra Bergamo eller varför inte göra en resa till Vilnius! Om du istället är ute efter städer med den härliga pubkulturen kan en resa till Dublin vara nästa resa att göra!

Resa till Edinburgh

Huvudstaden har mängder av aktiviteter att välja på från utflykter till stadsvandring.

Skottlands huvudstad har många attraktioner att se, både om du är här en längre tid eller endast en weekend i Edinburgh. Edinburgh har en spännande historia som går att förstå genom stadens olika museum. Under din resa till Edinburgh får du inte missa att besöka Skottlands nationalmuseum som ligger i Edinburgh och är stadens mest besökta gratis attraktion. Här kan du lära dig om allt om Skottlands historia så som landets mångfald i naturen och världskulturen. Vilket inflytande landet har haft på konst, design, vetenskap och teknik. Det du inte får missa om du besöker museet är den vackra panorama utsikten från taket. Här uppe kan du även skåda konstverk av Andy Goldsworthy och ett urval av skotska blommor samtidigt som du njuter av utsikten över staden.

Arthurs Seat är en park 2 kilometer från huvudstaden där du kan njuta av naturlivet. Bestig den 197 meter höga kullen och blicka ut över såväl Edinburgh som havet och betrakta gräsmarken, klippformationerna, reven och skogarna. Den kungliga yachten Britannia är en av Skottlands bästa attraktioner och var drottningen och hennes familjs hem för över 40 år. Idag ligger båten förtöjd i Edinburgh där du kan uppleva en av de mest speciella kungliga bostäderna.

Familjesemster

TravelBird har de bästa attraktionerna för att er resa till Edinburgh ska bli skoj för hela familjen.

Ibland kan det vara svårt att uppehålla barnen på semestern, framför allt om den utspelas i en storstad. Vi har tipsen för att din resa till Edinburgh ska vara underhållande även för de små. Camera Obscura and world of illusions är Edinburghs äldsta attraktion då den lockat besökare sedan år 1835. I denna byggnad kan du uppleva Aladdins grotta där olika typer av illusioner, pussel, tricks och andra praktiska experiment som man kan interagera med. Kluriga spegel-labyrinter att försöka ta sig ut från, ett vortex rum som får hela rummet att snurra och utmaningar som att krympa dig själv är bara några av de experiment som du får prova på under ditt besök på Camera Obscura and world of illusions.

En annan turistattraktion som är värt ett besök är The museum of Edinburgh. Här får du insikt i hur staden har formats från allra första början till nutid. Se fascinerande samlingar av olika artefakter eller klä ut dig i gamla kostymer i det interaktiva rummet.

Livets vatten

Skottland är känd för sin goda whisky, upplev den under din resa till Edinburgh.

Whisky- den finaste av “livets vatten” kan du få smaka under din resa till Edinburgh. Whisky är landets nationaldryck och befolkningen kallar det livets vatten, så om du tycker om Whisky ska du resa till Edinburgh. Här hittar du främst den rökiga whisky eftersom denna sort är landets specialitet, men även övriga smaker så som brända och fruktiga går enkelt att hitta. Gör ett besök på Scotch Whisky Experience där du får lära dig hela proceduren från korn, jäst och vatten till den finaste single malt whisky. Du får dessutom lära dig skillnaderna mellan malt, grain och blended whisky så att du kan briljera på nästa tillställning. Besök gärna stadens äldsta pub, The White Hart Inn, som har funnits sedan 1516 och kom in i den skotska miljön.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter