erbjudanden

Resa till Filippinerna

Med TravelBird kan du göra en resa till Filippinerna och upptäcka underbara öar, vackra stränder och pulserande städer!

Besök underbara Filippinerna!

Filippinerna är en underbar destination som lockar många besökare! Här finns det över 7000 olika öar att besöka som erbjuder allt ifrån livliga städer, magiska stränder och kristallklart vatten att svalka av sig i! Filippinernas lokalbefolkning anses vara väldigt välkomnande och trevliga! I landet talas det även över 170 språk vilket är så spännande!

Resor till Filippinerna innebär för många att sol och bad står i fokus och under ett besök här så förstår man varför! Med TravelBird kan du besöka magiska paradisstränder runt om i Filippinerna och njuta av en härlig miljö med både avkoppling och roliga aktiviteter! Här hittar du nämligen allt för den perfekta sol- och badsemestern, det finns nämligen vackra vita sandstränder, genomskinligt vatten, palmer och goda snorklingsmöjligheter… Det kan inte bli bättre! Här kan man även välja om man vill bada vid de långa fina sandstränderna, eller i de häftiga lagunerna eller från en båt - om man väljer att bege sig ut på en utflykt under dagen!

Filippinerna erbjuder flera olika varierande miljöer som man inte kommer tröttna på att ta del av! Sol och bad kanske står i fokus under en vistelse här men det finns så mycket mer att upptäcka än enbart de underbara stränderna runt om i Filippinerna! Här kan du nämligen upptäcka ståtliga berg, vackra risfält, regnskog, djungel och magiska kalkstensklippor som man hittar runt om i landet. Det finns även ett häftigt djurliv att ta del av med många arter i landet! Du kan bland annat få syn på en vattenbuffel, sköldpaddor, papegojor, ödlor, delfiner och flera olika fiskarter - listan kan göras lång! Filippinerna har även ett rikt växtliv där man kan se flera spännande växter! En resa till Filippinerna erbjuder inte enbart magiska naturupplevelser med lugna och avslappnande miljöer utan här finns det även livliga städer att besöka! Huvudstaden i Filippinerna heter Manila och hamnar på plats nummer två av de städer som är störst i landet. I Manila kan man göra mycket, bland annat besöka spännande museum, marknader, konstgallerier och äta på restauranger i de höga skyskraporna som finns runt om i staden! En annan stad som man kan besöka i Filippinerna är Quezon City som är den största staden i landet. Här kan man ta del av mycket historia, shopping och många andra spännande upplevelser! Några andra städer man kan besöka under sin vistelse i Filippinerna är Cebu City, Baguio City, Legazpi City och många fler!

Något som är populärt är göra är att åka på en rundresa runt om i Filippinerna. Då får man chansen att upptäcka flera magiska platser under sin resa och på så sätt uppleva mer av vad landet har att erbjuda! Under en resa till Filippinerna kan man bland annat välja att åka runt till de olika paradisöarna och besöka de magiska stränderna!

Underbara platser

Filippinerna har magiska öar att besöka!

Filippinernas magiska öar kommer inte göra dig besviken! Under en resa till Filippinerna har du ett stort antal öar att välja mellan och du kommer med stor sannolikhet hitta just din favorit under din vistelse här! Det som lockar besökare att åka till Filippinerna är mycket på grund av de spektakulära stränderna och den underbara miljön man kan ta del av under sin vistelse. Det finns flera paradisöar att besöka runt om i landet och man kommer knappast vilja lämna dessa otroliga platser.

Paradisstränderna man har chansen att ta del av i Filippinerna har alla de egenskaper som man kan tänkas sig att en paradisstrand ska ha. Här hittar du nämligen kritvita sandstränder, kristallklart vatten, charmiga palmer och magiska snorklingsmöjligheter då det finns ett otroligt undervattensliv här där man har chansen att upptäcka spännande fiskar! Några av de magiska öarna som man har chansen att besöka under en resa till Filippinerna som har dessa spektakulära stränderna är bland annat Boracay som är en av de populäraste öarna att besöka i Filippinerna. Här hittar du flera vackra stränder, god mat och ett härligt nattliv. Det sägs även att Boracay är den plats på Filippinerna som är bäst för avkoppling! Ett besök på underbara Palawan rekommenderas även att göra! Palawan består nämligen av flera underbara öar som man kan besöka och är den största provinsen i hela Filippinerna. Öarna som man kan besöka här är bland annat El Nido som erbjuder magiska naturupplevelser och spännande djurliv! Port barton är en annan plats man kan besöka där man hittar fantastiska korallrev och magiska stränder! Coron är en annan ö man kan besöka som tillhör Palawan, hit ska man verkligen åka om man är intresserad av undervattensäventyr. Här finns det nämligen otroliga upplevelser som man kan ta del av under ytan! Om man besöker Puerto Princesa ska man verkligen ta sig tid att upptäcka den underjordiska floden som finns här! Då får man nämligen åka i en båt genom ett stort grottsystem och det är verkligen ett spännande äventyr att göra! Om du förälskar dig i de underbara stränderna som finns här, gör även en resa till Maldiverna, där hittar du också magiska stränder med kristallklart vatten!

Om man befinner sig i Manila och inte vill resa så långt kan man besöka Subic som inte ligger alltför långt ifrån huvudstaden. Det passar perfekt för den som vill ta en paus från en livliga atmosfären i Manila och även få uppleva de magiska strandmiljöer som Filippinerna erbjuder.

En spännande destination

Det finns mycket att både se och göra i Filippinerna!

Filippinerna har mycket att erbjuda sina besökare! Om du vill ta en paus från sol och bad och vill aktivera dig så bjuder Filippinerna på många spännande och roliga äventyr att ta del av! Antalet platser man kan besöka i Filippinerna är många och likaså sevärdheter och saker att göra - du kommer inte få en tråkig stund!

Såklart är det ett stort fokus på både stränder och havet i Filippinerna. Det finns nämligen mycket roligt som man kan göra - även i havet! På många platser i Filippinerna kan man få uppleva otroliga snorklingsmöjligheter och det kistalklara vattnet gör att man kan ta del av ett magiskt undervattensliv! Ett äventyr under ytan är en fantastisk upplevelse som man verkligen borde göra under en resa till Filippinerna! Här kan man nämligen få chansen att se färgglada fiskar, otroliga koraller, sköldpaddor och häftiga vrak! Det finns även möjlighet att se delfiner och hajar - vilket är så spännande! Man kan även delta i olika båtutflykter och det är ett sätt att se flera öar och upptäcka nya spännande platser! Under en resa till Filippinerna kan man förutom att upptäcka djurlivet under ytan även delta i flera olika utomhusaktiviteter! Här kan man bland annat paddla kajak, vindsurfa, vandra, cykla och även testa på flera olika spännande ziplines! Något som även är populärt att delta i under sitt besök i Filippinerna är “Canyoning” som är en så kallad vandring genom en floddal! Man får ta på sig flytväst, hjälm och våtdräkt och ge sig ut för att bland annat gå, klättra, hoppa och simma - du kommer få uppleva ett oförglömligt äventyr!

På ön Bohol kan man se de spännande chokladkullarna eller som det heter, Chocolate Hills. Man vet inte hur kullarna har uppstått men ett besök rekommenderas verkligen då det är något man aldrig sett innan. I Bohol kan man även se världens minsta apa och under en utflykt har man även chansen att mata dem! Något annat som rekommenderas under en resa till Filippinerna, är att besöka de häftiga risterasserna i Banaue som erbjuder en spektakulär miljö och är något man bara måste se! Några andra spännande destinationer att besöka under resor till Filippinerna är Cebu, Sagada och Bicol!

Filippinerna bjuder även på spännande festivaler och marknader runt om i landet som man kan besöka! Festivaler i Filippinerna innebär dans, musik, mat och mycket färger. Det är en otrolig upplevelse som verkligen rekommenderas att delta i! Den största festivalen anordnas i Cebu City och heter Sinulog. Några andra festivaler som man kan besöka är Dinagyang, Ati-Atihan och Pahiyas. Det anordnas festivaler nästan varje månad här i Filippinerna - så passa på under din resa! Några marknader att besöka är D’ Talipapa market på Boracay, Divisoria market i Manila och Salcedo saturday market i Makati. Det finns både marknader som säljer mat och även kläder, smycken - ja allt möjligt!

Spännande matkultur

Nya destinationer innebär nya smakupplevelser!

Det är alltid roligt att testa nya maträtter och när man besöker nya destinationer så finns det alltid nya spännande matupplevelser att ta del av! Det filippinska köket är influerat av bland annat Indien, Kina, Spanien och USA. Man ser speciellt influensen från amerika i alla de snabbmatskedjor som finns runt om i landet. Här hittar man kändare kedjor som bland annat McDonalds och Subway.

Under en resa till Filippinerna kommer du med stor sannolikhet stöta på flera maträtter som inkluderar ris! Ris är nämligen väldigt populärt här och lokalbefolkningen äter ibland ris till både frukost, lunch och middag - alla tre målen om dagen! Även kyckling serveras överallt och på många av de stora snabbmatskedjorna runt om i Filippinerna kan man köpa kyckling och ris - vilket visar hur populärt det är här! En populär rätt heter Pancit Canton och består av nudlar, griskött och grönsaker. Lumpia är en annan rätt som är en friterad rulle som kan bestå av olika saker, bland annat räkor och nudlar - allt man kan tänka sig! Runt om i landet säljs även fiskbullar, det kan man hitta på gatorna, köpcentrum och mataffärerna. Chicharon är ett populärt mellanmål som består av friterat fläsk! Man kan hitta det överallt i Filippinerna och Chicharon säljs även med vinäger som man ska doppa i innan man äter. Om du vill besöka fler länder där du kan äta otroligt god mat, ge dig iväg på Kinaresor och även under en resa till Indonesien kan du äta så mycket gott!

Resor till Filippinerna innebär kanske för många ett äventyr och det kan även ske i matväg! Om man vågar kan man prova på balut som är ett kokt ägg, dock med ett ankfoster kvar i. Fjädrarna, näbben - ja allt är kvar! Så prova den som vågar!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter