erbjudanden

Resa till Florens

Upptäck allt från rik italiensk konsthistoria till magiska små gränder på din resa till Florens. Låt TravelBird ta dig till den italienska drömmen!
Se mer:

Florens är en av Italiens många vackra städer, med rik historia och konst i världsklass är det svårt att inte låta sig charmas.

Magiska Florens är huvudstaden i regionen Toscana och lockar varje år konstintresserade från hela världen. Men det är inte bara konstintresserade som åker till Florens. Den vackra och mysiga staden förför vem som helst och dess utbud av museum, gallerier, restauranger och barer kan få vem som helst på fall. Den romantiska staden har mycket att erbjuda och det italienska välkomnandet gör allt bara bättre. Här kan du lyssna på operaföreställningar som du aldrig sett förut, hitta helt unika smycken, hitta konstnärer i staden med hjälp av en app och ta del av osannolik arkitektur. Drick italienska viner och ät gelato tills du inte orkar längre i staden med en tredjedel av alla konstnärliga världsarv, enligt UNESCO. Sätt dig ner och slappna av på en av stadens många takterrasser och titta ut över Piazza Pitti. Visste ni att personer som Florence Nightingale föddes i Florens och lite utanför staden föddes världskända konstgeniet Leonardo Da Vinci. Ta med familjen, vännerna eller din käraste på en oförglömlig resa till Florens. Skulle ni vilja kan ni även lätt ta er upp till bergen runt om Florens. Besök Villa il Palmerino och ta del av en riktigt intressant kulturell upplevelse.

Konst och Italiensk glass

Florens är känt för sin rika konst och fantastiska museer och gallerier.

Hur ska man navigera runt bland alla dessa platser på sin resa till Florens, vad är värt att besöka och var kan man hoppa köerna? Vi berättar. Känns det tråkigt att lägga mycket pengar på inträde, då ska ni bege er till fantastiska Piazza della Signoria, som är ett kostnadsfritt museum utomhus. Byggt på 1300-talet av inflytelserika arkitekter och konstnärer. Här kan ni se fantastiska skulpturer tillsammans med både turister och lokalbefolkningen. Ta den tid ni behöver och stressa er inte igenom denna plats, den är värd sin tid i lugn och ro. Det är nämligen också kanske det ultimata stället för att bara sitta och titta på människor och suga in allt vad Florens har att erbjuda.

Vill ni se staden från lite högre höjder ska ni ta er till Piazzale Michelangelo, det är ett av de mest populära ställena att ta sig till för att se ut över staden, en utsiktsplats av rang helt enkelt. Definitivt värt ett besök om det är er första resa till Florens. Är ni intresserade av arkitektur finns Cattedrale di Santa Maria del Fiores, mest känd som Duomo, som representerar Florens religiösa centrum. En massiv katedral i gotisk stil, känd som katedralen som designades “ut och in” då den är så detaljerad på utsidan och simpel på insidan.

Florens delikatesser

Italien är känd för sin fantastiska mat, ofta gjord på få råvaror av hög kvalitet.

Frossa i goda ostar, grillat kött och pizza på din resa till Florens. Maten i Toscana-området är ofta simpel men ack så god. Beställer ni in en köttbit i Florens ska ni ha en stor aptit, de är helt enorma men förfärligt goda. De är kända för sitt riktigt välgjorda kött. Ofta är det ett så kallat “T-bone” som gäller. Visste ni att brödet i Florens inte har något salt i sig? Hugger du in på brödkorgar märker du snabbt att det är någonting som inte riktigt stämmer, något som fattas - det är saltet. Enligt historien sägs det att under deras konflikter med Pisa blockerades alla laster med salt som skulle gå till Florens. De har också världens godaste glass, inget man tackar nej till. Ta er till Festival de Gelato, och ropa in vilken smak som helst, det kommer vara gott kan vi lova! Om du vill upptäcka fler magiska städer i underbara Italien där du bland annat hittar god mat, gör en resa till Venedig eller en resa till Milano!

Fängslande Florens

Ta med vänner och familj och upplev den historiska italienska pärlan.

Det finns som sagt mycket att se, lära sig, smaka på och utforska under din resa. Men det finns mer än vackra katedraler och god gelato i staden. Visste ni exempelvis att Florens har sju stycken “Last Suppers”? Det är inget skämt. The Last Supper av Gaddi är en känd tavla som försöker avbilda Leonardo da Vincis sista måltiden och målade då hela sju stycken. Visste ni också att “Stendhals syndrom” startade i Florens? Det betyder att man kan få snabba hjärtslag och hallucinationer när en person exponeras för mycket vacker konst… Tro vad man vill om det, men tydligen kan någonting vara för vackert! Särskilt i Florens då, där det finns så mycket vacker konst på samma plats. Staden blev också väldigt förstörd under andra världskriget, och även de flesta broarna blev förstörda. Men, det finns en bro som inte blev förstörd, Ponte Vecchio, för tydligen tyckte man att den var för vacker. För fler underbara platser att besöka i Italien så kan du göra fantastiska resor till Amalfikusten eller resor till Italienska rivieran!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter