4 erbjudanden

Resa till Florida

Miami, Walt Disney World, Universal Studios... Med TravelBird får du resa till Florida och uppleva en fantastisk semester fylld av sevärdheter!
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Välkommen till den amerikanska delstaten där det roliga nöjeslivet aldrig tar slut! Ett varmt klimat, ståtliga lyxhotell och populära stränder gör Florida till en av USA:s mest besökta turistorter - här finns helt enkelt något för alla!

Beläget i sydöstra USA finner du Florida, delstaten som ligger på en egen liten halvö. En semester i Florida innebär självklart ett tropiskt klimat, färgglada drinkar, världsberömda hotell och livliga stränder, men faktum är att Florida erbjuder så mycket mer än bara det. Här finner du även enastående natur, historiska platser, familjeattraktioner och många andra aktiviteter som tillfredsställer alla resenärer som besöker delstaten. En resa till Florida tar dig till trevliga städer som erbjuder mycket att göra. Alla har vi hört talas om Miami, den världskända staden med shopping, storstadsliv och lyx i högsta grad. Här finns dock ett flertal museer för kulturintresserade individer. Jacksonville är en annan stad som är väl värt ett besök under din vistelse i Florida. Här finns massvis med historiska sevärdheter för historieälskare medan arkitekturintresserade individer kan skåda intressanta byggnader som staden kryllar av. Tallahassee är däremot en stad med gröna parker och många utomhusfestivaler årligen. Även här finns det många historiska attraktioner att skåda.

De flesta förknippar Florida med lyx- och storstadsliv, men faktum är att delstaten även erbjuder många grönområden i form av vackra landskap och härlig natur. Här finns fina nationalparker, ett rikt djurliv och mycket träskmark att upptäcka om du känner för att spendera din semester ute i naturen och den friska luften. Glöm inte de vackra stränderna som pryder Floridas vackra kustremsa. Här består alla stränder av vit sand och klarblått hav. Dessutom finns det gott om vattenaktiviteter för den som bara vågar och vill. Eftersom Florida erbjuder aktiviteter och sevärdheter av många slag är en roadtrip genom delstaten ett bra alternativ för den som vill se så mycket som möjligt. Att köra omkring, skåda vackra vyer, kunna stanna var som helst och när som helst måste ju vara bland det bästa som finns! Det är även ett perfekt stopp att göra om man planerar att göra en rundresa i USA - du kommer inte bli besviken!

Välkommen till Miami!

En Florida-resa vore inte fullständig utan en vistelse i den fantastiska staden.

Lyx, lyx och mera lyx! Släng in gröna palmer, vackra stränder och kristallklart hav och du har Miami i ett nötskal. Södra Florida är utan tvekan en plats du inte vill missa då du befinner dig i USA!

Gör resor till Miami som erbjuder allt och lite till och vi garanterar dig underhållning i högsta grad. Hit kommer inte bara turister från andra länder för att njuta av en perfekt semester, utan även amerikanerna själva. Miami har länge haft ett rykte som den lyxiga storstaden där palmer pryder vägarna, där festen aldrig tar slut och där stränderna hastigt fylls upp med soldyrkare från hela världen. Visst stämmer det, men faktum är att Miami erbjuder så mycket mer än bara sol, strand och goda drinkar. Här finns ett flertal sevärdheter som passar alla personligheter där ute. Om du gillar historia bör du ta dig till HistoryMiami-museet för att lära dig allt om stadens förflutna. Konstintresserade individer bör ta sig till Museum of Contemporary Art för att skåda konstverk av både inhemska och utländska konstnärer. För att ta del av något speciellt rekommenderar vi att besöka Little Havanna som är Kuba i ett miniatyrformat. Vem skulle ha trott en resa till Florida även tar dig på en resa till ett litet Kuba? Här finner du idylliska butiker, små restauranger, cigarrullare som arbetar och mycket mer - precis som i Kuba.

En resa till USA och Miami, innebär självklart ett besök till Art Deco Historic District som är beläget i South Beach. Här finner du neonskyltar blandat med pastellfärgade byggnader som pryds av gröna palmer längs med gatorna. Detta område i South Beach är utan tvekan ett av Miamis bästa platser för de finaste bilderna. För en äkta Miami-känsla skall du ta dig till Ocean Drive för att avnjuta en god kaffe, skåda lyxbilar och suga in den häftiga atmosfären som Miami bjuder på.

Roliga stunder i Orlando

Walt Disney World och Universal Orlando… Här finns det gott om aktiviteter som fyller din semester!

Orlando här länge varit känd för att vara en väldigt underhållande stad där det finns mycket att både se och göra. Temaparker av olika slag i all ära, men Orlando erbjuder även mysiga kvarter, vackra trädgårdar och fin natur.

En resa till Florida innebär det ultimata nöjeslivet där du får skratta hela dagen lång. Orlandos mest kända temaparker är utan tvekan Walt Disney World och Universal Orlando. Även om du inte är uppväxt tillsammans med Disney karaktärer eller vet så mycket om dem är Walt Disney World en unik upplevelse. Parken är som en egen värld med flera teman inom sig. Här handlar det inte bara om karuseller eller berg och dalbanor, utan även shopping, hotell, restauranger, golfbanor och så vidare. Ja, du hör väl? Här finns verkligen allt! Det samma gäller Universal Orlando som öppnar i slutet av maj varje år. Denna temapark erbjuder aktiviteter för alla åldrar och vi garanterar att hela familjen får sig ett gott skratt under en dag i Universal Orlando. Roliga rutschkanor, spännande åkturer, god mat och fantastiska uppträdanden är bara början. Här finner du den mest fantastiska atmosfären som du bara kan tänka dig!

Glöm inte att Orlando även innebär lugnare stunder för den som gärna spenderar sin tid ute i naturen. Tro det eller ej, men i Orlando finns det naturreservat, fina trädgårdar, trevliga kvarter där träden är klippta så fint och en atmosfär som är lugnare än den i temaparkerna. Dessutom kan du besöka intressanta museer och historiska platser om du gillar kultur och historia. Det gäller att även utforska Orlandos milda sida, den är minst lika trevlig som den adrenalinfyllda sidan. Med detta sagt kan vi konstatera att Orlando lämpar sig för både den energiska och den lugna resenären.

En fantastisk natur

Floridas vackra natur har lockat turister sedan 1800-talet!

En resa till Florida tar dig till en värld där naturen skapat underverk som fascinerar oss alla. Här finns allt från vacker natur till fantastiska djur. Kom och upptäck, Florida är så mycket mer än bara storstadsliv, lyx och shopping!

Att Florida erbjuder fantastiska sandstränder och en lång kustremsa där den fina sanden är mjuk mot fötterna och vågorna brusar så fint då de slår i land vet vi redan. Att Florida även erbjuder enastående natur med naturreservat, nationalparker och naturliga underverk vet däremot inte alla.

‘Gulf Islands National Seashore’ är en plats där du kan skåda en extremt vacker kust och andas den friska luften. Det här är en av Floridas riktiga pärlor i form av stränder. Beundra vackra solnedgångar och känn dig som Tomas Ledin med sanden mellan tårna. ‘Timucuan Ecological and Historic Preserve’ är däremot en nationalpark som är belägen i delstatens huvudstad Jacksonville. Här finner du våtmark, intressant omgivning och historiska monument. ‘The St. Johns River’ är Floridas längsta flod som rinner genom flera delstater och bjuder på en fantastisk vy med sitt blänkande vatten. Listan på vacker natur kan göras hur lång som helst och det bästa sättet att upptäcka Floridas vackra omgivningar är att hyra en bil. En roadtrip genom Floridas fascinerande natur är helt klart en underbar upplevelse som du inte vill missa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter