5 erbjudanden

Resa till Förenade Arabemiraten

En resa till Förenade Arabemiraten tar dig till ett lyxigt paradis... Låt TravelBird visa vägen!
Utvalda filter:
5 erbjudanden
Filter Återställ

Förenade Arabemiraten - här finns allt och lite till!

Förenade Arabemiraten är en destination man hittar på den Arabiska halvön i sydvästra Asien. Vid Persiska vikens sydligaste punkt finns det spännande landet som gränsar till Saudiarabien i syd och Oman i öst. Förenade Arabemiraten är en så kallad förbundsstat och består av sju olika emirat. Namnen på dessa sju är: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Sharjah, Fujairah, Ras al-Khaimah och Umm al-Qaywayn. Tillsammans skapade de Förenade Arabemiraten år 1971 och det var först tänkt att förbundsstaten skulle bestå nio olika emirat istället för sju, men både Bahrain och Qatar valde att bli självständiga stater! De två kanske mest populära destinationerna inom Förenade Arabemiraten är staden Dubai och huvudstaden Abu Dhabi.

Förenade Arabemiraten hör till världens rikaste länder då det finns rikligt med olja här! Abu Dhabi kan klassa sig som oljans huvudstad medan Dubai fungerar som den hamn där man transporterar olja från Förenade Arabemiraten. Med TravelBird kan du besöka denna spännande destination och upptäcka vackra stränder, njuta av ett härligt klimat och den spektakulära miljön! Här kan du även ta del av bra shopping, mat från alla världens kök och få uppleva den otroliga arkitekturen som finns runt om i Förenade Arabemiraten!

En resa till Förenade Arabemiraten betyder ett besök i ett av de länder som har flest rekord i världen! Passa på att ta del av de rekord som Förenade Arabemiraten håller under din resa, du kommer utan tvekan att bli imponerad! Förenade Arabemiraten är verkligen en perfekt destination för en resa kombinerat med både sol, bad och storstad! Här kan du ta del av moderna skyskrapor medan du kan besöka både långa vackra stränder och ökenmiljö! Något annat, som tål att nämnas, är att en resa till Förenade Arabemiraten inte betyder en allt för lång flygresa från Sverige för att kunna nå det exotiska klimatet och denna häftiga destination, så det kan passa perfekt att räkna in Förenade Arabemiraten till de destinationer du vill besöka när du planerar in vinterresor!

Abu Dhabi

Besök den spännande huvudstaden Abu Dhabi!

Huvudstaden Abu Dhabi erbjuder sina besökare mycket! Här finns vackra sandstränder, häftig arkitektur, bra shopping och sevärdheter man måste ta del av! Även fast Abu Dhabi är en modern stad med otroliga skyskrapor finns det också mer traditionella kvarter och marknader att besöka!

En resa till Förenade Arabemiraten erbjuder stora shoppingmöjligheter för den som är intresserad! I Abu Dhabi kan du hitta alltifrån stora shoppingcenter till mindre butiker och marknader. Marina Mall är ett populärt shoppingcenter som har över 400 butiker, här kan man även bowla, gå på bio eller besöka de restauranger som finns. Det är en perfekt plats om man vill ta en paus från sol och bad! Khalifa Park är ett annat område man kan besöka om man vill ta en paus från det soliga vädret! I området hittar du bland annat museum, akvarium, lekplatser och trädgårdar - det är ett perfekt område för hela familjen med sin lugna och härliga atmosfär! En sandstrand som man måste besöka i Abu Dhabi är den centrala stranden Corniche. Det är en lång strand där man kan promenera, njuta av den underbara utsikten, besöka alla de restauranger och caféer som finns. Ett annat måste under sin vistelse i Abu Dhabi är att besöka den så kallade Schejk Zayed-moskén som är en spektakulär moské med både vacker design och omgivning. Det är även den största moskén i Förenade Arabemiraten och stod klar år 2007.

Om man åker ungefär 1,5 timmar från Abu Dhabi kommer man till Förenade Arabemiratens största stad Dubai!

Dubai

Besök Förenade Arabemiratens största stad!

Om du ska göra en resa till Förenade Arabemiraten och vill besöka en stad som har extra allt och extra mycket - då är Dubai rätt destination för dig! Under en resa till Dubai kommer du bland annat få uppleva spektakulära miljöer och byggnader, otroliga shoppingmöjligheter, ett enormt restaurangutbud, mysiga parker och en magisk marina!

I Dubai är det bästa området för sol och bad Jumeirah Beach! Det är en lång sandstrand där man kan hitta flera restauranger, delta i olika aktiviteter samt njuta av sol och bad! I Dubai hittar du även den häftigaste skyskrapan i hela Förenade Arabemiraten. Här finns nämligen Burj Khalifa som är världens högsta byggnad med sina 828 meter! Det är ett måste under en vistelse i Dubai att besöka denna byggnad, det är verkligen en spektakulär upplevelse man sent kommer glömma och det är även ett perfekt tillfälle att njuta av en otrolig utsikt över Dubai! Ett annat måste är att besöka Dubai Mall som verkligen är en klass för sig. Här kan du nämligen besöka 1200 butiker och även ta del av olika aktiviteter om du skulle vilja ta en paus i shoppandet! Här kan du bland annat testa på skridskoåkning och besöka ett häftigt akvarium! Här finns det även över 150 restauranger och caféer - Dubai slutar aldrig att imponera! Om man istället är intresserad av att besöka marknader finns det flera att välja på i Dubai. Besök ett område som kallas Gold Souk och Spice Souk! Här hittar du butiker som säljer kryddor i alla färger och smaker och även 700 butiker som säljer guld! Det är ett häftigt område att besöka då man troligtvis inte sett så mycket guld på ett och samma ställe innan, och man får ta del av vackra färger på kryddor och spännande dofter! Andra marknader man kan besöka är Karama Souk och Souk Madinat Jumeirah. Vid Karama Souk säljs det bland annat sjalar, klockor och vattenpipor! Souk Madinat Jumeirah erbjuder inte bara en underbar atmosfär med butiker i en antik fästning och kanaler runt omkring. Här finns det även ett stort utbud av restauranger, caféer och barer som är mysiga att besöka senare på kvällen!

Något för alla smaker

Förenade Arabemiraten är en spännande destination!

Förenade Arabemiraten kan verkligen erbjuda alla sina besökare något som passar dem. Här finns det nämligen något för alla smaker och intressen! Då Förenade Arabemiraten består av sju olika emirat så finns det många spännande destinationer att besöka. Förutom Abu Dhabi och Dubai är bland annat Fujairah och Ras Al Khaimah populära destinationer för hela familjen, vilket är perfekt om man åker på en barnsemester!

Under en resa till Förenade Arabemiraten kan man hitta restauranger som serverar mat från alla världens kök! Några populära rätter som ofta äts i Förenade Arabemiraten är bland annat Meze som består av många olika smårätter som äts med händerna. Kebab Kashkash består av en kötträtt i tomatsås. Esh asarya är en cheesecake liknande efterrätt som toppas med grädde och en annan efterrätt kallas umm ali som är brödpudding! Både kebab och falafel säljs runt om i städerna och dadlar är en ingrediens som ofta används i maträtterna. Kaffe är något som dricks oerhört mycket runt om i Förenade Arabemiraten vilket är perfekt för alla kaffeälskare! Maten i Förenade Arabemiraten är influerad av många olika kök, vilket gör matupplevelserna så spännande! I skyskraporna runt om i städerna finns det många restauranger - det är perfekt att avnjuta en god middag medan man får ta del av en magisk utsikt!

Resor till Förenade Arabemiraten innebär att man kan ta del av många spännande aktiviteter och upplevelser! Det är verkligen en destination man ska besöka om man är ute efter äventyrsresor. Något som verkligen rekommenderas är att ta del av den spännande ökenmiljön! Här finns det möjlighet att delta i ökensafari med både långa och kortare utflykter. Det kan inkludera alltifrån att rida kameler, sandsurfing, bilturer, middag ute i öknen och även övernattning!

Några av de rekord som Förenade Arabemiraten har måste såklart nämnas! Listan kan göras lång men här är några av alla de rekord som finns:

  • Världens högsta byggnad (Burj Khalifa, Dubai)
  • Världens snabbaste berg- och dalbana (Ferrari World, Abu Dhabi)
  • Världens största handgjorda matta (Schejk Zayed-moskén, Abu Dhabi)
  • Byggnaden med störst lutning (Capital Gate, Abu Dhabi)
  • Konstgjorda öarna “The World & Palm Islands” (Dubai)
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter