9 erbjudanden

Resa till Frankrike

Dröm dig bort med TravelBird! Njut av sol och värme eller känn pulsen av spänning och äventyr? En resa till Frankrike kan bjuda på allt det och mer!
Utvalda filter:
9 erbjudanden
Filter Återställ

Från Normandie i norr till rivieran i söder bjuder Frankrike på bedårande miljöer och människor.

Som det näst största landet i Europa - som sträcker sig från nord, väst och syd - erbjuder en resa till Frankrike oändliga möjligheter. Sugen på att åka skidor? Att bada, vandra eller bara njuta av solskenet? Att besöka detta mångsidiga land endast en gång är inte tillräckligt! Den bubblande kulturen och livsstilen gör att detta bara är den första av många resor till Frankrike som du kommer att vilja göra. Á bientot la France!

När du besöker Frankrike för första gången kommer du att upptäcka att landet bjuder på en rik och imponerande kultur, där städer som Lyon och Paris bjuder på muséer i världsklass, som man aldrig blir mätt på. Kanske vill du hellre uppleva en mer lantlig fransk idyll? Res till Normandie och ta del av kontrasterna mellan konst och krig, som återspeglas i området. Hänförs av den vackra kusten och njut av läcker cider, lummig grönska och kulturella skatter som gömmer sig bakom varje hörn. Frankrike bjuder verkligen på spektakulära sevärdheter som inte kommer göra en besviken!

Vive la France!

Frankrike, landet där livskvaliteten, matkulturen och romantiken är mer levande än någon annan stans. Besök Frankrike och upplev det bästa av dessa världar.

Vill du besöka huvudstaden Paris, den franska kultur- och konstmetropolen, som bubblar av lika mycket liv dag som natt? Gör en resa till Paris under en weekend och njut av nybakade croissanter och en cafe au lait. Staden myllrar av kvinnor med röda läppar, välkomnande kindpussar och ett franskt brus på varenda bistro. Vet du inte vart du ska gå? Låt människorna och musiken visa vägen - det finns gott om okända pärlor runtom i staden, som bäst upptäcks av ren slump under en promenad i staden.

Vill du hellre fly storstadslivet och upptäcka det autentiska franska lantlivet? Fransmän älskar att förstärka sin bonniga sida med kunskap om tillverkning av vin och mat. Kultivera dig genom en trip ut på landet, bort från stadspulsen, och smaka på landsbygdens rustika baguetter, lokalodlade rotfrutker och mycket mer.

Bordeaux, Champagne & Provence

Frankrike kryllar av härliga dryckesregioner, var och en med en specifik prägel på sin unika vinproduktion.

Du behöver inte vara en vinkonnäsör för att känna igen berömda namn som Champagne och Bordeaux. Res till Frankrike och njut av regionalt producerade viner! Med sin stora areal har Frankrike många världskända vinregioner, som präglas av sina regionala skillnader. I Bordeaux och Provence är de mest kända vinerna röda och sträva eller vita och söta, båda med tydlig karaktär, medan torra viner dominerar i landets nordligare och därför svalare distrikt, som Champagne och Alsace. Vill du lära dig mer om vin på din resa till Frankrike? Inspireras av TravelBirds vinresor och se till att boka in ett besök på en lokal vingård. Ofta erbjuds vinprovningar och mindre kurser på de böljande plantagen, som dessutom ofta inkluderar mindre rätter anpassade till de specifika vinerna.

Fransmännens attityd till vin skiljer sig från oss skandinaver. Vin är en fransk måltidsdryck, som ofta tillvänjs vid tidig ålder och som i liten mängd alltid är en del av måltiden. En vardaglig men måttlig konsumtion av drycken kan kännas främmande för den som bara dricker vin till festligare tillfällen, men är en naturlig del av den franska livsstilen. Fly vardagen och förgyll tillvaron med den äkta franska livstilen, fylld av god mat, läckra viner, avslappnad jazz och gemytliga människor.

Den soliga rivieran

Det är svårt att inte lockas av kustremsan längs södra Frankrike. Upptäck den franska rivieran och njut obegränsat av sol, hav och ostron.

Livet sprudlar lite extra i de södra delarna av Frankrike. Med extra soltimmar och en ständigt dominerande semesterkänsla är TravelBird inte förvånade över rivierans populäritet. Längtar du efter en resa till Nice? Botanisera bland bohemiska konstgallerier eller handla grönsaker på de organiska matbutikerna - i Nice hittar du allt från jet set-liv i hamnen till nyare hipsterkvarter. Oavsett vart du väljer att bege dig kommer du att slås av stadens charm och den inbjudande atmosfären på diverse bistros och uteserveringar. Upptäck stadens olika delar: enklast tar du dig fram till fots, men roligast med en vélo bleu - en blå cykel som du kan hyra på flera ställen i staden.

Franska rivieran bjuder på städer som Saint tropez och Cannes, med kändistäta stränder, klarblått vatten, värme och festligheter. Är du sugen på en mindre turistig upplevelse? Rivieran blir ännu härligare ju längre österut du beger dig! Stanna till i hamnstaden Montpellier och njut av färska ostron som odlas i den naturliga grunda lagunen, smaka på de lokala ostarna eller passa på att uppleva en koncert på stadens trendiga musikscen. Upptäck att rivieran har mycket mer att bjuda på än sol och bad!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter