Resa till Gardasjön

Kombinera sol, natur, vandring och kultur under en resa till Gardasjön med TravelBird! Lev det ljuva livet i norra Italien omringad av fantastisk natur.

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Bada i det glittrande vattnet, smaka på goda viner och andas in den friska luften - TravelBirds resor till Gardasjön är det bästa sättet att rensa tankarna i den lugnande omgivningen.

I norra Italien finner du landets största sjö - Gardasjön eller ‘Lago di Garda’ som italienarna säger. Den vackra sjön med fantastiska landskap och kända vinodlingar är perfekt för dig som är ute efter en avkopplande semester bland gröna miljöer. Utforska byarna omkring, strosa på de söta gatorna och bekanta dig med lokalbefolkningen. Skåda makalösa vyer, promenera längs med stranden eller besök ruiner från romartiden. Gardasjön erbjuder en natur utöver det vanliga som inte lämnar någon oberörd. Spendera din semester omringad av oliv- och citronträd, gröna palmer och cypresser samt rosa oleanderblommor och doftande apelsinträd. Lägg till en vacker bakgrund med gröna landskap och glittrande vatten och du har Gardasjön i ett nötskal. Det faktum att semesterorten även erbjuder historiska platser och kulturaktiviteter lyfter Gardasjön till en av Italiens mest populära destinationer. TravelBird tar dig till det italienska paradiset som charmar alla med sin unika karaktär och mysiga atmosfär. Relaxa, smaka på goda viner, sporta och ha roligt - Gardasjön har allt du kan tänka dig för att njuta av den perfekta semestern!

Gardasjöns magiska landskap

Vare sig du är ute efter en aktiv eller lugn semester är Gardasjön något för dig.

Åk på en resa till Gardasjön och utforska Italiens största sjö och dess vackra natur. Med TravelBird får du uppleva lugn och ro samt fartfyllda stunder med adrenalinkickar under en och samma semester.

TravelBirds resor till Gardasjön upplevs bäst till fots. Ta reda på vad du vill se, planera din rutt och börja ditt äventyr. Kontrasten mellan norra och södra samt östra och västra delen av Gardasjön erbjuder aktiviteter för alla. Mångsidiga terränger och oändligt med vackra landskap tillsammans med mysiga byar och historiska byggnader utgör den perfekta semestern för en promenad eller hike. Gardasjön och dess närliggande områden erbjuder rutter i allas smak och kan anpassas utifrån de platser man vill se. I den nordöstra delen finner du bergiga områden som domineras av det ståtliga berget Monte Baldo - perfekt för dig som känner för en svettig hike. Om du endast vill njuta av den vackra utsikten kan du åka upp i en linbanevagn. I södra delen av Gardasjön finner du mera bergsområden som mestadels består av vingårdar och gröna olivträd. En hike i söder är definitivt inte lika svettig, men landskapen är minst lika vackra. Om du gillar mera fart kan du lika bra uppleva Gardasjöns områden med cykel. Tack vare områdets goda vindar är Gardasjön även ett populärt ställe för vindsurfing och wakeboarding.

En semester innebär även avkopplande stunder med en bok i handen. Lägg dig på stranden, beundra bergen i bakgrunden och njut av det blåa vattnet som glänser framför dig. Gardasjöns fantastiska väder, friska luft och rena stränder skapar den perfekta semesterkänslan som du aldrig vill att tar slut. För att se Gardasjön från ett annat perspektiv rekommenderar vi en båttur. Hyr en båt och utforska Gardasjöns landskap från en annan synvinkel och skåda byarna med sina söta hus som du kanske inte sett förut. Spendera en rolig dag på båten och gör en båtutfärd mellan byarna. Passa även på att ta ett dopp i det blå - det finns ingenting bättre än att hoppa i det kristallklara vattnet när du är ute på Gardasjön.

Romantikens land

Magiska solnedgångar över det glittrande havet är vad som väntar på dig vid Gardasjön.

TravelBirds resor till Gardasjön tar fram den romantiska sidan hos alla. Spendera en semester i det italienska sagolandet och förälska dig i den romantiska atmosfären medan du promenerar vid den glittrande sjön.

Gardasjön kallas inte romantikens land utan orsak och många kommer hit för att gifta sig eller spendera sin bröllopsresa här. Promenera hand i hand, ät en gelato och uppskatta varandras närvaro i den romantiska atmosfären. Beundra vackra solnedgångar tillsammans med din kärlek och andas in den kärleksfulla luften som Gardasjön erbjuder. Ät en god middag med magisk utsikt över den glittrande sjön och skåla till ett glas vin. Bo på ett romantisk hotell vid Gardasjön och återvänd kärare än aldrig förr. Gardasjön är drömmarnas land där du präglas av den romantiska stämningen som faller över dig. En resa till Gardasjön är utan tvekan en perfekt romantisk getaway!

Krydda till det och besök det romantiska vattenfallet ‘Cascata del Varone’ som påminner om ett sagoland mitt i djungeln. Det hundra meter höga vattenfallet är definitivt värt ett besök för att fånga vackra bilder och uppleva den friska luften ute i naturen. Byarna runt omkring Gardasjön bjuder också på romantiska sevärdheter med vacker arkitektur. Besök den gamla borgen för en otrolig panoramautsikt över sjön eller ta dig till ruinerna av villan från romartiden. Åk till Sirmione - en pittoresk by med charmiga byggnader och ett vackert slott eller besök den botaniska trädgården och omringa dig av färgglada blommor. Vid Gardasjön kan du njuta av en härlig semester och förälska dig i allt som regionen har att erbjuda.

Ett besök i mathimlen

Finns det något bättre än italienska maträtter gjorda av färska råvaror som tar fram den äkta tomatsmaken och doften av basilika?

Vad vore en resa till Gardasjön utan den fantastiska maten? Mysa till det som Lady och Lufsen och besök Gardasjöns restauranger för den bästa matupplevelsen.

Eftersom vi på TravelBird vill att du ska njuta av din resa på bästa sätt har vi plockat fram några restauranger som tar dig till den italienska mathimlen. Börja dagen med en brunch på ‘Marco e Daniela Time’ och beställ deras färskpressade juice tillsammans med en sandwich fylld med äkta italiensk salami och ost. Fortsätt med en lunch på ‘Albergo Trattoria Italia’, beställ en pasta och avsluta dagen med en middag på ‘Osteria al Pescatore’ för att smaka på deras fisk- och skaldjursplatå. Glöm inte vinet som produceras vid Gardasjön. Det sägs att några av Italiens bästa viner härstammar härifrån och för att bekanta dig med kulturen rekommenderar vi att delta i en vinprovning. En dag bland Gardasjöns vingårdar innebär inte bara gott vin tillsammans med lokala ostar, men även en dag bland vackra landskap och romantiska solnedgångar. Gardasjön är definitivt stället du bör besöka för att uppleva Italiens bästa vinkultur, men glöm inte de andra produkterna som stolt representerar sjön och byarna omkring. Den kända ‘valtenesi’ oljan är Gardasjöns varumärke som används i de flesta restauranger och hem. Köp oljan som souvenir, ta den italienska smaken med dig hem och kom ihåg Gardasjöns landsbygd som oljan representerar. Tortellini och honung är produkter som även står på listan över Gardasjöns specialiteter. Italienska köket är definitivt en av landets bästa sidor och vi garanterar dig en resa till mathimlen. Sätt dig ner, smaka och njut - du kommer inte ångra dig!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter