3 erbjudanden

Resa till Gdansk

En resa till Gdansk bjuder på magisk kultur, intressant historia och otrolig arkitektur. Upptäck Polens populära destination tillsammans med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Pittoreska och mysiga Gdansk är den perfekta destinationen för en långhelg med familj eller vänner!

Polens Gdansk har mycket härligt att erbjuda sina besökare och beundrare, här hittar ni allt från intressant historia till kultur och shopping i världsklass. Detta prisvärda resemål har blivit allt mer populärt och staden fortsätter att charma besökare efter besökare med sina söta gator och vackra byggnader. Glöm inte att ta med kameran när du åker hit, för staden är helt klart superfotogenisk! Men det är inte bara en vacker stad, det är en stad där du kan kombinera både ett pulserande och härligt stadsliv med en vacker strand och sol och bad. Bara en halvtimme bort hittar du nämligen badorten Sopot, perfekt för dig som vill lämna storstad för en stund. Så är du ute efter en resa där du kan kombinera det mesta är en resa till Gdansk helt klart någonting för dig. Till råga på allt är det väldigt prisvärt också, både med tanke på shopping och restaurangbesök. Ett tips är att även om stadens kollektivtrafik är utomordentligt bra, passa på att gå runt i staden - för de flesta sevärdheterna finns inom gångavstånd. Polens pärla borde faktiskt upplevas på nära håll, så bjud med vänner, familj eller partnern på ett stadsäventyr i historiska och mysiga Gdansk! Planera in en härlig nyårsresa eller åk över midsommar - Gdansk är en härlig destination att besöka året om!

Vad du inte får missa i Gdansk

Polens minst sagt populära stad har mycket härliga sevärdheter och aktiviteter.

Låt dig inspireras på din resa till Gdansk. Vi berättar med om stadens fantastiska platser som du inte får missa. I Gdansk hittar du allt från en stor hamn och stora katedraler till medeltida gamla portar och coola gamla caféer. Gamla stan i Gdansk är otroligt känd och hit söker sig många under sina besök i staden. Det är som att hamna i en medeltida stad, även om många delar av staden faktiskt är nybyggda sedan efter andra världskriget. Det är ett av Europas största historiska centrum och det är faktiskt dubbelt så stort som gamla stan i Krakow, som i princip är lika känd. Stadens arkitektur är en blandning av gotisk och barockstil tillsammans med stor influens från Nederländerna.

Utöver den gamla och charmiga delen av staden borde du ta en titt förbi The Royal Way, som är en sektakulär väg från gamla stan till Motlawa floden. Det är huvudgatan i gamla stan och den är väldigt känd för att förr i tiden red, åkte, marscherade polska kungarna upp och ner på just denna väg. Har kan du även passa på att upptäcka massor av intressanta platser längs vägen under din resa till Gdansk, såsom: Golden Gate, Prison Tower and Neptune-fontänen. Här kan du verkligen lära dig om den gamla polska kulturen på riktigt.

Polens goda kök

Oavsett om det är första eller andra gången du är på besök i Gdansk, måste du smaka på deras unika mat.

Maten i Gdansk är oftast gjord på lokala produkter och varierar efter säsong. Välj och vraka mellan skaldjur, anka och grönsaker under dina resor till Gdansk. Den polska maten är kanske inte världskänd, men knappast mindre fantastisk för det. Efter att Berlinmuren föll öppnades dörrarna för turism och fler och fler har fått möjligheter att uppleva det polska köket. I hela nationen är det mycket ekologiskt och organiskt som odlas. De är också kända för sina förrätter ofta gjorda på kött, massvis med olika typer av korvar och soppor som är försvinnande goda. Eftersom Gdansk ligger vid vattnet äter man betydligt mycket mer skaldjur här än för övrigt landet. Många av Polens kända rätter är gjorda på fisk och skaldjur, och framförallt sill kommer från den här delen av landet som heter Pomerania.

Marknader och annat i Gdansk

Besök också intressanta och lärorika museer och slott för att lära dig mer om landet.

Det finns såklart mer intressant att se än bara de gamla delarna av Gdansk, häng med så berättar vi. I hjärtat av Gdansk hittar vi massiva Mariakyrkan, som ofta påstås vara den största tegelkyrkan i världen. Den började byggas 1343 men var först färdig 1502. Denna kyrka är helt klart värt ett besök och ska verkligen upplevas på riktigt. Om du vill besöka ett intressant museum ska du ta en titt förbi Artus Court Museum, som ligger bakom kända Neptune-fontänen. Domstolen är kanske det mest kända huset i Gdansk och här har alla från Henrik IV till moderna presidenter gjort ett besök. Domstolen blev ordentligt förstörd under andra världskriget, men har restaurerats så att det ska se så autentiskt ut som möjligt, taget från fotografier och liknande. Någonting för de historieintresserade! Om du vill besöka fler spännande platser i Europa, gör en härlig resa till Budapest eller planera in en resa till Bergamo.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter