erbjudanden

Resa till Hamburg

En av Europas största hamnar, vackert rådhus, mysiga kaféer och ett bra nattliv är bara några av de saker som Tysklands nästa största stad har att erbjuda. TravelBird har tipsen för att din resa till Hamburg ska bli speciell.
Se mer:

Välj att resa till Hamburg med TravelBird och upptäck en stad fylld av mysiga kaféer, bra konstgallerier, museum, historiska platser och parker.

Hamburg är Tysklands nästa största stad till yta och folkmängd och är känd för sin stora hamn som är en av Europast viktigaste. Den moderna hamnstaden har närmre två miljoner invånare och lockar tusentals turister varje år tack vare sitt stora utbud av attraktioner. Hamburg har Nordtysklands största utbud av butiker och shopping där stora köpcentrum, lyxiga varuhus och ändlösa shoppinggator går att hitta. Ett måste för den shoppinggalna är att besöka Europa Passage som är Hamburg största galleria mitt i centrum med en yta på 30.000 kvadratmeter och över 120 olika butiker. Slå dig ner på en av stadens många takterasser och njut av den vackra utsikten.

Staden är perfekt att utforska antingen till fots eller med cykel. Promenera längs kanalerna, över de många broarna som staden erhåller och ta in den mysiga atmosfären eller hyr en cykel och upptäck hur stor staden är. Om kvällarna kommer staden till liv på alla sätt då Hamburg har ett stort utbud av olika restauranger, klubbar och barer. Gå till någon av staden trendiga cocktail-barer eller njut av den goda ölen på någon av stadens alla pubar. Den som är ute efter mer nattliv kan söka sig till den kända gatan Reeperbahn, även kallad the red-light district, som är den mest livliga gatan i Hamburg om kvällarna. Boka flyg och hotell och ge dig iväg på en spännande resa!

Hamburg

Staden som aldrig sover

Hamburg har flera historiska monument, museer och kulturmiljöer. En sak är säker och det är att det finns mycket att utforska under din resa till Hamburg. Hamburg är en av Europas grönaste städer och blev 2011 utsedd till årets Miljöstad. Parker och trädgårdar finns överallt runt hela staden och tar ensamma upp åtta procent av hela stadens landyta. Den Botaniska trädgården ligger på 47 hektar och är en mycket färgstark och lugnande trädgård för turister så väl befolkningen att besöka. St. Peterskyrkan är en annan trevlig attraktion att besöka då denna kyrka är en av Hamburgs äldsta och stod klar år 1893. Med sina autistiska konstverk, gotiska väggmålningar och stora pelare kommer kyrkan ta dig med förundran. Dessutom kan du klättra 544 trappsteg till toppen för att beundra den fantastiska utsikten över staden.

Med mindre än en miljon besökare per år är Miniatur Wunderland i Hamburg en av Tysklands mest populära turistattraktioner. Med sin miniatyrvärld på 6 499 kvadratmeter där 5 500 bilar, 228 000 träd, 335 000 ljus och 215 000 människor får plats är Miniatur Wunderland ett intressant besök för såväl vuxna som barn. Detta miniatyrland ger dig en klar bild över hela världen då den byggt upp allt från fjordarna i Norge, skidbackar i Österrike och kasinon i Las Vegas.

Det tyska köket

Korv, goda ölsorter och Fischbrötchen. Låt Hamburg ta dig på en smakresa!

Bratwurst, skaldjur eller Fischbrötchen- Hamburg tar dig på en spännande matresa. Eftersom Hamburg är en hamnstad är skaldjur vanligt på menyn och går att hitta hos restauranger i alla prisklasser. Ett måste för varje besökare är att prova Fischbrötchen som är en slag smörgås av ljust bröd som har fisk, lök, remouladsås och inlagd gurka som fyllning. Denna specialitet finns att finna runt hela staden men är framför allt en storsäljare i hamnen. Tyskland är känt för sina korvar och så klart är inte Hamburg ett undantag. Bratwurst, Currywurst och Knackwurst är bara några av de korvnamn du kan hitta på menyn och som alla har sin speciella identitet. För den som är mer intresserad av restaurangens läge har Hamburg ett stort utbud av rooftops där det serveras allt från goda drinkar till vällagade middagsrätter. The Campari lounge är en takbar där du kan få den vackraste utsikten av solnedgången i hela Hamburg samtidigt som du avnjuter en drink av högsta kvalité. Under din resa till Hamburg bör du även besöka Sky & Sand beach club som är en beachclub belägen på en takterass. Här finner du loungemöbler och solstolar uppradade på ett golv av sand där du kan njuta av den vackra utsikten, solen och den härliga partystämningen. Planera din nyårsresa, ditt sportlov eller åk iväg över midsommar - Hamburg kan man besöka året om!

Kvarteren du inte får missa

Hamburg har ett stort urval av kvarter som har sin egna prägel

Centrum i all ära men staden har många charmiga kvarter som du inte får missa under din resa till Hamburg. Hamburg anses av många som en företagsstad, men Hamburg har så mycket mer än bara kvinnor och män i kostymer. Sternschanze är ett område i Hamburg so har lockat ungdomar sedan 70-talet tack vare dess alternativa prägel. Konstkollektiv, startups, Dj:s och artister samlas alla här för att få utlopp av sin kreativa sida. Die Schumper är en ateljé och ett konstcenter för människor med funktionsnedsättningar som skapar konst befriande från alla normer och traditioner och är garanterat värt ett besök för att vidga en vyer. Avsluta din dag på Altes Mädchen som är en ekologisk restaurang och ölbryggeri där du kan avnjuta närodlad mat tillsammans med en egen bryggd öl av högsta klass.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter