1 erbjudande

Resa till Hong Kong

TravelBird tar dig på en resa till Hong Kong - den pulserande staden du absolut inte får missa!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Besök den spännande destinationen Hong Kong!

Hong Kong är en häftig och pulserande destination som man bara måste besöka! Under en resa till Hong Kong har du möjlighet att upptäcka mycket och ta del av den spännande atmosfären staden har att erbjuda!

Spendera dagarna med att upptäcka Hong Kong och alla de spännande aktiviteter som finns att göra. Njut av en god middag på restauranger i någon av de höga skyskrapor som finns - med en magisk utsikt dessutom och ta del av det livliga nattlivet! Om du istället är intresserad av shopping, då har du verkligen hamnat rätt, här kan du nämligen hitta allt du kan tänka dig! I Hong Kong finns det flera spännande byggnader som kommer få en att tappa hakan! Med TravelBird kommer du få ta del av fantastisk arkitektur runt om i Hong Kong och här hittar du även en byggnad som hamnar på plats 8 av världens högsta byggnader! Det är nämligen byggnaden International Commerce Center - som är 484 meter hög! I byggnaden hittar du bland annat kontor, ett hotell, restauranger och utsiktsplatser!

Hong Kong är en livlig storstad men här har man samtidigt nära till härliga naturområden. Under en Hong Kong resa kan man bland annat spendera dagarna på fantastiska stränder, vandra i häftiga berg eller vandra genom bambuskog. Det finns flera härliga parker att ta del av och här kan man även delta i fågelskådning om man vill! Det finns många alternativ på vandringsleder man kan ta sig an, men en av de populäraste som finns i Hong Kong kallas Dragon’s Back. Vandringsleden börjar med ett område som består av bambuskog men längre fram öppnar sig skogen och man får ta del av en magisk utsikt över kusten och de öar som finns. Namnet Dragon’s Back har kommit till på grund av alla de kullar som finns här, som påminner mycket om en drakes rygg! Om man fortsätter vandringen kommer man komma till ett område som heter Big Wave Bay, här kan man både bada och surfa, vilket är ett perfekt avslut på en spännande vandring!

En resa till Hong Kong är verkligen den perfekta resan om man vill uppleva både storstad och naturområden. Det kan även vara skönt att ha möjligheten, om man vill, att kunna ta en paus i det hektiska tempot som råder i staden och njuta av lugnet i områdena runt omkring. Om du vill besöka andra spännande städer men inte behöva lämna Europa så kan du göra en weekend i Bryssel eller varför inte spendera en weekend i Warszawa!

Spännande sevärdheter

Hong Kong har mycket att erbjuda sina besökare!

Museum, tempel, utsiktsplatser och parker.. I Hong Kong kan du göra mycket! En resa till Hong Kong innebär många valmöjligheter på både sevärdheter och aktiviteter. Beroende på intresse kan du välja hur du ska spendera dagarna under din vistelse i spännande Hong Kong - och du kommer inte ha en tråkig stund!

Om man är ute efter en magisk utsikt över Hong Kong ska man verkligen ta sig tid att åka upp till Victoria Peak. Ett tips är att ta spårvagnen upp, då får man en härlig utsikt under resan! Förutom att njuta av utsikten kan man även ägna sig åt lite shopping eller äta på någon av de restauranger som finns. Något som även kan vara häftigt är att besöka de olika tempel som finns i Hong Kong, till exempel kan man besöka Chi Lin Nunnery som är ett stort tempel som byggdes 1934. I samma område hittar man även den vackra trädgården Nan Lian Garden, som verkligen är att rekommendera! Något man inte får missa under en resa till Hong Kong är att besöka den stora Buddha statyn som kallas Tian Tan Buddha. Det är en ståtlig staty som är placerad på ett högt berg, där du även kan njuta av en magisk utsikt! Om man är intresserad av djur kan man besöka den häftiga botaniska trädgården som finns i Hong Kong. Det är en fantastisk miljö med vackra skulpturer och fontäner, där man även hittar olika exotiska växter och spännande fågelarter. Vid ett besök i botaniska trädgården kan du även passa på att besöka Hong Kongs djurpark där du hittar flera utrotningshotade arter.

Hong Kong är för många ett shoppingparadis! Här finns det bland annat stora gallerior och mindre marknader att besöka. Du hittar både märkesbutiker, kinesiska antikfynd och alla möjliga små butiker - ja allt du kan tänka dig! Något som kan vara spännande är att besöka Temple Street kvällsmarknad, som man kan höra på namnet är en marknad som är igång under kvällen! Här kan man hitta allt möjligt: kläder, klockor, smycken, mat - listan kan göras lång! Om man inte känner för att gå på marknaden under kvällen så finns det självklart andra att besöka under dagen!

Under en Hong Kong resa finns det stora valmöjligheter på både sevärdheter och aktiviteter. Här kan man ta del av många kulturella platser och samtidigt njuta av vackra områden och fantastisk utsikt.

Magiska matupplevelser

I Hong Kong hittar du mycket gott att äta!

I Hong Kong kan du hitta maträtter från hela världen, du kan äta allt från indisk till italiensk mat. Men under en resa till Hong Kong måste du såklart testa på kinesisk mat! Många restauranger finns i de höga skyskraporna runt om i Hong Kong, det är perfekt att avnjuta en god måltid och samtidigt ta del av en magisk utsikt över staden! Hong Kong är verkligen en stad som är vaken dygnet runt, här kan du enkelt få tag på någon form av mat hur mycket klockan än är! Några av de maträtter du bara måste testa på under en Hong Kong resa är:

  • Dim Sum - Något du måste prova på i Hong Kong är Dim Sum som är en lättare måltid som består av knyten med olika innehåll. Man dricker ofta te medan man äter Dim Sum och knytena serveras ofta i små korgar!
  • Rostad gås - Det är en populär måltid i Hong Kong som serveras på många restauranger. Du kommer inte bli besviken på den goda smaken!
  • Nudlar - Det finns många olika rätter som inkluderar nudlar att välja mellan! Nudlar serveras med olika tillbehör, det kan till exempel serveras tillsammans med kött, fläsk, fisk eller ägg. Varianterna är många, så smaka och hitta just din favoritkombination!
  • Skaldjur - Du hittar många restauranger i Hong Kong som enbart serverar skaldjur. Välj mellan fisk, krabba eller räkor, som serveras i många olika varierande rätter!
  • Egg tart - Såklart måste en efterrätt komma med på listan! Egg tarts kommer i många olika varianter i Hong Kong och är en populär liten mumsbit!

Andra härliga platser där du kan njuta av god mat är under en weekend i Madrid eller kanske en weekend i Milano lockar mer. Det finns så många härliga platser där du kan äta fantastisk mat!

Underbara miljöer

Hong Kong bjuder på underbara stränder.

När man pratar om Hong Kong tänker de flesta på skyskrapor, storstad och ett högt tempo. Det stämmer såklart, men en resa till Hong Kong kan innebära så mycket mer! Här kan man även besöka underbara öar och spendera lata dagar på de stränder som finns! Några av de öar man kan besöka är bland annat Cheung Chau där du hittar vackra stränder, spännande sevärdheter och många skaldjursrestauranger. Här kan du även svalka av dig i det magiska turkosa havet! En annan ö heter Peng Chau som är en liten bilfri ö. Här finns det gamla tempel, vandringsleder och badmöjligheter. Ett besök på denna ö är en perfekt dagsutflykt att göra! Om du är ute efter att besöka en paradisstrand så är Shek O platsen du ska besöka! Shek O hittar man på Hong Kongs huvudö, så man kan antingen vandra dit via Dragon’s Back eller ta sig dit via buss!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter