1 erbjudande

Resa till Indien

Följ med på en av TravelBirds spännande Indienresor och kombinera äventyr med kultur i detta färgglada land!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Välkommen till Indien, ett land fyllt av kultur, karisma och karaktär. En resa till Indien kommer att fylla dig med rika upplevelser i allt från livliga New Delhi i norr till historiska Varanasi i öst och avkopplande Goa i söder.

Indien har länge varit en destination för religiösa och spirituella vallfärdare, samt resenärer som vill uppleva stark kultur, upptäcka det indiska köket, samt finna sin spiritualitet genom yoga och meditation. Även The Beatles spenderade tid i Indien under sena 60-talet för att finna inspiration till sin musik. Under en resa till Indien kan du skåda unik arkitektur så som Taj Mahal, Red Fort och Amber Fort, uppleva den rosa staden Jaipur och den blåa staden Jodhpur, upptäcka Himalayas naturliga skönhet, äta autentisk curry och sola och bada vid de vita sandstränderna i Goa. Vare sig du vill åka endast en vecka eller göra en längre rundresa, Indien kommer inte att göra dig besviken. Denna resa kommer fylla dig med minnen du kommer förvara resten av livet! Indien har en lång historia med anor från över 2500 år före vår tid, gamla traditioner, mystiska legender och många heliga tempel. Landets varma klimat, historiska arv, färgglada kultur och mångsidiga städer är det som gör en resa till landet värt varje sekund. I Pushkar och Varanasi kan du skåda en hinduisk reningsprocess, då vallfärdare badar för att rena sig från sina synder, i Agra kan du besöka världskända mausoleet Taj Mahal, Goa erbjuder vackra stränder och i New Delhi kan du vara en del av den livliga stadsmiljön med nästan 10 miljoner invånare. Vad väntar du på? Ta nästa flyg till Indien och påbörja ditt livs äventyr! Varför inte passa på att göra en rundresa i Indien för att upptäcka mer under din resa!

Unik arkitektur och världens äldsta traditioner

Indiens historiska arv inkluderar många tempel och palats och landet är hem till några av världens äldsta traditioner.

En resa till Indien erbjuder enastående vacker arkitektur runt om i landet och möjligheten att uppleva de uråldriga traditionerna på plats. I den så kallade gyllene triangeln format av Jaipur, Delhi och Agra finns det många skatter att upptäcka. Alla har vi någon gång hört om Taj Mahal i Agra, som byggdes av en mogulisk kejsare på 1600-talet till sin favorit fru som en slags kärleksförklaring, men det finns också många andra tempel, palats och städer som är värda ett besök ur arkitektonisk synvinkel. I skuggan av Taj Mahal ligger det Röda Fortet som var hem för olika moguliska kejsare i nästan 200 år. Amber Fort är Jaipurs mest besökta attraktion och av en orsak - palatset är beläget på en kulle och är därmed en väldigt synlig del av staden, byggd på 1500-talet av gula och ljusröda sandstenar och vit marmor. Jaipur, som är Rajasthans huvudstad, kallas den ljusröda staden för att ljusröd sten har använts vid konstruktionen av byggnaderna i staden. Jodhpur mot väst däremot kallas den blåa staden för att alla hus är målade i en klarblå färg för att hålla huset svalt i den stekande solen under sommaren. I Delhi kan man bland annat besöka Humajuns grav, som senare var inspirationen till Taj Mahal, och Qutubs minaret som är världens högsta minaret byggd av tegel.

Staden Varanasi mot öst vid floden Ganges är Indiens äldsta stad då den varit kontinuerligt bosatt sedan staden grundades ca 500 f.Kr. Varanasi betraktas som Indiens heligaste stad bland de sju heliga städerna i Indien, och anses vara där allting skapades då gudarna Shiva och Parvati gifte sig i staden. Hit vallfärdas miljontals hinduer för att bada i ‘ghats’, sanskrit för trappsteg, vid floden för att rena sig från sina synder. I tusentals år har kroppar av de döda kremerats på bålar vid floden, för att askan sedan sprids i floden som skyddas av guden Ganga. Hinduer anser att Varanasi är en hederlig plats att dö i, för då befrias man från livets cykel av död och återfödelse. Att vittna denna heliga ritual är ett måste på en resa till Indien.

Det kryddiga lokala köket

En Indien-resa vore inte komplett utan att ha smakat på en autentisk curryrätt, stark Biryani och typisk Tandoori kyckling.

Det indiska köket är väldigt spännande, färgglatt och fullt av olika smaker. Maten är perfekt för dem som gillar starka kryddor, smaker som exploderar i munnen och ovanliga smakupplevelser. Inte konstigt att indisk mat är älskat världen runt! Den indiska matkulturen är väldigt varierande beroende på var i landet man befinner sig. I Rajasthan består matkulturen till största delen av varor man soltorkat, p.g.a. att den karga jordmånen inte tillåter mycket odling och därför används inte t.ex. färska grönsaker så mycket. Matkulturen i Goa området har sina rötter i portugisisk mat och har influenser från södra Indien, så gris- och nötkött är vanligt, även om det normalt är tabu i hinduisk kultur. Här äts mycket skaldjur och curryrätten vindaloo kommer från området. De flesta har smakat på indisk mat från området Punjab, då detta är vad de flesta indiska restauranger världen över serverar, så som naan bröd och Tandoori kyckling. I Indien kan du besöka olika plantager för att se hur te, kaffe, kryddor och olika frukter produceras. Utanför Goa ligger Savoi Plantation som är över 200 år gammalt och producerar bland annat granatäppel, chili och kardemumma på ett 40 hektar stort område. Under Kinaresor och Sydamerika-resor kan man även hitta så mycket god mat under sin resa!

Restips i Indien

Vad är bra att veta inför en resa till Indien? Läs våra tips för Indienresor!

Resor till Indien betyder många nya och enastående upplevelser, våra resetips kan vara till hjälp inför din resa:

  • Upptäck den gyllene triangeln och dess intressanta arkitektur: Humajuns grav, Qutubs minaret och så mycket mer i Delhi, Taj Mahal och Röda Fortet i Agra och den rosa staden Jaipurs skatt Amber Fort.
  • Smaka på den varierande indiska matkulturen runtom i landet - tandoori kyckling i Punjab och vindaloo curry i Goa. Åk på en utflykt till olika plantage för att se hur te, kaffe, frukter och kryddor produceras i landet.
  • Upplev heliga ritualer i Varanasi eller Pushkar, prova på yoga i Goa, vandra i bergskedjan Himalaja, åk på safari till Jim Corbett National Park för att se tigrar i sin naturliga livsmiljö, utforska Ajanta och Ellora grottorna i Aurangabad och var en del av den dynamiska stadsmiljön i New Delhi eller Mumbai.
  • Fynda lokal konst och hantverk på marknader, kanske köp dig en egen färgglad sari och kryddor du inte hittar hemma?
  • Bästa tiden att besöka Indien är under den svalare och torrare perioden mellan november och mars, då regnperioden, eller monsunperioden, pågår långt mellan maj och september i olika delar av landet. Landet har olika klimat och varierande väder beroende på vart man åker, så det är bra att komma ihåg att kolla upp vilken period pågår i landet då du vill resa.
  • Reservera tillräckligt med tid ifall du planerar en rundresa i Indien, det kan ta lång tid att ta sig från ett ställe till ett annat då landet är så stort.
  • Glöm inte kameran! Indien är väldigt vackert och kommer att vara en visuell upplevelse på alla vis.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter