3 erbjudanden

Resa till Indonesien

En resa till Indonesien tar dig till makalösa stränder och historiska tempel. TravelBird garanterar en oförglömlig semester i paradiset!
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Indonesien är en destination som bjuder på en intressant blandning av olika kulturer samtidigt som landet kryllar av paradisliknande stränder och dramatiska landskap som skapar de bästa vykorten. Följ med på en Indonesien-resa och förälska dig i öarna.

En resa till Indonesien innebär fantastiska upplevelser som du sent kommer att glömma. Här finns det gott om naturliga underverk som inte lämnar en enda resenär oberörd. Utforska till exempel Indonesiens maritima liv, de vackra stränderna som har bra priser, de ståtliga bergen, den mystiska djungeln, de höga vattenfallen och de alldeles underbara omgivningarna överlag. Indonesien bjuder även på intressanta sensoriska upplevelser i form av ett gott kök, avslappnande spaanläggningar och de unika Cempaka diamantfälten. Utöver detta är Indonesien ett land som är rik på kulturella attraktioner och evenamg, såsom imponerande tempel, urgamla kyrkor och Balis berömda Janger dans. Dessutom erbjuder Indonesien goda möjligheter till shopping och storstadsliv i huvudstaden Jakarta. Glöm inte att en resa i Indonesien även lämpar sig för den aktiva och modiga resenären. Dessa paradisöar lockar miljontals resenärer varje år som gillar att surfa, dyka, vandra och utforska naturen på andra energiska sätt - perfekt om man vill göra spännande sportresor!

Indonesien är utan tvekan ett unikt land som många väljer att resa till just nu. Landet som består av tusentals öar och en mångsidig kultur där över 300 språk talas är inte en het destination utan orsak. Den här destinationen är nästan omöjlig att inte älska och vi är säkra på att du kommer spendera den bästa tiden i ditt liv under din semester i Indonesien. Vi på TravelBird ser Indonesien som ett stort äventyr där vulkaner existerar, där upptäcktsfärder görs på skoter och där orangutanger hänger i träden. Indonesien är ett svårslaget land som får många att vilja stanna för evigt efter att de upplevt det härliga klimatet, de otroligt vackra omgivningarna och den fascinerande kulturen som aldrig blir tråkig!

Det här är din chans att lyxa till vardagen för att sedan återvända hem till Sverige med nya krafter. Hur låter en rundresa på Bali till exempel? Rätt så bra om du frågar oss. Föreställ dig en semester där du badar i det klarblåa havet, där du smakar på lokala godheter, där du tar dig från by till by och där du beundrar allt det vackra omkring dig. Det kan nästan inte bli bättre än så här. Låt TravelBird visa vägen till en oförglömlig exotisk semester som garanterat får dig att vilja återvända till fantastiska Indonesien!

Upplev Indonesiens naturliga underverk

Så vackert att det nästan är svårt att förstå.

Om du vill göra härliga naturresor är det här rätt destination, då det finns spektakulära landskap som lämnar ett förtrollande intryck. Kom ihåg kameran - en vistelse i Indonesien är något som du aldrig vill glömma! Indonesiens natur är mångsidig och fascinerande. Paradisöarna är kända för sina fantastiska stränder med puderliknande sand och klarblåa hav där du kan lata dig så mycket du vill, släcka törsten med kokosnötvatten, äta en skål med färsk frukt, ta ett dopp i det blå och bara njuta av semestern. Kuta Beach är kanske en av Indonesiens mest kända stränder som är belägen på världskända Bali. Det här är verkligen stranden som har allt och vare sig du är ute efter vattenaktiviteter, god mat, lyxig massage eller magiska vyer är detta stranden för dig. Se till att spendera en kväll med en förtrollande solnedgång på Kuta Beach för att sedan fortsätta kvällen med en drink eller två. Glöm inte att Indonesiens undervattensliv är minst lika imponerande som livet ovanför vattenytan. Varför inte ta en snorkeltur bland färgglada fiskar och vackra koraller? Om du bara hinner och vill kan du även satsa på ett dykarcertifikat på en av dessa öar.

Då du åker till Indonesien kommer du att märka hur imponerande det faktiskt är och alla bilder du sett innan avfärd kommer att kännas tusen gånger vackrare än i verklighet. De varierande omgivningarna består av magiska djungler, ståtliga berg och gröna fält som inte lämnar någon oberörd. ‘Jatiluwih Rice Terrace’ på Bali är med på Unesco:s världsarvslista och erbjuder makalösa vyer över dess gröna fält. Platsen är en av Balis främsta attraktioner och befinner sig 700 meter över havet. Det är ett verkligen ett måste då du befinner dig på Bali och vackrare landskap får du leta länge efter. Naturaktiviteterna i Indonesien är helt enkelt oändliga och du kan räkna med att alltid hitta något som passar just dig. Här finns det ett stort antal mäktiga vattenfall, spännande djungler, ståtliga djur och fängslande vyer som får dig att tappa hakan och gapa av förvåning. Något annat man kan göra är att åka på en härlig yogaresa till Indonesien - kom hem utvilad och redo för att möta vardagen!

Utforska Indonesiens kulturella sida

Utforska magiska tempel och bekanta dig med den indonesiska kulturen.

Att resa till Indonesien innebär fantastiska tempel som fascinerar alla. Med TravelBird har du chansen att åka tillbaka i tiden och skåda imponerande konstruktioner. ‘Ulun Danu’ är ett av Indonesiens mest kända tempel som konstruerades på 1600-talet och är beläget vid sjön Beratan. Det hinduiska templet är en ståtlig skönhet som omringas av häpnadsväckande landskap. Tillsammans skapar de en fascinerande vy som bara måste upplevas under din semester i Indonesien. ‘Pura Besakih’ är ett annat tempel som är minst lika imponerande, om inte ännu mera. Tempelkomplex som också är beläget på Bali, precis som ‘Ulun Danu’, är öns viktigaste tempel som symboliserar hinduismen och består av totalt 23 separata konstruktioner. Att besöka ett tempel eller två under din vistelse i Indonesien är ett måste och vi garanterar att du inte kommer att ångra dig. En upplevelse som detta lever du länge på!

Den indonesiska kulturen är dock mycket mer än fantastiska tempel. Har du hört talas om Tau-tau statyerna som tillverkas då någon går bort? Den gamla folkgruppen ‘Toraja’ använder sig än idag av den här urgamla traditionen för att hedra en älskad familjemedlem. Har du hört talas om Balis Janger dans? Den här dansstilen är enkel men fylld av glädje och skoj. Den härstammar från 1930-talet och dansas av 10 par som består av både män och kvinnor. Utöver detta finns det många små byar där du kan ta del av den originella kulturen på bästa sätt. Wae Rebo på ön Flores är en charmig by som belönats av Unesco med titeln “Top Award of Excellence”. Här kan du utforska lokalbefolkningen och deras liv i en liten isolerad omgivning.

Ta del av Indonesiens kulinariska upplevelser

Ett färggrant och smakligt kök.

En resa till Indonesien tar dig till ett kök som är minst lika varierande som landets natur. Vad är hemligheten bakom det fantastiska köket? Jo, ‘sambal oelek’, kryddan som får alla maträtter att smaka så gott. Den starka chilisåsen får dock inte användas för mycket, annars blir maten allt för stark för våra svenska smaklökar. Indonesisk soja som kallas för ‘ketjap manis’ är en annan ingrediens som lyfter upp alla maträtter. Om du tycker att ordet påminner om det som vi kallar för “ketchup” bör du veta att det inte är av en slump. När ketchup började tillverkas i slutet av 1800-talet var det just den indonesiska ‘ketjap’ såsen som betyder ‘kryddsås’ som fungerade som ketchupens förebild.

När du semestrar på de indonesiska öarna bör du smaka på så många lokala rätter som möjligt. Vi på TravelBird rekommenderar till exempel ‘satay’, de läckra köttet på spett. ‘Bakso’, den berömda soppan med köttbullar och nudlar, är en annan favorit som vi varmt kan rekommendera. ‘Nasi goreng’ som är friterat ris med goda toppings anses ofta vara landets nationalrätt och är något som du inte heller vill missa. Sist men inte minst, ‘Gado-gado’, den berömda grönsakssalladen med jordnötssås. I Indonesien finns det helt enkelt gott om godheter att smaka på!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter