3 erbjudanden

Resa till Irland

TravelBird tar dig på en resa till Irland - den gröna ön med vackra landskap och fantastisk natur!
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Irland är ett litet land med stort hjärta och gott rykte - välkommen till Europas bästa land för en roadtrip bland enastående vyer, vänliga människor och mysiga pubar med den bästa folkmusiken!

Gröna kullar, blåa kuster och enastående natur - Irland kallas inte för “den gröna ön” eller “ön av vykort” utan orsak. En roadtrip genom landet är kanske det bästa som finns och skapar minnen för livet. Här finner du allt från stora städer och mysiga landsbyar till historiska platser och fascinerande kultur. En rundresa till Irland betyder sångglada människor med ett leende på läpparna och en öl i handen som välkomnar dig med öppna armar - det sägs att det irländska folkets sociala hjärtan slår starkast i en pub. Irland må vara ett litet land men har mycket erbjuda. Gör en resa till Dublin, landets huvudstad, och förälska dig i den fantastiska atmosfären där gatumusikanter lyser upp vardagen, god mat serveras i de traditionella pubarna och fartfyllda aktiviteter skapar adrenalinkickar. Ta dig till Irlands vilda kust, det så kallade ‘Wild Atlantic Way’, och utforska västkusten med vackra vyer och intressant historia. Att köra längs med kusten lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla och vi garanterar dig en oförglömlig roadtrip med magiska stunder. Åk till Lakeland och njut av den irländska landsbygden och sköna naturen eller besök östra delen, där du får ta del av legendariska historier om det forna Irland. En resa till Irland innebär Shepherd’s pie och Guinness öl som väntar på dig i det fantastiska landet. Möjligheterna för den perfekta semestern i Irland är stora - häng med och låt TravelBird visa dig vägen till en underbar semester i det sagolikt gröna landet!

Glädjefull kultur

Flöjter, fioler, dragspel, piano och harpor skapar den världsberömda folkmusiken som charmar oss alla.

Irland har länge varit en av Europas mest litterära och musikaliska länder. TravelBird tar dig till landets rika kulturliv där folkmusik fyller rummet och befolkningen minns Riverdance som dansade sig in i deras hjärtan.

Gullivers resor, Odysseus, U2 och Westlife… Det låter väl bekant? Även om Irland är ett litet land har dess befolkning skapat stora verk som vi alla vi minns. “Odysseus” som skrevs av James Joyce i början av 1900-talet och “Gullivers resor” som skrevs av Jonathan Swift är viktiga verk i litteraturens historia. Irland har även påverkat världen med sina musiktalanger - Westlife, Boyzone med Ronan Keating och U2 är band som vi aldrig glömmer. De tog världen med storm och skapade låtar som vi lyssnar på än idag. Den berömda folkmusiken, som vi oftast förknippar med den irländska kulturen, fick sitt genombrott i Dublin år 1994 då Eurovision Song Contest ordnades där och Riverdance berörde omvärlden med sin vackra musik och talangfulla dans. Efter det har ljudet av gitarr, dragspel, flöjter, fioler och den kända harpan påverkat omvärlden och skapat den glädjefulla bilden av den irländska kulturen. Harpan är även en del av Irlands landsvapen. Sist men inte minst - filmen “PS. I Love you” filmades delvis i Irland och visar tydligt den glada musikkulturen, traditionella pubarna och de vackra landskapen som du finner på den irländska landsbygden. Blev du lika förälskad i Irland som oss när du såg den filmen? Åk med TravelBird till det fantastiska landet som charmar oss alla och upptäck kärleken precis som Holly och Gerry!

Alla har väl hört talas om St. Patrick’s Day? Irlands nationaldag har blivit en världskänd fest som firas runt om i världen till minne av landets skyddshelgon Patrick. Det vanliga är att bära gröna kläder som representerar den gröna klövern som i sin tur symboliserar Sankt Patrick. Om du vill vara med om en riktig fest, bekanta dig med lokalbefolkningen och lyssna på deras historier rekommenderar vi att resa till Irland i mars då nationaldagen firas. Drick den irländska ölen Guinness, sjung och dansa tillsammans med glada irländare - vi garanterar dig ett minne för livet och en massa skratt som förgyller din dag!

Lämna inte Irland före du smakat på...

...Guinness och Shepherd’s pie.

Vad vore en semester i Irland utan de irländska läckerheterna? Köttgrytor, pajer och öl - landets kulinariska sida erbjuder godheter som du bara måste smaka på då du befinner dig i Irland.

Det irländska köket är kanske inte världskänt men ack så många godheter du hittar här! Vi på TravelBird har plockat fram några maträtter som du absolut måste smaka på innan du lämnar Irland. En resa till Irland är inte fullständig utan de traditionella rätterna som serveras i de mysiga pubarna runt om i landet. Det sägs att bra mat skapas av goda ingredienser och Irland är landet med de perfekta råvarorna tack vare sin geografiska position. Fisk- och skaldjursmenyn är rätt så stor här och vi rekommenderar att smaka på deras specialitet - färska ostron eller rökt lax. Utöver detta äter irländare mycket kött och köttgrytor av olika slag är mycket vanligt. Shepherd’s pie är något som finns på alla menyer och som definitivt bör smakas på för att leva som en äkta irländare. När det gäller drycker är irländare den befolkningen som dricker mest te i hela världen. Tro det eller ej, men Irland kryllar av så kallade “te-rum” och en eftermiddag spenderas ofta med en kopp te i handen. På kvällen går man däremot över till alkoholhaltiga drycker, såsom öl, cider och whisky. Ingen har väl missat den berömda ölsorten Guinness eller Jameson whiskyn? Flyg till Irland, drick ett glas Kilkenny och förvandlas till en äkta irländare!

Naturens underverk

Irland bjuder på ett flertal imponerande platser att se.

“Den gröna ön” bjuder på fantastiska landskap och de vackraste vykorten du kan tänka dig. Med TravelBird får du besöka Irland och dess enastående underverk som naturen skapat.

Irland är ett land som utforskas bäst med buss eller bil. En roadtrip bland de vackra landskapen och den varierande naturen lämnar ingen oberörd. En resa till Irland innebär allt från dramatiska klippor och vilda havsvikar till gröna fält och bergiga områden. Glöm inte kameran hemma, för här finns det mycket att fotografera! “Cliffs of Moher” är en av Irlands mest berömda platser du inte får missa. 214 meter över havet hittar du de branta klipporna som tillsammans med havet och de gröna ängarna bildar ett vackert landskap. När du väl står på klipporna kan du njuta av fantastiska vyer över havet. För ännu vackrare landskap och ännu mer häpnadsväckande vyer bör du ta dig till “Cliffs of Slieve League”. Dessa klippor är 600 meter höga och området lämpar sig även för en ordentlig hike. Vi vill även tipsa dig om att besöka “The Dingle Peninsula” som bjuder på de mest fascinerande landskapen i Irland. Stora gröna fält och en vacker havsutsikt skapar det bästa vykortet du kan tänka dig. Kom ihåg att klä dig varmt - Irland är inte känt för sol och bad men med rätt kläder erbjuder landet det bästa äventyret i Europa. TravelBirds resor till Irland bevisar att landet verkligen är den så kallade “ön av vykort”! Om du gillar vacker natur kan du även göra en resa till Skottland eller varför inte ta del av underbar natur under en resa till Schweiz.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter