1 erbjudande

Resa till Island

Med häpnadsväckande natur under den arktiska himlen är Island ett av världens vackraste ställen. Med TravelBird får du en upplevelse för livet under din resa till Island.
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Island är ett land i Norden som förenar unika upplevelser, enastående natur, lokala läckerheter, avkoppling och äventyr.

En resa till Island är en unik upplevelse du kommer att minnas resten av livet. Under den arktiska himlen kan du njuta av spabad på den välkända geotermala varma källan Blue Lagoon, uppleva utflykter till naturfenomen som vulkaner, glaciärer och vattenfall samt smaka på lokala specialiteter som fermenterad haj eller rökt lamm. Eller varför inte besöka inspelningsplatser för den populära filmatiseringen Game of Thrones? Det bästa sättet att upptäcka ön och ta sig runt under äventyrsfyllda islandsresor är att hyra en bil och köra runt öns olika områden. Strosa runt i den pittoreska huvudstaden Reykjavík, som är hem till ca 120 000 av de ca 329 000 isländare och förstås, skåda vyn över stadens färggranna hus från den 73 meter höga kyrkan Hallgrímskirkja. En vandringstur runt Thingvellir nationalpark, som är ett av Unescos världsarv, är ett måste. Tingvalla, som det också kallas, lär vara platsen för Islands första riksdag Alltinget som grundades år 930 - strax intill finns även Islands största sjö Thingvallavatn. Island har också en intressant historia som vikingarnas hemland, här kan du besöka en vikingaby och lära dig mer om nordens forna krigare. Vad du än vill uppleva under din resa har Island allting att erbjuda dig i form av friskt klimat, vacker natur, enastående upplevelser och roliga äventyr. Det är verkligen att rekommendera att göra en spännande rundresa på Island för att få upptäcka mer vad landet har att erbjuda - du kommer inte bli besviken!

Island - unik för sin varierande flora och fauna

Vare sig din resa till Island är några dagar eller en vecka lång, så lär du ha fullt upp med att upptäcka landets flora och fauna som karaktäriserar ön i norr.

Island har allting när det kommer till både naturresor och äventyrsresor. Här kan du erfara naturliga fenomen så som norrsken, rida på islandshästar, skåda lunnefåglar, bada i varma källor, gå på glaciärer och andas in frisk arktisk luft. Eftersom Island har ca 130 vulkaniska berg kan man skåda mindre utbrott på regelbunden basis och man kan även ta en tur och klättra på och i inaktiva vulkaner. Det finns mycket att uppleva med avseende till naturliga platser; prova på forsränning på glaciärfloden Hvita, dyk i Silfrasprickan, isklättring eller gör en utflykt runt den så kallade Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln består av Thingvellir nationalpark, där man kan vandra i sprickan mellan den eurasiska och de amerikanska kontinentalplattorna som långsamt glider isär, magnifika vattenfallet Gullfoss och varma källorna i Geysir-området, där man kan se den aktiva gejsern Strokkur ha utbrott med jämna mellanrum. I Vík i söder kan man gå på svarta sandstränder och Akureyri i norr är en bra bas för att upptäcka Islands längsta fjord på 60 km; Eyjafjörður. Resor till Island bjuder på upptäcktsfärder genom något av världens mest enastående landskap.

Island är en verklig hub för både havsdäggdjur- och fågelskådare. Här kan du iaktta lunnefågeln, stormfågeln och den tretåiga måsen. I Húsavík väntar valsafari för att skåda upp till 20 olika arter av valar som vikvalar, knölvalar, sillvalar och ibland dyker också späckhuggare såväl som vitnosdelfiner upp. Om man har riktigt tur kan man se världens största däggdjur; blåvalen. Det lönar sig också att ta en ridtur med en isländsk häst och prova på att rida i tölt, som är en speciell gång för den isländska hästen där den tar fart med fram- och bakben från samma håll samtidigt. Res till Island för att se djurliv du vanligtvis inte skulle se hemma i Sverige och ha kameran i högsta hugg för att föreviga dessa ögonblick.

Reykjavík - världens nordligaste huvudstad

Reykjavík är en relativt liten stad i världsmått, men staden är livlig och det finns mycket att se och göra i det som är världens nordligaste huvudstad.

Gör en resa till Reykjavík, som betyder “rökig vik” på grund av närliggande ångande naturliga geysirs och geotermala källor. Staden är en utmärkt startpunkt för olika utflykter runtom i landet och staden erbjuder ett bra utbud av sevärdheter och gastronomiska upplevelser. En Island-resa börjar oftast i Reykjavík på grund av den närliggande internationella flygplatsen Keflavík och huvudstaden är en bra startpunkt för olika utflykter och dagsturer till olika delar av landet. Staden och dess närområden är hem till ca 60% av landets totala befolkning och här kan du ta del av korta vinterdagar på så lite som fyra timmar och långa sommarnätter på 24 timmar där solen inte går ner. Även om Reykjavík är en liten stad om man jämför med andra huvudstäder i världen, har staden en livlig kultur och mycket att erbjuda både lokalbefolkning och nyfikna besökare. Staden är känd för sin kaffekultur på dagen som förvandlas till ett livligt nattliv kvällstid och en bra kväll börjar ofta med att lyssna på livemusik på de pulserande barerna. Sevärdheter i staden inkluderar Hallgrímskirkja och dess panoramadäck, parken Austurvöllur framför Parliamentet, musik- och konferenscentret Harpa och Reykjavík Art Museum och Nationalgalleriet för att se isländsk konst. Det bästa sättet att ta sig runt i staden är att gå eller cykla, då allting ligger nära och på korta distanser. En resa till Island som börjar i Reykjavík är garanterat en succé!

Koppla av i varma källor

En idealisk upplevelse i Island inkluderar bad i en varm källa och det är något du verkligen inte vill missa!

Fulländade Island-resor börjar med bad i varma källor som finns runt om i landet. Prova på att bada vid sandstranden Nauthólsvík, poolen Laugardalslaug eller besök välkända spaområdet Blue Lagoon för en unik upplevelse. Landets klimat är ganska milt jämfört med vad man kan tro, medeltemperaturen dagstid på vintern ligger på ungefär 1°C, tack vare Golfströmmens varma strömmar från Atlanten. Eftersom Island har mycket vulkanisk aktivitet så värms vattnet i landet upp naturligt och det finns många ställen man kan bada i varma källor. Den geotermalt uppvärmda stranden Nauthólsvík och poolen Laugardalslaug ligger i Reykjavík, där man kan ta sig ett dopp och njuta av det svala klimatet samtidigt som man värms upp av de varma källorna. Välkända och en av Islands mest besökta attraktion är varma källan Blue Lagoon som ligger ca 40 minuters bilfärd utanför Reykjavík. Källans blandning av salt- och sötvatten värms upp i extrema temperaturer på 2000 meters djup och väl vid ytan blir den till en behaglig temperatur på 37-40°C. Blue Lagoons vatten ser blått ut på grund av solen, men egentligen är vattnet grumligt vitt. Det geotermala vattnet har en kombination av aktiva ingredienserna kiseldioxid, alger och mineraler, som har helande och exfolierande egenskaper. En resa till Island skulle inte vara komplett utan att ha provat på denna stimulerande erfarenhet.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter