erbjudanden

Resa till Kalmar

TravelBird tar dig på en resa till Kalmar - staden med kontraster där gammalt möter nytt!
Se mer:

TravelBird erbjuder fantastiska resor till Kalmar där dåtid möter nutid och den lugna atmosfären möter den pulserande stämningen.

Ståtliga sevärdheter, gröna parker, en vacker hamn, lyxiga restauranger och intressanta museer… Välkommen till den fantastiska staden som erbjuder allt och lite till. Den historiska staden Kalmar är perfekt för en liten minisemester i din hektiska vardag!

Här omringas du av en vacker kust med många badplatser och en trevlig gästhamn med 7000 båtgäster varje år. Själva stadskärnan, Kvarnholmen, är en egen liten ö som attraherar många turister årligen. Här kan du upptäcka allt till fots och njuta av det som Kalmars centrum har att erbjuda. Shoppa i idylliska butiker, ät god mat och beundra den charmiga småstadskänslan. Den lilla staden med 48 000 invånare bjuder på mycket att se och göra och en resa till Kalmar är som en resa tillbaka i tiden. Här finner du Sveriges ståtligaste och mest kända slott som spelat en stor roll i landets historia. Besök Gamla Staden som var Kalmars centrum under medeltiden eller ta dig till en av Kalmars gamla kyrkor. Upptäck Kalmar från ett annat perspektiv och hoppa på en sightseeingbåt som tar dig runt Kalmars skärgård eller hyr en cykel och ta en cykeltur runt staden. I Kalmar finner du hela 6 restauranger som fått äran att vara med i White Guide. Här kan du äta härliga delikatesser i allas smak och njuta av en romantisk atmosfär. Häng med på TravelBirds resor till Kalmar och njut av en fantastisk inrikessemester i en av Sveriges äldsta och mest historiska städer!

Fascinerande historia

Kom och beundra Sveriges vackraste slott med en betydelsefull historia.

En semester i Kalmar innebär en vistelse i en av Sveriges äldsta städer... Den historiska staden består av flera betydelsefulla minnesmärken och välbevarade konstruktioner som ger oss en bild av hur Kalmar en gång såg ut. Kalmar var en av Sveriges viktigaste städer under medeltiden och fungerade som en betydelsefull handelsplats där flera politiska möten ordnades. Den som läst historia vet att Kalmarunionen som bestod av Sverige, Norge och Danmark grundades i Kalmar under unionsmötet år 1397. Det ståtliga riket var enat fram till 1523 då Gustav Vasa blev kung och Sverige drog sig ur.

Kalmar Slott var länge en av Sveriges modernaste borgar som fungerade som landets försvarsanläggning. Det ståtliga slottet anses idag vara Sveriges vackraste slott även om byggnaden led under Kalmarkriget på 1600-talet då fästningen var med om en stor förödelse. Det vackra slottet med en 800 år lång historia är definitivt en av Kalmars största attraktioner. En resa till Kalmar vore helt enkelt inte fullständig utan ett besök till “rikets nyckel”, som slottet en gång kallades med sin strategiska plats i staden.

I Kalmar kan du även skåda den gamla stadsmuren som daterar tillbaka till 1600-talet. Glöm inte att besöka Kalmars Gamla Stad för en resa tillbaka i tiden. Området som representerade Kalmars stadskärna under medeltiden erbjuder flera byggnader från 1700- och 1800-talet. En weekend i Kalmar är minst sagt en lärorik historielektion!

Se och göra

En liten stad med mycket att erbjuda.

Under TravelBirds resor till Kalmar kan du delta i flera aktiviteter och skåda många sevärdheter. Åk till Europas största dinosaurievärld, beundra vackra kyrkor eller fascineras av målningar från 1800-talet. Inte långt ifrån Kalmar finner du en grym dinosaurieutställning som dessutom är Europas största. Här får du uppleva ett riktigt äventyr i en värld som fanns för 65 miljoner år sedan. Den häftiga utställningen lämpar sig för alla åldrar och visar upp dinosaurieskelett och verklighetstrogna dinosaurier som demonstrerar de ståtliga djurens naturliga storlek. En dag bland dinosaurier är garanterat ett minne för livet.

En resa till Kalmar innebär givetvis ett besök till Gamla Staden och det vackra slottet, men staden erbjuder även andra sevärdheter som är värda ett besök. Ta dig till Castens gården och ta en titt på den ståtliga konstruktionen från 1600-talet som lät byggas av sadelmakaren Casten. Ovanför huvudingången kan du se Castens namn som graverats in väggen. Den gamla kyrkogården från 1200-talet är också värd ett besök och den vackra St Nicholaikyrkan som är belägen på gravgården är en sevärdhet som du inte heller vill missa. Kalmar Domkyrka är däremot en av de få byggnaderna i Kalmar som lämnats oförändrade från stadens storhetstid. Konstintresserade individer bör ta sig till Kalmars konstmuseum för att beundra konst från 1800-talet framåt. Om man vill besöka några andra spännande städer i Sverige kan man besöka Malmö eller göra en härlig resa till Örebro. Det är perfekt att göra en weekend i Sverige för att utforska och upptäcka mer av vad vårt underbara land har att erbjuda! Om du istället vill åka iväg på en spännande skidresa i Sverige finns det flera områden - man behöver inte alltid göra alpresor utomlands för att få njuta av härlig skidåkning!

Kul fakta

Visste du att..?

Vi på TravelBird har tagit reda på rolig fakta för att inspirera våra resenärer att åka på en resa till Kalmar. Kalmar har en lång historia och stadens namn betyder ursprungligen stengrund. Kalmars stadsvapen med det röda slottet är Nordens äldsta. Om någon talar om "Kvastastan" menar de Kalmar. Ingen vet riktigt varför staden kallas så, men det sägs att de före detta bönderna sålde kvastar i staden varje lördag. Kalmar med sin vackra arkitektur har fått ett av Europas mest värdefulla arkitekturpris hela två gånger. Den berömda maträtten Biff à la Lindström skapades i Kalmar av Henrik Lindström år 1862. I Kalmar finner du två väldigt sällsynta träd som kallas för näsduksträd. Dessa träd kallas ibland för “spökträd” med sina vita blommor som fladdrar.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter