2 erbjudanden

Resa till Kenya

Spännande äventyr väntar på dig... Åk på en resa till Kenya och skåda exotiska djur tillsammans med TravelBird!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Kenya är en av de första länderna som folk förknippar med Afrika och det finns en orsak bakom det. Safari, maraton, savanner, Nairobi, Mombasa, swahilikultur… En Kenya-resa innebär mycket att se och utforska!

Kenya är ofta första steget in i den afrikanska kulturen och platsen dit många åker för att uppleva Afrika på bästa sätt. En resa till Kenya innebär en förälskelse i det fantastiska landet och vi garanterar dig en upplevelse som du sent glömmer. Vare sig du är ute efter intressant kultur, fängslande historia, ståtliga djur eller paradisliknande stränder är Kenya något för dig. Här finns utan tvekan allt och lite till, precis allt du kan tänka dig behöva under en semester. Tänk att få delta i en spännande safaritur och skåda vilda djur som du aldrig annars skulle stöta på. Tänk att få bekanta dig med den intressanta swahilikulturen som fascinerar oss alla och bekanta dig med lokalbefolkningen som bemöter sina resenärer så varmhjärtat. Tänk att få bada på några av världens vackraste stränder och dyka bland fantastiskt färggranna korallrev. Tänk att få besöka fantastiska städer som Nairobi och Mombasa och uppleva städer som är raka motsatsen till Stockholm och Göteborg.

En vistelse i Afrika är som en dröm som går i uppfyllelse. Att suga in den unika afrikanska atmosfären är inte något som alla får gör varje dag. Detta är en enastående chans att ta del av något häpnadsväckande, intressant, vackert och härligt. En semester på Kenyas enastående stränder, i landets vackra natur, på dess ståtliga savann och i dess intressanta städer är en fascinerande upplevelse som gör alla resenärer varma om hjärtat. Här satsar lokalbefolkningen på att bevara naturen och dess djur på bästa sätt - här är människorna enade med djur och natur. Här lever man med kärlek och respekt.

Åk till Kenya, upplev drömresan du alltid drömt om och lär dig allt om den fantastiska kulturen som landet bjuder på. Men kom ihåg, inte alla kenyaner springer maraton!

Nairobi, Kenyas pulserande huvudstad

En spännande stad som du inte vill missa.

Besök den intressanta huvudstaden med en atmosfär som representerar Kenyas slående hjärta. Den mångkulturella staden är definitivt värd ett besök för den som vill uppleva något spännande. En resa till Kenya innebär en vistelse i den unika huvudstaden Nairobi. Kenyas kulturella huvudstad är något du inte vill missa under din vistelse i det intressanta landet. Här finns mycket att se och göra och vi har plockat fram några orsaker varför du absolut måste besöka Nairobi. Detta är ingen vanlig huvudstad - här kan du kombinera sevärdheter i form av museum, marknader och fabriker med vilda djur och nationalparker.

Besök Nairobi nationalpark för en grym safariupplevelse. Parken som befinner sig strax utanför huvudstaden har ett rikt djurliv som bjuder på noshörningar, hyenor, lejon och mycket mer. Dessutom kan du besöka ett giraff-centrum där man tar hand om de utrotningshotade girafferna. Du kan mata och skåda de fantastiska djuren medan de lever i sin lugna omgivning. Förutom ståtliga djur erbjuder Nairobi även intressanta museer för alla kulturälskare där ute. Besök Kenyas nationalmuseum för att lära dig om den afrikanska kulturen och historien. I Nairobi kan du även besöka Karen Blixens hem och museum. Den danska författaren bodde här år 1914 till 1931 och du känner säkert till en av hennes mest berömda verk - “Out of Africa”.

För de bästa souvenirerna bör du besöka “Village Market Curio Stalls”. Här finner du allt från vackra handgjorda smycken till imponerande konstverk. Denna marknad är den perfekta platsen att bekanta sig med den lokala kulturen och allt vad det innebär. Här presenterar kenyanerna sina vackra hantverk som de är så stolta över.

Mombasa, en kulturell mix

Kenyas näst största stad som erbjuder allt du kan tänka dig under en semester.

Välkommen till Mombasa, den mångsidiga orten där du kan kombinera några av världens vackraste stränder med en safaritur och en vacker hamnstad. Mombasa är utan tvekan en resa till paradiset. Här finner du några av världens vackraste stränder med vit sand, turkost vatten och kokospalmer som pryder strandkanten. Dessutom erbjuder stränderna fantastiska korallrev som alla dykare älskar. En resa till Kenya är som en resa till en annan värld med sin underbara atmosfär som fascinerar alla resenärer. Den fantastiska Mombasakusten är perfekt för den som vill sätta sig i en solstol, steka under den värmande solen, koppla av till hundra procent och bara njuta av det fantastiska som landet har att erbjuda. Det bästa med Mombasakusten är att den även erbjuder aktiviteter för den som gärna rör på sig lite mera, istället för att bara steka på stranden. Haller Park är en härlig naturpark där du kan skåda sköldpaddor, flodhästar, giraffer och många andra djur. Här kan du även snorkla eller dyka samt skåda världens näst längsta korallrev eller delta i delfinturer. Faktum är att Mombasakusten erbjuder en av världens bästa möjligheter för dykning och du kan även ta ett dykcertifikat här. En dykningskurs är en oförglömlig upplevelse som du inte vill missa!

Malindi är en gammal fiskeby som ligger strax utanför Mombasa och som idag består av ett semesterparadis med lyxhotell och den perfekta sandstranden. Här kan du besöka en marin nationalpark som erbjuder de bästa möjligheterna för att snorkla och upptäcka Kenyas fantastiska undervattensliv. Dessutom är Malindi den perfekta platsen för utsökta fiskrätter. Diani som också ligger strax utanför Mombasa bjuder även på en fantastisk strand som du inte vill missa. Här kan du svalka fötterna på den långgrunda stranden och bekanta dig med lokalbefolkningen och allt vad de säljer vid strandkanten.

Det bästa med Mombasa är att du även kan skåda vacker arkitektur, strosa på marknader, delta i ett roligt nattliv och besöka en spännande fästning - allt i den fantastiska hamnstaden Mombasa. Dessutom kan du variera din semester med inslag av en häftig safaritur. Safari i Kenya är något som de flesta förknippar med Afrika och Mombasa är den perfekta platsen för det. Tänk att få skåda vilda lejon, flodhästar, antiloper, giraffer, flamingos, zebror, elefanter, leoparder och så vidare. Vi garanterar dig en kraftig upplevelse som du sent kommer att glömma. Om du är ute efter fler äventyrliga destinationer gör en resa till Nepal eller åk på en spännande resa till Indonesien!

Swahili, en spännande kultur

En unik kultur som bara måste upplevas.

En semester i Kenya tar dig till en ny värld med en intressant kultur där konsten är magnifik, där befolkningen uttrycker sina känslor musikaliskt, där människor bär traditionella kläder och tillreder kryddiga maträtter. Swahilikulturen är utan tvekan en intressant kultur som är väldigt annorlunda från vår svenska kultur. Swahilifolket har en fantastisk förmåga att skapa vacker konst i form av mattor, smycken och porslin. Dessutom är swahilikulturen känd för sin vackra arkitektur som kan ses på moskéer och befolkningens hem. En resa till Kenya är som en resa till en okänd värld som erbjuder mycket att upptäcka och bekanta sig med. Här uttrycker man sina känslor i form av dans, musik och poesi. Dansa till Taarab eller Chakacha, två olika musikgenrer i swahilikulturen. Bekanta dig med intressanta swahili språket och lyssna på lokalbefolkningens spännande historier om hur de lever dag för dag. Det här en kultur där familjen är viktig, där befolkningen bär traditionella swahili kläder och där man respekterar varandra.

Swahili köket är också en intressant sida av den fantastiska kulturen. Köket är väldigt varierande med många läckerheter att välja mellan. Smaka på “samosa”, en friterad deg fylld med kyckling eller prova på “mandazi”, en annan friterad deg fylld av kokosmjölk och kardemumma. “Bhajia” är friterad potatis med mycket kryddor och en intressant smak. Många säger att det är så gott att det borde serveras istället för pommes frites. Besök Kenya och ta reda på om det stämmer eller ej. Swahili “kokos-kyckling-curry” är en riktig specialitet som du inte vill missa, det samma gäller “biryani”, den berömde risportionen som inte lämnar någon besviken. Om du vill upptäcka fler spännande kulturer under din semester kan du även göra en resa till Abu Dhabi eller kanske lockar en resa till Tokyo mer!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter