erbjudanden

Resa till Kreta

En resa till Kreta innebär ett grekiskt paradis med vackra stränder, utsökt mat och fantastiskt väder. Låt TravelBird visa vägen!
Se mer:

TravelBirds Kreta-resor erbjuder den perfekta semestern med långa sandstränder, antika skatter, härliga landskap och idylliska byar där lokalbefolkningen äter gott och lever tillsammans med urgamla traditioner.

Kreta är en av Greklands fantastiska paradisöar som erbjuder allt och lite till. Vackra sandstränder, goda drinkar och fantastiska lyxhotell är en stor del av Kreta, men ön består även av förtrollande landskap där ståtliga klippor möter gröna dalar och mysiga byar. En resa till Kreta innebär allt som behövs för den perfekta semesterkänslan. Att kunna ligga på stranden och simma i det blåa havet är en sak, men att kunna besöka grottan där Zeus föddes eller vandra genom Europas längsta ravin är en annan. Det här är definitivt din chans att blanda ihop ditt eget recept på en perfekt resa - kombinera sol och strand med god mat och fantastiska sevärdheter. Kreta kallas inte för Greklands guldkorn utan orsak. Här kan du snorkla bland färgglada fiskar i det kristallklara havet, ta en båttur för att upptäcka ön från ett annat perspektiv, cykla bland härliga fruktträdgårdar eller vandra bland klippiga berg. Här finns verkligen allt vare sig du är ute efter en lugn semester på stranden eller en aktiv vistelse med energiska aktiviteter. Många säger att Kreta lika bra kunde vara sitt eget land. Lokalbefolkningen består av stolta individer som gärna delar med sig av sina traditioner som förts vidare från generation till generation, och även om Kreta är en del av Grekland har denna fantastiska ö en härlig charm som är väldigt sällsynt. Tack vare alla aktiviteter och de varierande semestermöjligheterna som Kreta erbjuder känns ön enorm och det förklarar delvis varför Kreta ibland anses vara en egen liten värld. Det här är ön som är så lätt att älska och vi garanterar att du inte blir besviken!

Antika sevärdheter

TravelBirds resor till Kreta erbjuder en semester som är rik på historia.

Visste du att Kreta är födelseplatsen för en av Europas första avancerade samhällen? Minoerna som styrde för tusentals år sedan har lämnat sina spår och idag erbjuder Kreta historiska sevärdheter som palatset i Knossos.

Antikens Grekland är något vi alla läst mycket om i skolan och en semester på Kreta är lätt en historielektion som lär dig allt om landets intressanta förflutna. Den minoiska befolkningen som styrde under bronsåldern mellan 1625 och 1375 f.Kr. har lämnat sina spår efter sig. Besök ruinerna av palatset i Knossos och skåda gammal bebyggelse med en ålder som de egyptiska pyramiderna. Idag har man dock rekonstruerat en del av palatset för att visa upp ett verklighetstroget palats. Det erbjuder en resa tillbaka till den tiden då minoerna först byggde palatset. Utöver detta finns det så klart mera historia som alla historieintresserade individer kommer att älska. Visste du att Kreta deltog i det trojanska kriget 1375-1000 f.Kr? Eller visste du att Kreta en gång i tiden var en romersk provins?

En resa till Kreta innebär massvis med sevärdheter för alla kultur- och historieälskare där ute. Besök Heraklions arkeologiska museum för att skåda enastående fynd från minoernas och romarnas tid. Det arkeologiska museet är utan tvekan en av Kretas bästa juveler som du inte vill missa. Både Miloa-palatset och Phaestos-palatset är sevärdheter som representerar den minoiska befolkningen och deras storhetstid. Det är aningen annorlunda från palatset i Knossos men väl värda ett besök ändå. Vi garanterar dig lärorika stunder som tar dig tillbaka till tiden där du kan föreställa dig ett liv under bronsåldern. För att skåda minoiska konstverk bör du ta dig till Agia Triada som räknas som en arkeologisk plats på Kreta.

Glöm inte att besöka Europas längsta ravin som finns på Kreta. Samariaravinen är nästan 18 kilometer lång och lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla som besöker den. Att vandra hela sträckan tar ungefär fem timmar, men om du inte vill gå hela kan du välja en kortare rutt. En utflyktsdag till ravinen är en av Kretas höjdpunkter som du inte vill missa. Här får du uppleva vackra vyer, fina landskap, en nationalpark och mycket mer. Man kan även göra en resa till Aten eller resor till Halkidiki för att upptäcka mer av det spännande landet Grekland!

Ett magiskt kök

Kreta är himmelriket för alla matälskare där ute. Här tar godheterna aldrig slut!

Det här är ön där lokalbefolkningen fångar sin egen fisk, tillreder sin egen ost, skapar världens bästa olivolja och dricker den goda raki-drycken. En vistelse på Kreta tar dig till gourmethimlen med färska örter och urgamla recept.

Kreta består av många maträtter som representerar den grekiska kulturen och vi på TravelBird har plockat fram några alternativ som du bara måste smaka på då du befinner dig på den grekiska semesterorten - inte bara för att de smakar så himmelskt gott, utan även för att de representerar Kreta i ett nötskal. Först ut är den så kallade pannkakan som serveras tillsammans med fetaost och honung. Sfakia, som den heter, är en väldigt typisk rätt på Kreta och smakar godare än det låter. Eftersom grekerna både älskar att äta och tillverka fetaost förekommer osten i många maträtter. Smaka på dakos som består av bröd, fetaost och färska tomater eller prova på stifado som är en utsökt köttgryta.

En resa till Kreta är din chans att smaka på äkta grekiska maträtter istället för att äta turistiga måltider som pizza och pasta. För att känna dig som en äkta grek bör du smaka på gemista som är fyllda paprikor eller tomater. Eftersom greker äter närodlade grönsaker så långt det bara går är detta en typisk maträtt under sommaren när allting är som färskast. Fyllningen är vegetarisk och består av ris och goda kryddor och maträtten toppas med en klick yoghurt. Väldigt enkelt och gott! Smaka på moussaka eller stiffado som båda är utsökta kötträtter eller beställ en tallrik av traditionell souvlaki som är grillat kött på spett. Det bästa med det grekiska köket är att du nästan alltid blir serverad den goda tzatzikin. Ofta är det en förrätt som serveras tillsammans med färskt bröd, men ibland serveras tzatziki även som sås på sidan av något annat. Några dagar på Kreta är utan tvekan en härlig upplevelse för magen och vi garanterar dig underbara middagar och ett leende på läpparna!

En romantisk atmosfär

Kreta är den perfekta destinationen för alla romantiska resenärer.

Kärleksfulla strandpromenader, vackra solnedgångar, mysiga middagar, doften av färska örter, utsökt vin och en romantisk atmosfär... Kom och förälskas i härliga Kreta!

Kreta är inte en av världens populäraste destinationer utan orsak och en resa till Kreta är en perfekt getaway för alla kärlekspar där ute. Föreställ dig en underbar strandpromenad hand i hand med din kärlek. Känn sanden mellan tårna, lyssna på de brusande vågorna och skåda enastående solnedgångar som gör dig varm om hjärtat. Snacka om den gångna dagen, om livets goda sidor och den härliga semestern som du njuter av med din andra halva. Sätt er ner på en mysig restaurang, lyssna på den grekiska musiken som spelar i bakgrunden och dela på traditionella måltider. På Kreta finns en sällsynt atmosfär som är omöjlig att inte älska. Drick det goda vinet, skåla för den perfekta semestern och lyssna på lokalbefolkningens romantiska berättelser. Det kan inte bli bättre än så här! Doften av färsk mat, ljudet av havet, synen av olivträd och en oslagbar sommarvärme är vad som gör Kreta till en av världens mest romantiska destinationer som lämpar sig för alla. Kreta är en underbar destination - välj mellan att vara spontan och boka en sista minuten resa till Kreta eller varför inte åka på en all inclusive resa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter