8 erbjudanden

Resa till Kuba

Vacker kolonialarkitektur, 50-talsbilar, världsarv, goda mojitos, paradisstränder och otrolig natur. Din resa till Kuba är full av spännande upplevelser!
Utvalda filter:
8 erbjudanden
Filter Återställ

Upplev det genuina Kuba under en fantastisk resa bland färggranna husfasader, böljande tobaksplantage, paradislika stränder och enastående kulturarv. Drömresan väntar!

Kuba är ett unikt land på många sätt och en drömdestination för så många av oss. En resa till Kuba, Karibiens största ö, bjuder på så många sevärdheter i form av historiska städer, kolonialarkitektur, böljande landskap, frodiga tobaks- och sockerrörsplantager, färggranna restauranger och barer, läckra romdrinkar och salsafester överallt! Kombinera en händelserik rundresa på Kuba med avkopplande dagar på landets vita stränder. På detta sätt kan du njuta av allt det spännande och vackra som landet bjuder på. Du kan välja att ta dig runt i en grupp med guide, på egen hand med buss, eller genom att hyra en bil och upptäcka landets skatter i egen takt. Vad du än bestämmer dig för så kommer du att kunna njuta av din resa, uppleva en massa olika platser, beundra enastående natur och träffa lokalbefolkningen.

Kuba är hem för många UNESCO-listade världsarv, bland dem Havannas gamla stadskärna, pittoreska staden Trinidad och närliggande Valle de los Ingenios, den grönskande Viñales-dalen samt Camagüeys historiska centrum, en av de första städerna som grundats av spanjorerna på 1500-talet. Resor till Kuba låter dig kombinera kultur och museum med naturupplevelser och vandringsturer! Åk på en oldtimer-rundtur i Havannas historiska centrum, boka in en dykningskurs vid kusten eller ta del av en vandringstur i de karga bergen och grönskande dalarna. Om kvällarna kan du slå dig ner på mysiga restauranger och äta middag till latinamerikanska rytmer - och efter maten kopplar man givetvis av med en läcker Cuba Libre. Dags att upptäcka, smaka, dansa och njuta av allt som Kuba-resor har att erbjuda!

Kubas städer

Havanna, Cienfuegos eller Santiago de Cuba...vilken stad du än besöker kommer du att få minnen för livet under din Kuba-resa!

Kuba är hem för otaliga städer med en rik historia, välkomnande människor och livlig mambo-musik...helt klart en unik upplevelse. Gör en resa till Havanna där ett besök är som att åka bakåt i tiden med historiska byggnader, vintage-bilar, mysiga kaféer och medryckande museer om landets brokiga historia. Här kan du besöka Revolutionsmuseet, mäktiga El Capitolio som förut var statens säte och numera hem för vetenskapsakademien, och givetvis njuta av den livliga atmosfären i Havannas vackra gamla stadskärna. Här ekar salsamusik från varje gathörn och du njuter bäst av atmosfären på en av de mysiga barerna med en romcocktail i handen! En resa till Kuba ger även möjligheter att besöka många andra fantastiskt vackra städer med gammal kolonialarkitektur och historiska sevärdheter såsom i Cienfuegos, Camagüey och Trinidad, vars historiska stadskärnor finns alla med på UNESCO:s världsarvslista. Staden Santiago de Cuba är säkerligen också värt ett besök, särskilt för den historieintresserade. Här startade Fidel Castro nämligen den kubanska revolutionen, som sedan dock misslyckades. En av stadens viktigaste sevärdheter är fästningen Castillo de Morro, ett synnerligen imponerande slott!

Resor till Kuba bjuder även på enastående, grönskande landskap, botaniska trädgårdar och utmärkta möjligheter för naturutflykter, såsom i den lilla och avslappnade staden Viñales som ligger mitt bland vackra, bergiga landskap. Den natursköna Viñales-dalen är listat som UNESCO-världsarv sedan 1999 för sin enastående natur och jordbruk, och är särskilt känt för de branta Mogotes-klipporna. I området kan du även ta del av rundturer längs tobaksplantage eller njuta av en ridutflykt på hästryggen bland naturen. Du kan även göra en resa till Florida eller en resa till Dominikanska republiken som är två destinationer som båda ligger nära Kuba!

Strandliv och matkultur

Kuba är även känt för sina paradisiska stränder och lämpar sig utmärkt för strandälskaren och badfantasten.

En Kuba-resa bjuder givetvis också på fantastiska karibiska stränder med svajande palmer, kristallklart vatten, färggranna korallrev samt läckra lokala specialiteter - dags att utforska mer! Kuba är känt för sina oändligt långa, kritvita sandstränder kantade av vackra palmer och sitt turkosa vatten som bjuder in till alla möjliga vattensporter. Till Kubas populäraste strandorter hör Varadero i norr, nära Havanna, Cayo Santa María och Cayo Coco som är belägan på en naturskön halvö, samt Cayo Largo del Sur som ligger på en liten ö söder om huvudön. Givetvis bjuder Kuba på många fler fantastiska platser för sol och bad där avkoppling och en vacker bränna är garanterat. Passa även på att smaka på kubanska delikatesser såsom Ropa Vieja (strimlat nötkött med smakrik tomatsås serverat med ris), Cubano (en typiskt kubansk macka med ost, skinka, rostat fläsk och saltgurka), friterad banan och givetvis den världsberömda mojiton under din resa till Kuba! Färska frukter såsom ananas, papaya och melon passar även utmärkt som tilltugg en het dag på stranden. Varning: smaken är så rik och god att du säkert aldrig kommer att kunna njuta av frukterna som kan köpas hemma på samma sätt.

Visste du att...

Kuba är inte bara ett land med en unik atmosfär och en fängslande historia utan bjuder även på en massa annat spännande!

Kuba-resor är fulla av nya intryck! Detta visste du kanske inte om denna karibiska önation?

  • Dans en mycket viktig del av det kubanska samhället och danser såsom cha cha cha och mambo har sitt ursprung här - dessa danser bland andra ledde sedermera till salsans uppkomst i New York på 70-talet
  • Den berömda drinken Cuba Libre (“Fria Kuba”), gjort på Coca-Cola, rom och lime, kallas även “mentirita” eller “den lilla lögnen” av kubaner
  • Kuba har två olika valutor, en för lokalbefolkningen och en för turistekonomin
  • Det är endast ca 150 km mellan Kuba och USA:s sydligaste samhälle Key West i Florida
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter