4 erbjudanden

Resa till Lettland

Följ med på en resa till Lettland - TravelBird tar dig till landet där storstadskänsla och vacker arkitektur möter grönskande natur och sandstränder.
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Fascinerande arkitektur, historiska sevärdheter, fina sandstränder, gröna skogar och orörd natur… Kan inte bli så mycket bättre än så. TravelBird tipsar om saker att se och göra under din semester i Lettland.

Lettland är en lockande blandning av gammalt och nytt, en flykt till naturen och ett sagolikt land med mycket att berätta. En resa till Lettland innebär oftast en resa till huvudstaden Riga, men en semester i det fantastiska landet erbjuder mycket mer än Baltikums största stad. Förutom vacker arkitektur, charmig storstadskänsla och restauranger av många slag erbjuder Lettland blänkande hav, glittrande sjöar, ståtlig skog och så gott som orörd mark. Lettland må vara ett litet land som ofta underskattas av folk runt om i världen, men faktum är att Lettland erbjuder något utöver det vanliga. Här finner du en härlig kontrast mellan stad och natur som skapar ett fascinerande intryck. En resa till det fantastiska landet kombinerar en citytrip och sevärdheter med vackra landskap och naturaktiviteter.

En vistelse i Lettland betyder självklart några dagar i den fina huvudstaden Riga, men det stannar inte här. Besök Lettlands fantastiska städer utanför huvudstaden som erbjuder många historiska sevärdheter. Sabile, Kuldiga, Cesis och Talsi är några städer som passar perfekt för den som gärna upplever en liten getaway i sin storstadssemester i Riga. Under resor till Baltikum kan du dessutom besöka den franska rivieran i Baltikum där långa sandstränder skapar den bästa semesterkänslan och det blå havet ger en frisk havsluft. Lettland är ett land som har allt och lite till. Låt TravelBird föra dig till Baltikums pärla med hemligheter som väntar på att bli upptäckta!

Den lettiska matkulturen

Ett ryskinspirerat kök.

Stora portioner med närodlade ingredienser… Det lettiska köket ser till att du inte behöver lämna bordet hungrig. Agrikulturen i Lettland är stor och på grund av landets geografiska läge äter man mycket fisk. De flesta måltider består av rikligt med kött och portionerna är ofta stora. Precis som i grannländerna äter man mycket potatis och grönsaker och det lettiska folket använder närodlade ingredienser så långt det bara går. Här satsar man på traditionell husmanskost som är sparsam på kryddor och rik på fett, så om du är ute efter lätt och nyttig mat har du helt enkelt kommit fel. Om du däremot är ute efter internationella måltider är Riga rik på restauranger som erbjuder allt mellan himmel och jord.

En resa till Lettland innebär traditionella lettiska måltider som oftast består av griskött - inte bara en delikatess men även landets nationalkött. Fläskkotlett och grisschnitzel är det vanliga, men om du ser dig själv som den modiga typen bör du definitivt smaka på grisöron, grisfötter eller gryta med grishuvud som ligger väldigt långt ifrån det svenska köket. En semester i Lettland vore dock inte fulländad utan de lokala specialiteterna. På sidan om de traditionella grisköttet hittar du allt som oftast potatis, kål, och inlagd gurka. Köttbullesoppa, ärtsoppa och tomatsoppa är även maträtter som du bör smaka på. De intressanta måltiderna tar inte slut här - för att smaka på en lettisk efterrätt bör du beställa rågbrödspudding eller fruktpudding med mjölk.

Det lettiska köket är verkligen ett unikt kök och är ofta obekant för många, men vi rekommenderar att prova på minst en av de traditionella rätterna för att ta del av den lettiska matkulturen på bästa sätt. Det smakar bättre än du tror och du kommer inte ångra dig. Se TravelBirds resor till Lettland som en utmaning för dig själv och se hur långt du vågar gå - det är definitivt en positiv upplevelse för magen!

Sagolika städer

Medeltida slott och fascinerande konstruktioner.

Åk till Lettland för att utforska landets välbevarade hemligheter. Här finner du mysiga städer med sagolika slott och sekelgamla konstruktioner med en medeltida atmosfär. Lettlands fantastiska huvudstad Riga är inte bara vacker, charmig och Baltikums största stad, utan även en destination som bjuder på en modern storstadskänsla och gammaldags atmosfär på samma gång. Riga är med på UNESCO:s världsarvslista med sina arkitektoniska skönheter som fascinerar oss alla. Skåda medeltida hus, gotiska kyrkor som byggdes då staden grundades för 800 år sedan, vacker träbebyggelse och jugendstil. Gör en resa till Riga, som är Baltikums kulturstad med en Nationalopera som lockar världsberömda artister och konstgallerier med både modern och klassisk konst. Riga som även kallas för “Baltikums pärla” är inte bara himmelriket för kulturintresserade individer, utan även ett paradis för shoppingsugna resenärer som gärna köper söta souvenirer eller kända världsmärken. Dessutom anses Riga vara den perfekta staden för en god hälsa med sina spa-anläggningar som erbjuder behandlingar av många slag. Kom och njut - Riga förbättrar din hälsa!

En resa till Lettland innebär inte endast en weekendresa till Riga. Inte långt ifrån huvudstaden finner du flera städer som du absolut måste upptäcka då du semestrar i Lettland. Åk till Sabile, staden en och en halv timme från Riga och som daterar tillbaka till 1200-talet. Här finner du arkeologiska fynd såsom gamla gravgårdar och världens nordligaste frilufts-vingård. Ett hett tips är att besöka staden i juli då den årliga vinfestivalen äger rum. Endast två timmar från Riga hittar du den vackra staden Kuldiga som är känd för sin fascinerande arkitektur. Kuldigas gamla stad och slott från 1600-talet är en sevärdheter som du inte vill missa. Historieälskare bör även söka sig till Kandava, staden som nämnts i skrift redan år 1230. I Kandava kan du skåda det vackra tornet från 1300-talet och suga in den fantastiska atmosfären som tar dig tillbaka i tiden. Det samma gäller staden Cesis som anses vara en av Lettlands mest betydelsefulla städer i landets historia. Talsi är däremot den natursköna staden med gröna kullar och blåa sjöar som passar utmärkt för den som vill rensa tankarna i lugn och ro. Både Cesis och Talsi är belägna en timme utanför Riga och passar perfekt som dagsutflykter. Om du vill besöka andra spännande städer i Europa så finns det flera att välja mellan. Gör en weekend i Krakow eller varför inte besöka Tysklands näst största stad under en weekend i Hamburg!

Jurmala

Den franska rivieran i Baltikum.

TravelBird tar dig till den gamla fiskestaden som förvandlats till ett semesterparadis med långa sandstränder och frisk havsluft. Endast 30 minuter från Riga finner du Baltikums himmelrike för maximal avkoppling! Det bästa med Lettland är att du kan kombinera strand och sol med storstad och sightseeing. En resa till Lettland tar dig till franska rivieran i Baltikum där du kan njuta av vackra sandstränder och blänkande hav. Promenera hand i hand, njut av den sköna värmen, känn sanden mellan tårna och andas in den friska havsluften. Drick ett glas vin och skåda vackra solnedgångar medan du avnjuter en god middag på en av Jurmalas många restauranger. Beundra vacker arkitektur på Jurmalas mysiga gator, njut av orörd natur i stadens naturparker eller checka in på ett spa för en avkopplande behandling. Jurmala har verkligen allt du kan tänka dig och vi garanterar dig en underbar semester på den 26 kilometer långa sandstranden där solen värmer både kropp och själ!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter